Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.894
1.609
113
"Žal se ponovno povečuje tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. V bolnišnicah se danes tako zdravi 494 pacientov (včeraj 473, v soboto 458)," je povedala Bratuša.

A ni bilo rečeno, da se čez vikend manj ljudi odpušča domov?
Darjan, na voljo je veliko podatkov, če želiš preveriti ali vse kaže v isto smer (ali je neka statistično anomalija) pogledaš različne relevantne podatke. Ali gre za dejansko rast hospitaliziranih ali statistični vpliv vikend neodpuščanja (ta faktor seveda obstaja) pogledaš podatke o novo hospitaliziranih (če nekomu PCR pozitivnem pade saturacija, gre v bolnico, pa je to petek ali pa nedelja).
No podatki o novo hospitaliziranih govorijo da je bilo zadnje 7-dnevno povprečje 46,4 dnevnih hospitalizacij (nedelja, 21. 3.), potem pa pogledamo tedensko gibanje, en teden nazaj je bilo zadnje 7-dnevno povprečje hospitalizacij 38,3 (nedelja, 14. 3.), se pravi smo imeli na tedenski ravni +21% prirast (oziroma 8 hospitalizacij več na dan).

Sklep:
1) skupno povečano število hospitalizacij je posledica povečanega pritoka oseb v bolnišnice
2) povečano število hospitalizaij sledi trendu povečanje števila obolelih

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Darjan smo že pisali. Da je stanje zaradi pouka na daljavo kaotično, so krivi ravno ravnatelji. Zakaj smo mi emeli vsak dan 5 ur teamsov nato pa še nekaj samostojnega dela, enak razred v sosednji občini pa samo po 2 uri teamsa, ostalo pa prepuščeni sami sebi. To je prvotna krivda ravnateljev in Pečan je nonštop zijal po kamerah ter mapetoval kako morajo otroci v šole, ni pa znal organizirat enotnega načrt kako naj učitelji delajo. Zdaj pa se čohajo po glavi da je generacija zafurana. Ne ni zafurana zaradi Janše, ne zaradi covida ampak zaradi njega. In iz njegovih besed se je vedno sejal sovraštvo do ministersce, tako da na njo se ne rabi zgovarjat na katastrofalno sceno. Jaz imam to srečo da smo imeli pridno učiteljico, vsi vidim da žal ne. Moj mulc ima v 4tem razredu 13 ocen do sedaj. Od priateljv iz drugih šol slišim da nekateri nimajo niti ene pri določenih predmetih. Pa fak, kaj so delali?
Bi mogoče še 1x prebral za sabo?
Predsednik združenja ravnateljev je kriv? Resno?
Saj ne, da so šole in njihovi "direktorji" tj. ravnatelji pod okriljem MIZŠ? In frišno neodstopljene nase jezne ministrice in njenega šefa?
Ali pa je našteto mogoče posledica neobstoječih jasnih navodil za delo na daljavo? :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: sousis in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Darjan, na voljo je veliko podatkov, če želiš preveriti ali vse kaže v isto smer (ali je neka statistično anomalija) pogledaš različne relevantne podatke. Ali gre za dejansko rast hospitaliziranih ali statistični vpliv vikend neodpuščanja (ta faktor seveda obstaja) pogledaš podatke o novo hospitaliziranih (če nekomu PCR pozitivnem pade saturacija, gre v bolnico, pa je to petek ali pa nedelja).
No podatki o novo hospitaliziranih govorijo da je bilo zadnje 7-dnevno povprečje 46,4 dnevnih hospitalizacij (nedelja, 21. 3.), potem pa pogledamo tedensko gibanje, en teden nazaj je bilo zadnje 7-dnevno povprečje hospitalizacij 38,3 (nedelja, 14. 3.), se pravi smo imeli na tedenski ravni +21% prirast (oziroma 8 hospitalizacij več na dan).

Sklep:
1) skupno povečano število hospitalizacij je posledica povečanega pritoka oseb v bolnišnice
2) povečano število hospitalizaij sledi trendu povečanje števila obolelih

Dobro, ampak še vedno imamo "kar nekaj lufta" glede na stanje Januarja? Ne vem zakaj je potrebno vedno takoj začet zganjat paniko in sejat strah...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Če bi včeraj intervju s Cizelj-em poslušal bi vedel zakaj je dobro čimprej "zabremzat".

Sicer pa je dobra stran njihovih napovedi trenutno ta, zaradi prekuženosti in precepljenosti ne bomo prebili 1200 (1500) bolnikov v bolnišnicah.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Bi mogoče še 1x prebral za sabo?
Predsednik združenja ravnateljev je kriv? Resno?
Saj ne, da so šole in njihovi "direktorji" tj. ravnatelji pod okriljem MIZŠ? In frišno neodstopljene nase jezne ministrice in njenega šefa?
Ali pa je našteto mogoče posledica neobstoječih jasnih navodil za delo na daljavo? :bonk:
Kaka pa je naloga predsednika združenja ravnateljev? Da gobezda v eno brez veze pred kamerami? Koliko vem so ravnatelji kar precej kosilili na Brdu. Rezultat? MIZS je dalo dekret za delo od doma. Komu je zdaj naloga da skrbi če en učitelj dela 0 na temasih, eden dve uri, ta tretji pa oddela celoten šiht kot da bi bil v šoli. Sori do ravnateljev nimam ene lepe besede, jih poznam par, pa druga kot kurvarija, kanalizacija šolskega denarja in konference jim ne gre po glavi. Zdaj ko pa je stisnil covid so pa v 3.14di in ne vedo kaj in kako.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Če bi včeraj intervju s Cizelj-em poslušal bi vedel zakaj je dobro čimprej "zabremzat".

