Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

luka51

Guru
16. avg 2007
14.507
5.803
113
HEPAN razlika je da ko delaš od doma lahko greš v trgovino. Ko si pa bolan in v izolaciji pa ne (velja za celo družino).

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.289
7.056
113
V bolnišnicah se zdravi 485 oseb s covidom-19, je sporočila vlada. Eden od pogojev za prehod v rumeno fazo (manj kot 500 hospitaliziranih) je tako izpolnjen, drugi pa še ne – sedemdnevno povprečje potrjenih primerov mora namreč pasti pod 600, trenutno pa znaša 728.

eeejjjaaa....da smo pod 500, kakšen šok, če pa nam gre slabše :)

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ko te nekdo vpraša po izolaciji in mu ti odgovoriš, da delaš od doma, lahko le hepan enači delo od doma=izolacija.
ne vidva meni da lahko hodis v trgovino. vprasal sem vaju ce si DOMA, ali doma delas ali ne...ne ce hodis v trgovino...se pravi lahko tudi delas od doma pa ti NE hodis v trgovino in si v IZOLACIJI...ampak vseeno DELAS. ampak ne vidva pametnjakovica tocno vesta kako je andy delal od doma...

Samo Sad lahko zagnoji tako enostavno vprašanje...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
ne vidva meni da lahko hodis v trgovino. vprasal sem vaju ce si DOMA, ali doma delas ali ne...ne ce hodis v trgovino...se pravi lahko tudi delas od doma pa ti NE hodis v trgovino in si v IZOLACIJI...ampak vseeno DELAS. ampak ne vidva pametnjakovica tocno vesta kako je andy delal od doma...

Samo Sad lahko zagnoji tako enostavno vprašanje...
Dej še malo podebatiraj no. Mi je prav fajn brati, ko ti možgane kravžljajo zadeve.
Če nisi razumel, za kaj se gre v tem vprašanju, potem bi bilo morda bolje, če se nehaš obremenjevati s tem.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.507
5.803
113
ampak ne vidva pametnjakovica tocno vesta kako je andy delal od doma...
Andy je v zaporu, ker nemore vsak vikend na Pag. Andy je hodil na sprehode.
Če bi andy z družino bil 10 dni zaprt doma brez, da nos ven pomoli bo to vsi vedeli v detajle. Zraven bi meli razpredelnico siptomov iz minute v minuto zabeleženo.
Tak da prosim ne bluzi.

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Andy je v zaporu, ker nemore vsak vikend na Pag. Andy je hodil na sprehode.
Če bi andy z družino bil 10 dni zaprt doma brez, da nos ven pomoli bo to vsi vedeli v detajle. Zraven bi meli razpredelnico siptomov iz minute v minuto zabeleženo.
Tak da prosim ne bluzi.
Točno tako. Ravno tako kot smo vedeli, da je Slovenija zapor, ki ubija svoje državljane, na Pagu je pa Andy prost kot ptica. Sedaj, ko rabi PCR test za na Hrvaško, za v Slovenijo je pa dovolj le hitri test, je pa tiho kot rit. Oz. bi se rad okužil, da ne rabi PCR testa.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.960
2.634
113
Ja ne saj se razburja, da je kriva naša vlada, ker mu ne omogoči brezplačnega PCR testa.

• Haha

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.584
4.726
113
No, doma imamo zanimiv primer za študije. Imamo osebo, ki da precej na zdravo prehrano, redno gibanje, jemanje vitaminov (D, C,..), je hkrati tudi alergik (cvetni prah). Recimo ji Metka.

Potem imamo človeka, ki da malo manj na zdravo prehrano, a se zaradi prisotnosti Metke dokaj ok drži nekih smernic, da manj na redno gibanje, jemlje vit. D in C čez zimo. On je pa Janko.

Imamo še otroka, ki sta tipična otroka, pred leti en s hudimi težavami (res hudimi) zaradi zimskih obolenj na dihalih, kar je na srečo izzvenelo in dlje od vročin in prehladov ne prihaja več, pa tudi to redko. Pa naj bosta Joža in Matilda.

