Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Meni se pa zdi, da se vse odvija v skladu z napovedmi. Vsak novejši sev je kužnejši in manj nevaren. Tretji val bi torej zajel več ljudi, kar jih je pač še ostalo in poharal skozi populacijo. V upanju, da ne pride do pretiranega odziva pri kakšnem delu populacije. Tretji val verjetno ne pomeni, da se morajo bolnice in pokopališča napolnit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Imamo:

angleški sev
brazilski sev
južnoafriški sev
nigerijski sev

pa grejo številke še kar dol. To se neki ne ujema z našimi straho-strokovnjaki, ki nam že od decembra obljubljajo tretji val.
Brez naslova.png

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Ne, to nikakor ni dejstvo in tudi to ni res.
Na dolgi rok to večinoma drži. Na kratki so lahko novi sevi tudi bolj kužni in bolj nevarni.

Lahko, ampak zaradi tega straha ne moremo bit v nedogled zaprti.

Ker po tej logiki, bi lahko nekdo rekel, da tudi influenza lahko zmutira v eno bolj nevarnih oblik - in tudi je že. Pa nismo zavozili celega sveta zaradi tistih nekaj primerov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Ker po tej logiki, bi lahko nekdo rekel, da tudi influenza lahko zmutira v eno bolj nevarnih oblik - in tudi je že. Pa nismo zavozili celega sveta zaradi tistih nekaj primerov.
Seveda lahko in če bo, se bo tudi zapiralo. Je pa za gripo že utečena proizvodnja cepiv, ter gripa je opazno manj kužna, tako da bi ob izbruhu imeli dosti blažje ukrepe

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113

Nedavno objavljena študija, ki je vključevala dva primera priapizma (stanje nehotene delne ali popolne erekcije, ki traja več kot štiri ure in lahko sledi spolni stimulaciji ali pa z njo ni povezan) pri pacientih, okuženih z novim koronavirusom, je odprla vprašanja o tem, ali bi bil to lahko še en simptom covida 19. Študija, ki jo je objavil American Journal of Emergency Medicine, omenja primera bolnikov, starejših od 60 let. Strokovnjaki menijo, da bi to lahko bilo povezano s covidom 19.

:eek:

• Haha
Reactions: gas in Robert

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Ja, napovedi v rangu "po dežju posije sonce", se slej kot prej uresničijo :zmaga:

Da se bomo spomladi odpirali so čivkali ptiči že septembra, ko se je začelo govoriti o zapiranju. Da se bomo dejansko odprli po 1. maju pa tudi.
Kako je lahko po bitki biti general, a ne?

Med tem, ko sem novembra napovedal to, kar se zdaj dogaja, tudi datumsko, so nas naši kvazi strokovnjaki strašili s tretjim valom po novem letu. In nas še zdaj.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Kako je lahko po bitki biti general, a ne?

Med tem, ko sem novembra napovedal to, kar se zdaj dogaja, tudi datumsko, so nas naši kvazi strokovnjaki strašili s tretjim valom po novem letu. In nas še zdaj.
Zgleda sem pol general. Ker sem septembra in konec oktobra pisal tudi o tem. Zapiranje, odpiranje za NL, zapiranje, odpiranje za zimske in sprostitev konec aprila/maja:cheer::cheer:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Zdaj pa eno resno vprašanje, kako to da zadnje čase umre več iz "normalnih" oddelkov, kot intenzivne nege?

Na kar jaz pomislim, da so to še vedno 80+ letniki, katerih se pač niti ne daje na intenzivno, ker nima smisla, correct?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
krucefiks, eni verjamete da "plastični" vitamin D in ostali "prehranski" dodatki iz plastične škatlice pomagajo, ne pomaga pa cepivo.
Fak, dobr nam gre.

VitD je v bistvu hormon, brez tega pa telo ne deluje optimalno, oz se začnejo pojavljat tudi bolezni. Telo se je zelo adaptiralo, da dobi vitD iz sončnih žarkov, največji organ je zelo optimiziran temu, skozi miljon let evolucije.

Cepivo pa je produkt človeka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Ker so umrli "s covidom" ne zaradi covida.

Pomeni niti nima več smisla gledat številke umrlih?

Vse, kar je sedaj važno, je št hospitaliziranih, ampak tudi to pomeni, da niso hospitalizirani zaradi kovida, ampak s kovidom. Kar pa nam daje slabo napoved, za prihodnost, ker bodo potem številke zelo počasi padale...ljudje bodo še vedno hospiralizirani zaradi vseh ostalih bolezni, pač slučajno bodo še imeli kovid in šli bodo v statistiko?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
V avstrijski zvezni deželi Predarlsko bodo v ponedeljek začeli poskusno sproščati ukrepe za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Od ponedeljka dalje bodo ob določenih pogojih odprli gostinstvo, dovoljene bodo prireditve in mladinski šport.