Zakaj bi pa zdravi (ravnokar testirani in potrjeno zdravi) morali nosit maske?
Zato, da imajo potem razlog za pizdakanje po forumih, FB in YT.Zakaj bi pa zdravi (ravnokar testirani in potrjeno zdravi) morali nosit maske?
Tu se strinjam s sad-om. Če ne drugega, je pač maska nek čisti minimum, ki ga dokaj zlahka lahko naredi vsak zase in za druge. Seveda v okoljih, kjer je nevarnost okužbe večja (znotraj stavb, gužva zunaj). Je nek pokazatelj volje in opomnik za druge. In po mesecih (enem letu) bi to lahko prebilo še v študiranih glavah v šolstvu.Zato, da imajo potem razlog za pizdakanje po forumih, FB in YT.
Za normalnega človeka pa zato:
- ker ščitijo sebe (čeprav ne ravno dosti, ampak bolje nekaj kot nič) pred morebitno okuženo osebo
- ker ščitijo ostale (zato ker so lahko kasneje okuženi in bi tako širili ostalim)
Sem imel stranke, ki so samozavestno trdile, vse je ok, sem bil testiran in nisem okužen. Super, dva dni nazaj si bil negativen, kaj pa sedaj?
Ampak pričakovati, da bodo to razumeli butlji itak ne gre. Dejte se še malo pofočkat.
Maska, da polovi pljuvače, roke proč od obraza in pogosto umivanje, razkuževanje, to je po moje nek max, ki ga lahko posameznik naredi (poleg izolacije).Maske so že bile velikokrat deklasirane, da ne ščitijo ravno dosti. So bolj "psihični faktor in nagobčnik, da se ljudem pove kako in kaj.
No, razen če so ustrezne maske, kaj je to že...FPP2 ?
Edino osebna higiena je tisto, kar pomaga.
No, mal mozga pa moraš imet v glavi, da ne kvasiš neumnosti v kamero in si vsaj pred kamero namontiraš masko prav.Res je ja, ampak ni zdaj to nič takega, da bi se jo pribijalo na križ.
Bolj je važno, da gredo deca v šolo, tepa če je cela šola takšnih "kur".
Če je pa FPP2 pa ščiti? Potem jo pa nosijo, kot smo pravkar videli. Maske so se nosile pred corono, pa ne samo pri nas.Maske so že bile velikokrat deklasirane, da ne ščitijo ravno dosti. So bolj "psihični faktor in nagobčnik, da se ljudem pove kako in kaj.
No, razen če so ustrezne maske, kaj je to že...FPP2 ?
Edino osebna higiena je tisto, kar pomaga.
Drži, sedaj pa to povej bumbarjem, ki z negativnim testom ne rabijo več maske in si lahko privoščijo zabave.Pri testiranju ne gre za to, da dobiš potrdilo o neokuženosti, ampak za to, da (v čim večji meri) poloviš okužene in s tem, ko jih pošlješ domov (v izolacijo) preprečuješ nadaljnje širjenje.
Spet puhljice spuščaš okrog.Maske so že bile velikokrat deklasirane, da ne ščitijo ravno dosti. So bolj "psihični faktor in nagobčnik, da se ljudem pove kako in kaj.
Praviš si lahko že čez 2 uri kužen, ampak tista učiteljica je bila posneta 2minuti po tem, ko je bila negativna in spoznana za zdravo.Ker, kot je napisano na NIJZ strani, si lahko že žez 2 uri kužen in se moraš še naprej obnašati tako, kot če bi bil okužen.
Hvala, to si lepo razložil.Zato, da imajo potem razlog za pizdakanje po forumih, FB in YT.
Za normalnega človeka pa zato:
- ker ščitijo sebe (čeprav ne ravno dosti, ampak bolje nekaj kot nič) pred morebitno okuženo osebo
- ker ščitijo ostale (zato ker so lahko kasneje okuženi in bi tako širili ostalim)
Sem imel stranke, ki so samozavestno trdile, vse je ok, sem bil testiran in nisem okužen. Super, dva dni nazaj si bil negativen, kaj pa sedaj?
Ampak pričakovati, da bodo to razumeli butlji itak ne gre. Dejte se še malo pofočkat.
Če nič drugega zato, ker bi taki povlekli butlje za seboj, češ on lahko, potem bom pa tudi jaz brez maske. Ne bo mene on je...Hvala, to si lepo razložil.
Zakaj pa morajo masko nosit že cepljeni, pa tisti, ki so že preboleli in so imuni?
Saj se ne morejo okužit in tudi ne prenašajo na druge?
Ej, eno vprašanje. A če se ti mokro sprdneš/poserješ v gate, potem hodiš s takimi gatami okrog ali si jih zamenjaš?Da ne govorimo o tem, kakšno škodo delaš sebi, če se ne menja maske, katera je lepo prepojena in primerno gojišče še ostlim klicem, kot lastnim.