Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.551
-3.695
113
Bolj ali manj je znano, da preblag potek bolezni ne izzove dovolj močne reakcije imunskega sistema, da bi lahko upali na imunost. Sploh ne za druge seve.
Meni je logično ravno obratno.
Da močna reakcija imunskega sistema hitro potamani virus, pa je bolezen kratka in blaga, če pa imunski sistem slabo reagira, pa se virus lažje razširi po telesu, pa je bolezen težja in daljša, brez imunskega sistema bi pa pa smrtna, ker bi se virus neovirano razširil in uničeval telo.
Kje se motim?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.551
-3.695
113
Končno je prišel od vlade tako težko pričakovani tretji val, ki zamuja že od januarja. Je moral angleški sev prit na pomoč.

Odpiranje lokalov v posavski regiji je pokazalo, da se posledično sedaj virus bolj širi po drugih regijah, ker posavska je še kar rumena.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Meni je logično ravno obratno.
Da močna reakcija imunskega sistema hitro potamani virus, pa je bolezen kratka in blaga, če pa imunski sistem slabo reagira, pa se virus lažje razširi po telesu, pa je bolezen težja in daljša, brez imunskega sistema bi pa pa smrtna, ker bi se virus neovirano razširil in uničeval telo.
Kje se motim?
Jaz sem prebolel popolnoma brez simptomov, pa sem imel protiteles samo 11 (ne vem, kakšna je enota), tisti težji prebolevniki jih imajo 500 in več

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Tragedija je, da rabimo "ukrepe" (dodatne - vodene - plačljive športne dejavnosti), ki odpravljajo posledice popolnoma sfaljenega življenjskega sloga.
Kot žretje dodatnih tablet za zaščito prebave pri jemanju AB. Ne vem zakaj krščen duš ni "linex" že vsebovan zraven AB, če je tolk priporočljivo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Počakaj sedaj, boš dobil 1001 robni primer, ko so otroci bogi.
Sicer pa:

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Romzi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
Tragedija je, da rabimo "ukrepe" (dodatne - vodene - plačljive športne dejavnosti), ki odpravljajo posledice popolnoma sfaljenega življenjskega sloga.
Kot žretje dodatnih tablet za zaščito prebave pri jemanju AB. Ne vem zakaj krščen duš ni "linex" že vsebovan zraven AB, če je tolk priporočljivo.

Pomeni...isto zaradi takih je sedaj koronakriza, ker imajo uničene imunske sistem in jih ta prehlad spravi v bolnico. Kdo se je odločil, da takšne pa se bo ščitilo, otrok pa ni treba?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113

Ima point:
Ključen problem stanja je v tem, da ga predsedniki vlad ne znajo pravilno obravnavati. Da niso sposobni pravilne diagnoze ter da je zdravstveni del, ki na postopke ključno vpliva, samozadosten in funkcionalno nepismen. Dam primera: g. Gantar dr. med, sekretarka Bregantova, dr. med, sedanja še ena sekretarka, žal sem pozabil njeno ime…, skratka ljudje, ki jih mesece opozarjamo na to, pa niti ne dobimo odgovore. So tako zelo pomebni, zasedeni!? Ne, fukncionalno in operativno nepismeni so! Zgodba z ministrom Cigler Kraljem, pa Uršičem, Krekom, vrhom NIJZ ja, Janšo in ostalimi v njegovem Uradu je enaka.

Tako, kot astra zeneca ni zdaj edini problem - nekateri ga samo uporabljajo, kot da je problem. Tako tudi cepiva niso rešitev - čeprav eni polagajo vse upe v to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
Vodja svetovalne skupine Mateja Logar je že v soboto ocenila, da smo na začetku tretjega vala epidemije. Da bodo prej predlagali druge ukrepe, šole pa zapirali nazadnje, je ob tem povedala Logarjeva in dodala, da bi najprej zapirali tiste dejavnosti, ki so "manj pomembne, tako za gospodarstvo kot počutje ljudi".

Me res zanima, katere dejavnosti so to in da bodo bistveno vplivale na širjenje okužb...mogoče edino šoping centre, ti so res po nepotrebnem odprti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
Štekam, štekam...virus je pač naravna selekcija, ki potamani najšibkejše. In vlada se sedaj obnaša zaščitniško do 1% te populacije, pozablja pa na "našo prihodnost".

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.087
113
Ne štekaš.
Ne "zaradi takih" ampak zaradi splošnega lifestyla, potrošništva, .... Mazzini kar dobro zadane in se z njim v veliki meri strinjam.
Ampak zdaj imamo ukrepe, ki nas v tak lifestyle silijo. Dokler starši imamo šihte, ki jih je treba oddelat, ne moremo peljat majhnih otrok cel dan na zrak. Če majhnih otrok ne navadiš na bolj športen lifestyle, bodo odrasli v vzorne potrošnike. Na igrišče s prijatelji jih ne smeš poslat, ker lahko pomešaš "mehurčke" in ogroziš življenja X ljudi (uradno - odvisno od tvojih osebnih stališč koliko se tega držiš... ampak potem pa te folk zmerja za balkanca, ker ne upoštevaš ukrepov). Ker mulci niso od majhnih nog nabijali fuzbal ali basket, se jim bo čez par let zdelo nepredstavljivo, da nekdo hoče, da kaj takega trenirajo, in to celo večkrat na teden. Po mojem čez 20 let množičnega športa sploh ne bomo več imeli.