Pride Corona, ki jo prinese Metka. Preboli dokaj brez težav, ves čas dela od doma. Nato dobita Matilda in Joža. Prebolita v par dnevih s še veliko manj težavami. Janko ne zboli sploh. Brez znakov.

Po parih tednih, ko je bilo pri vseh že vse mimo, Metka še vedno jamra za pomanjkanjem energije in forme. Potem jo nenadoma s sumom na pljučno embolijo vozim na preglede, kjer ne najdejo ničesar, čeprav so znaki zelo zelo enaki. Sedaj se pobira počasi po tem, roka je še vedno slaba. Stroka zna povedati samo, da je to po Covidu pogosto, od česa, pa ne vejo.

Zdaj pa študije na plano, od kje tako različni vplivi na ljudi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
No, doma imamo zanimiv primer za študije. Imamo osebo, ki da precej na zdravo prehrano, redno gibanje, jemanje vitaminov (D, C,..), je hkrati tudi alergik (cvetni prah). Recimo ji Metka.

Potem imamo človeka, ki da malo manj na zdravo prehrano, a se zaradi prisotnosti Metke dokaj ok drži nekih smernic, da manj na redno gibanje, jemlje vit. D in C čez zimo. On je pa Janko.

Imamo še otroka, ki sta tipična otroka, pred leti en s hudimi težavami (res hudimi) zaradi zimskih obolenj na dihalih, kar je na srečo izzvenelo in dlje od vročin in prehladov ne prihaja več, pa tudi to redko. Pa naj bosta Joža in Matilda.

Pride Corona, ki jo prinese Metka. Preboli dokaj brez težav, ves čas dela od doma. Nato dobita Matilda in Joža. Prebolita v par dnevih s še veliko manj težavami. Janko ne zboli sploh. Brez znakov.

Po parih tednih, ko je bilo pri vseh že vse mimo, Metka še vedno jamra za pomanjkanjem energije in forme. Potem jo nenadoma s sumom na pljučno embolijo vozim na preglede, kjer ne najdejo ničesar, čeprav so znaki zelo zelo enaki. Sedaj se pobira počasi po tem, roka je še vedno slaba. Stroka zna povedati samo, da je to po Covidu pogosto, od česa, pa ne vejo.

jest5 ti bo napisal, da je Janko dobil premajhno dozo virusa.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.507
5.803
113

Zavajaš, ker korona je samo prehladek.

Če pa pogledaš iz vidika realnosti pa: jebat ga vsak drugače odreagira. To kako živiš do takrat nima vpliva na tvojo fiziologijo. Redno jemenje vitaminov samo po sebi ne pomeni nič. Lahko, da jih imaš tudi brez tega dovolj in jih jemlješ za brezveze.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.289
7.056
113

Glede na to, da je Metka alergik, ima potencial, da jo težje odnese. Poleg tega pa smernice zdrave prehrane, to ne pomeni, da je dejansko zdravo. Zdrava prehrana je daleč od polnozrnatega kruha, sadja in zelenjave. Takšno telo je oširomašeno predvsem mineralov, in tudi vitaminov.

Vseeno pa je komentar ne mestu, da čeprav je Metka "težje" odnesla, to še zdaleč ni razlog za represivne ukrepe.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Ja ne saj se razburja, da je kriva naša vlada, ker mu ne omogoči brezplačnega PCR testa.
A sem kje to napisal? Sem zadovoljen že z brezplačnim hitrim testom, nisem pa zadovoljen s tem, da ga zdaj lahko narediš šele po 5 dneh po prihodu iz tujine in ne takoj, kot je bilo do sedaj. Če ga pa narediš 1 uro pred prihodom na mejo, pa je ok.

Kje je tukaj logika?

Sem pa že slišal za način kako priti do brezplačnega PCR testa :fredi:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.289
7.056
113
1615371262851.png

Kaj še čemo lepšega? Te cifre so tako nizke, da res več nima smisla ganjat to represijo naprej.

In to koliko po tem, ko so se vrnili otroci v vrtce, kar je bilo prej hudo prepovedano, češ da bo sledil kolaps, ker deca so pa ja hudi prenašalci. Kje je zdaj no val, posledica tega?