Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.186
3.209
113
Spet tipičen Flokizem, nabijanje na pamet

Spet tipičen Nemenabijat, nabijanje na pamet...vir je pa isti.

1609416936873.png

1609416992102.png

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.135
4.106
113
Ne razumem kaj je slabšega kot če se 4je sodelavci skupaj vozijo na eno delovno mesto, kot da se jih 30 vozi na različna delovna mesta. Kje bi se po tvojem virus bolj širil ali razpršil. Andy včasih ga pihneš mimo, veš.
Na javnem prevozu imas vecjo razdaljo med ljudmi kot v osebnem vozilu, poleg tega pa vsi nosijo maske - imas nadzorovano okolje.

Se ti zdi, da bodo stirje sodelavci, ki sedijo v enem avtu, brez ustrezne razdalje med njimi, garantirano vsi nosili maske? Poleg tega, pa ce odmislimo maske, verjetnost prenosa okuzbe znotraj enega osebnega vozila je neprimerno vecja kot na vlaku ali avtobusu, kjer je ze volumen zraka in prezracenosti, vecja, ne samo distanca med osebami.

• Všeč mi je
Reactions: Spajky in Cash

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.211
9.720
113
Na javnem prevozu imas vecjo razdaljo med ljudmi kot v osebnem vozilu, poleg tega pa vsi nosijo maske - imas nadzorovano okolje.

Se ti zdi, da bodo stirje sodelavci, ki sedijo v enem avtu, brez ustrezne razdalje med njimi, garantirano vsi nosili maske? Poleg tega, pa ce odmislimo maske, verjetnost prenosa okuzbe znotraj enega osebnega vozila je neprimerno vecja kot na vlaku ali avtobusu, kjer je ze volumen zraka in prezracenosti, vecja, ne samo distanca med osebami.
To je teorija. V praksi je zgledalo mal drugač.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.465
3.835
113
davorinm.wordpress.com

A nisi rekel, da maske ne pomagajo, ker je airborne virus?

• Všeč mi je
Reactions: BojanP in sad

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Dejte se nehat delat norca no...dobro veste, da je vecja prenosljivost v avtu, pa lahko se 10x tlacite Andya...ko cefurji...vsi na enega :bonk:
3-5 ljudi na 1 kubiku zraka, halooooo??
Sej sam graf poglejte, pa vam bo vse jasno..

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... vse jasno...
Meni glih ne ... se vam ne zdi nekaj v redu? Po hitrih testih (ki naj bi bili 80% zanesljivi) in PCR (ki naj bi bili 99% zanesljivi) imamo razmerje med obemi 1: 4 razmerje v pozitivnih. Nekaj ne štima z enimi ali drugimi :nigladek: ... (7,5 proti 30% okuženih po zadnjem poročilu) pri nas ...

Mimogrede, v Venetu (ITA) sami izdelujejo že dlje časa kemikalije za PCR teste (prvi kupili rabljeno mašino za masovno testiranje že spomladi) , zadnje čase pa še DIY hitre teste s 99% zanesljivostjo :

1. Test (ona plastična škatlljica) ima le dve črtici (kontrolno in za +) ...
2. epruvetka mala z reagentom s čepom in pokrovčkom.
3. sterilne palčke za "ušesa", ki jih parkrat podrsaš z enim koncem v obe nosnici in jih pol malo pobrkljaš v epruveti z reagentom in epruvetko zapreš in odstraniš pokrovček
4. Nakapaš 4 kapljice na test in po največ 2 minutah test zanesljivo pokaže rezultat.

Zanesljivost drastično pada po odprtju "paketa" s testom. Treba test naredit v manj kot pol ure po odprtju!