Sicer pa je dobra stran njihovih napovedi trenutno ta, zaradi prekuženosti in precepljenosti ne bomo prebili 1200 (1500) bolnikov v bolnišnicah.

Ja...famozna eksponentna rast, o kateri nima smisla zgubljati besed.

Vseeno ne vem zakaj bi se že zdaj bremzalo, ko je končno postalo malo bolj znosno...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Koliko so naši oz svetovni (mah mal vidim zarote v tem virusu) voditelji rabli da nas spremenijo? Eno leto! Vidim že pri mojih mladičih. Tamal, športnik na vseh področjih na stopničkah vedno. Tudi kak ali več sportov trenira. Ga je tole leto spremenilo. Iz bajte ga morem skor da zbrcat. In karakterno se je spremenil. Pa ni neki glumac, dejansko je mal bl pameten. Enkrat ali dvakrat na teden se zapodi v domač fitnes in to je to. Jebe se njemu za družbo.
Prjatli so komaj čakal, da se bifeji odprejo, sedaj ko so pa čakajo, da se njihovi, ki so ponavadi hodil odprejo. Ne gredo v tiste, ki so odprti.
Kar je folka v mojem fokusu, so ratal drugačni. Vede al nevede so spremenil vzorce. Javnega druženja praktično ne sprejemajo. Kar se druži med korono, se tudi sedaj, ne glede da so bifeji dostopni. Ne gredo iz svojega mehurčka. Bifeje ne koristijo, čeprov so po besedah komaj čakal.
Za sebe lahko rečem in tudi moja lahko potrdi, da se nisem spremenil. Še vedno neke "stare" fore vn vlečem in grem na pir ko mam čas. Dejansko kot pred kovidom.
Tale kovid je družbo spremenil.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kaka pa je naloga predsednika združenja ravnateljev? Da gobezda v eno brez veze pred kamerami? Koliko vem so ravnatelji kar precej kosilili na Brdu. Rezultat? MIZS je dalo dekret za delo od doma. Komu je zdaj naloga da skrbi če en učitelj dela 0 na temasih, eden dve uri, ta tretji pa oddela celoten šiht kot da bi bil v šoli. Sori do ravnateljev nimam ene lepe besede, jih poznam par, pa druga kot kurvarija, kanalizacija šolskega denarja in konference jim ne gre po glavi. Zdaj ko pa je stisnil covid so pa v 3.14di in ne vedo kaj in kako.
3.14USA, zgoraj pišeš o razlikah med šolami, razlike so (bile) zato, ker s strani vlade (le kdo neki je zaprl šole) ni bilo jasnih navodil.
Skratka, vsak nekaj po svoje.
Če so bi bila navodila, smernice in standardi enotni, bi bilo vseeno ali se šolaš v Ljubljani, Mariboru, ali Spodnjih Fukovcih. Ne glede na to, ali šolanje laufa v živo ali na daljavo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
1616417015364.png

Po kakšnih kriteriji smo prešli v ponovno rast? Še vedno smo na boljšem kot izpred 2 tedna.

Priponke

• 1616417015244.png
    1616417015244.png
    19,8 KB · Ogledi: 125

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Ja ne more it samo dol, če pa sproščamo vedno več stvari. Do poletje sem napovedal, da smo tu tu, potem pa bo spet šlo dol, ker bo pač poletje, potem pa še pride jeseni ruker, ki se bo vlekel do začetka 2022, potem pa bo mir.

Edino če bo folku dopisdlo in bomo rekli gotovo je.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Jaz sem prebolel popolnoma brez simptomov, pa sem imel protiteles samo 11 (ne vem, kakšna je enota), tisti težji prebolevniki jih imajo 500 in več

Zanimivo, hvala za info. Torej Andy s svojo 0,18XX vrednostjo protiteles dejansko ni asimptomatsko oz. z minimalnimi simptomi ("polna" glava) dal čez covida?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Zanimivo, hvala za info. Torej Andy s svojo 0,18XX vrednostjo protiteles dejansko ni asimptomatsko oz. z minimalnimi simptomi ("polna" glava) dal čez covida?
Kva pa vem. Sem zdej bil tudi v kontaktu s tistimi znanci, kjer je oce domov prinesel iz sluzbe, za njim so pozitivni se ena hcerka (8 let stara, ji prakticno nic ni) in zena (njej je slo na trebuh), drugi hcerki nic, jaz sem pa se vedno negativen na hitrem testu in tudi nic mi ni.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Eni to tu prav smešni, al pa škodoželjni, prav zdi se mi, da želijo da bi andyja ta virsu potamanil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Eni to tu prav smešni, al pa škodoželjni, prav zdi se mi, da želijo da bi andyja ta virsu potamanil.

Če si s tem slučajno name ciljal si se malo zmotil. Jaz zgolj primerjam rezultate testov več ljudi ter obrazložitve rezultatov. Zakaj le bi nekomu želel kaj hudega...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Kva pa vem. Sem zdej bil tudi v kontaktu s tistimi znanci, kjer je oce domov prinesel iz sluzbe, za njim so pozitivni se ena hcerka (8 let stara, ji prakticno nic ni) in zena (njej je slo na trebuh), drugi hcerki nic, jaz sem pa se vedno negativen na hitrem testu in tudi nic mi ni.

Ja si bil v kontaktu ter imel en domnevni simptom ampak rezultat protiteles si imel tako malo nad nulo, da naj bi se to štelo kot nič, medtem pa je imel bizi kot asimptomatski bolnik 61x višjo vrednost protiteles. Samo primerjam :)