In preden mi kdo začne, ja, svoje peljem na zrak in na kolo in vse kar lahko. Ampak tudi njim grejo že na k. vedno iste poti in stvari, ki jih lahko naredimo med koncem šihta in nočjo.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Vidim da Krekimilči spet psihira in napoveduje neke divje cifre.
Na žalost ga mi "futramo".
Ta (zaključen) teden je bilo 5731 potrjenih okužb (povprečno 819 na dan).
Teden pred tem je bilo 4796 potrjenih okužb (povprečno 685 na dan).
Na tedenskem nivoju smo imeli prirast + 19,5 % (ali v povprečju 134 okuženih več vsak dan).

Ko smo januarja gledali kako padejo številke sem napisal, da vse kar je manj kot -10 % ni v redu, če je -10 % ali več pomeni da nam gre dobro, če bi nam šlo pa res zelo dobro pri obvladovanju bi pa imeli - 20 % gledano tedensko. Velja tudi obratno, +20 % na tedenskem nivoju je zelo slabo. Se strinjam, da gledanje iz dneva v dan, kot delajo novinarji je neumnost, tedenski trendi so pa precej bolj reprezentativni.

PS: Če bi imeli tedenski upad -19,5 % bi padli iz povprečja 685 na 551 (pod "magičnih" 600).

2. okt 2007
3.868
2.388
113
in tudi včerajšnje številke kažejo na ogromen porast za nedeljo v zadnji 2 mesecih. Dejansko smo v porastu okužb.
Ni mi sicer jasno, da vedno več testiramo, kar pomeni, da "polovimo" okužene in jih izoliramo, okužbe pa rastejo. Tudi npr. v AT testirajo vse žive, ne samo enkrat tedensko, ampak vsake 3 dni, pa jim okužbe še kar naprej rastejo.

Očitno še nismo prekuženi, folk pa se tudi po pozitivnem testu ne drži karantene, ampak veselo naprej... sicer pa večina EU ima podobne težave z rastjo

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ampak zdaj imamo ukrepe, ki nas v tak lifestyle silijo. Dokler starši imamo šihte, ki jih je treba oddelat, ne moremo peljat majhnih otrok cel dan na zrak. Če majhnih otrok ne navadiš na bolj športen lifestyle, bodo odrasli v vzorne potrošnike. Na igrišče s prijatelji jih ne smeš poslat, ker lahko pomešaš "mehurčke" in ogroziš življenja X ljudi (uradno - odvisno od tvojih osebnih stališč koliko se tega držiš... ampak potem pa te folk zmerja za balkanca, ker ne upoštevaš ukrepov). Ker mulci niso od majhnih nog nabijali fuzbal ali basket, se jim bo čez par let zdelo nepredstavljivo, da nekdo hoče, da kaj takega trenirajo, in to celo večkrat na teden. Po mojem čez 20 let množičnega športa sploh ne bomo več imeli.

In preden mi kdo začne, ja, svoje peljem na zrak in na kolo in vse kar lahko. Ampak tudi njim grejo že na k. vedno iste poti in stvari, ki jih lahko naredimo med koncem šihta in nočjo.
Dajva drugače.
Življenje smo si tako poenostavili in "olajšali" s sto in enim pomagalom, vse je že na "knof".
Ogromno ljudi (nas) je, ki delo opravljajo(mo) sede.
Ironično je, da ima vse to udobje in napredek negativne stranske učinke.
Meni se zdi precej noro, da na sedečem delovnem mestu služiš lepe denarce, popoldne jih pa na veliko trošiš, da odpravljaš posledice dopoldanskega početja..

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
in tudi včerajšnje številke kažejo na ogromen porast za nedeljo v zadnji 2 mesecih. Dejansko smo v porastu okužb.
Ni mi sicer jasno, da vedno več testiramo, kar pomeni, da "polovimo" okužene in jih izoliramo, okužbe pa rastejo. Tudi npr. v AT testirajo vse žive, ne samo enkrat tedensko, ampak vsake 3 dni, pa jim okužbe še kar naprej rastejo.

Očitno še nismo prekuženi, folk pa se tudi po pozitivnem testu ne drži karantene, ampak veselo naprej... sicer pa večina EU ima podobne težave z rastjo

Po kaki logiki pa ne bi imeli okuženih? Saj pa virus je med nami in kroži in vedno bo.

Edini relevanten podatek je št hospitaliziranih, saj okuženi per se ne obremenjujejo zdravstva. Večina ljudi preboli korono samo z lajšanjem bolečin dome v postelji. Pomeni kak lekadol, nalgesin, ipd. Ne vem kakšno lažje preboljivo bolezen bi imeli?