Guverner Veneta s 5,5milj. prebivalcev je na tiskovki pred skoraj 2 meseci prikazal v živo zadevo ... imajo tretjino manjši % okuženost kot ostali v ITA, čeprav trenutno relativno največ ... testirajo pa ko blesavi kolikor lahko. Imajo manj kot 10% okuženost

... Jest ne razumem, kako si naši pametnjakoviči niso bili sposobni kaj takega zmislit iz izvest. Res pa je da so v Venetu 3 fakultete stople skupaj in uredile zadevo, podjetniki pa štancajo te DIY teste ... Kaj pa naš kao Kemijski inštitut :sprasujemse: čaka ...
------------------------------------
" ... " I See Dead People..." - The 6th Sense ! ..." :fredi:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.211
9.720
113
No na PCR test te napoti zdravnik, na hitri test pač prideš, pa v pogojih je, da si zdrav, drugač je navodilo, ne hodit.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.186
3.209
113
Meni glih ne ... se vam ne zdi nekaj v redu? Po hitrih testih (ki naj bi bili 80% zanesljivi) in PCR (ki naj bi bili 99% zanesljivi) imamo razmerje med obemi 1: 4 razmerje v pozitivnih. Nekaj ne štima z enimi ali drugimi :nigladek: ... (7,5 proti 30% okuženih po zadnjem poročilu) pri nas ...

Vse štima in številke so čisto razumljive. Na PCR teste pošiljajo ljudi, ki imajo simptome in je veliko večja verjetnost, da je res okužen kot pa na hitre teste na katere gre vsak, ki ima pol ure časa tudi če nima nobenih simptomov.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sam toliko vam povem. A se res sploh se zanasate na sploh bilo kako informacijo? A ste tes cist fuk...njeni? Prosim, stopite ne 1m nazaj, ampak 1km nazaj... Kaj ne vidite, sa smo ljudje s custvi, da tudi na teh mini polozajih vodilni ljudje odlocajo pravila s svojimi custvi...na svetu je par glavnih in tem sledijo pic..ke majhne, ki imajo pod sabo pac par milj.. folka...isto, kot v firmi....kaj se ima za usajat nek delovodja, ce je glavni sef nekje visoko gor....prenesite to v nas svet. Razprite siroko svoje mozgane, saj niste trdi ali pac? A res mislite, da svet deluje, kot vam ga predstavljajo. Jaz sem ze zdavnaj pogruntal, da sem ovca in dokler ne pogruntate tudi vi, nam ni pomoci!
Sinonim za ovco vzemite tako, da jaz sam ne morem obrnit sveta, vse ovce pa ga lahko! Prestejete samo stevilo politikov na svetu in stevilo ljudi....kaksno je razmerje in kdo dejansko ima moc?! Dokler vam bodo pleskali sihte, do takrat bomo v gnoju...
Jaz sem spoznal realnost, ko jo bodo VSI ljudje, takrat bo moc neizmerna! Zapomnite si to....ajde...en, dva, tri..levi, desni, ajde ovcice... Dejte se kregat, ko ene budale...ajmo...bedaki!

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.621
1.010
113
49
KR
Sam toliko vam povem. A se res sploh se zanasate na sploh bilo kako informacijo? A ste tes cist fuk...njeni? Prosim, stopite ne 1m nazaj, ampak 1km nazaj... Kaj ne vidite, sa smo ljudje s custvi, da tudi na teh mini polozajih vodilni ljudje odlocajo pravila s svojimi custvi...na svetu je par glavnih in tem sledijo pic..ke majhne, ki imajo pod sabo pac par milj.. folka...isto, kot v firmi....kaj se ima za usajat nek delovodja, ce je glavni sef nekje visoko gor....prenesite to v nas svet. Razprite siroko svoje mozgane, saj niste trdi ali pac? A res mislite, da svet deluje, kot vam ga predstavljajo. Jaz sem ze zdavnaj pogruntal, da sem ovca in dokler ne pogruntate tudi vi, nam ni pomoci!
Sinonim za ovco vzemite tako, da jaz sam ne morem obrnit sveta, vse ovce pa ga lahko! Prestejete samo stevilo politikov na svetu in stevilo ljudi....kaksno je razmerje in kdo dejansko ima moc?! Dokler vam bodo pleskali sihte, do takrat bomo v gnoju...
Jaz sem spoznal realnost, ko jo bodo VSI ljudje, takrat bo moc neizmerna! Zapomnite si to....ajde...en, dva, tri..levi, desni, ajde ovcice... Dejte se kregat, ko ene budale...ajmo...bedaki!

Ga j pa blo včeri še pred polnočjo? :nazdravje: :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ja...po polnoci se ne spomnm vec nc...baje, da smo bli do 4 pokonci, sam jst nc ne vem :valjamse:

• Haha
Reactions: p4pe