Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Res je ja, ampak ni zdaj to nič takega, da bi se jo pribijalo na križ.

Bolj je važno, da gredo deca v šolo, tepa če je cela šola takšnih "kur".

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Tole mantranje "lahko si okužen že čez pol ure" je ena najbolj idiotskih izjav zadnjega leta. :nigladek:
Bom povedal turšicam, da so testi v šoli brezveze, ker lahko da pamž že čez pol ure ne bo nič več znal.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in darjan

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Zakaj bi pa zdravi (ravnokar testirani in potrjeno zdravi) morali nosit maske?
Zato, da imajo potem razlog za pizdakanje po forumih, FB in YT.

Za normalnega človeka pa zato:
- ker ščitijo sebe (čeprav ne ravno dosti, ampak bolje nekaj kot nič) pred morebitno okuženo osebo
- ker ščitijo ostale (zato ker so lahko kasneje okuženi in bi tako širili ostalim)

Sem imel stranke, ki so samozavestno trdile, vse je ok, sem bil testiran in nisem okužen. Super, dva dni nazaj si bil negativen, kaj pa sedaj?

Ampak pričakovati, da bodo to razumeli butlji itak ne gre. Dejte se še malo pofočkat.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: naliM in jonny77

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pri testiranju ne gre za to, da dobiš potrdilo o neokuženosti, ampak za to, da (v čim večji meri) poloviš okužene in s tem, ko jih pošlješ domov (v izolacijo) preprečuješ nadaljnje širjenje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113

- ker ščitijo sebe (čeprav ne ravno dosti, ampak bolje nekaj kot nič) pred morebitno okuženo osebo
- ker ščitijo ostale (zato ker so lahko kasneje okuženi in bi tako širili ostalim)

Sem imel stranke, ki so samozavestno trdile, vse je ok, sem bil testiran in nisem okužen. Super, dva dni nazaj si bil negativen, kaj pa sedaj?

Ampak pričakovati, da bodo to razumeli butlji itak ne gre. Dejte se še malo pofočkat.
Tu se strinjam s sad-om. Če ne drugega, je pač maska nek čisti minimum, ki ga dokaj zlahka lahko naredi vsak zase in za druge. Seveda v okoljih, kjer je nevarnost okužbe večja (znotraj stavb, gužva zunaj). Je nek pokazatelj volje in opomnik za druge. In po mesecih (enem letu) bi to lahko prebilo še v študiranih glavah v šolstvu.

Podobno se ne strinjam s protesti, ki se dogajajo zadnje dni glede šol. Sicer se strinjam, da je vlada butasta in, da šole ne bi smele biti zaprte, se pa ne strinjam, da starši pripeljejo otroke protestirat. Naj protestirajo starši sami, otroci pa doma in delajo za šolo. S tem ko jih vlačiš na proteste, jim dopoveduješ, da je šola pač brez veze, jim celo prepoveduješ izobraževanje od doma (ni kvalitetno ampak je boljše kot nič) in se ne čudit, ko takim otrokom pade motivacija v poden. Oni ne razumejo (mlajši otroci, ki so bili zraven na protestih) zakaj se sploh gre, njim je kul, da čim manj dela in, da bi se več igral ali gledal tv. In zdaj dobivajo določeni zeleno luč za vse neumnosti, ker tastari itak pravijo, da je šola od doma brez veze in je ne rabijo delat. Nevarno. Sicer ne vem zakaj se sekiram za njih.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Maske so že bile velikokrat deklasirane, da ne ščitijo ravno dosti. So bolj "psihični faktor in nagobčnik, da se ljudem pove kako in kaj.

No, razen če so ustrezne maske, kaj je to že...FPP2 ?

Edino osebna higiena je tisto, kar pomaga.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Maske so že bile velikokrat deklasirane, da ne ščitijo ravno dosti. So bolj "psihični faktor in nagobčnik, da se ljudem pove kako in kaj.

Maska, da polovi pljuvače, roke proč od obraza in pogosto umivanje, razkuževanje, to je po moje nek max, ki ga lahko posameznik naredi (poleg izolacije).

Če pa si v pisarni skupaj s polno ljudmi, ti pa bore malo kaj pomaga, ker mask ne menjaš na 2 uri, v zraku se nabira vedno več in prej ali slej pobereš. Tako je bilo pri moji v službi, kjer so vestno merili temperaturo, nosili maske (ki jim jih ni plačeval delodajalec), pa so kljub temu vsi zboleli (naenkrat). Po domače, virus je in bo zaokrožil čez več ali manj vse, ker se ga pač ne da ustavit. Lahko ga malo bremzaš in ščitiš občutljive, da pridejo prej do cepiva, kot do virusa, za večino pa je bolj podobno vpitju žejnega v puščavi. Vlade pa delajo harakiri iz človekovih pravic, gospodarstva, šolstva, zdravstva, življenja, v ozadju pa pridno bašejo svoje žepke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Da ne govorimo o tem, kakšno škodo delaš sebi, če se ne menja maske, katera je lepo prepojena in primerno gojišče še ostlim klicem, kot lastnim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
To je res, ampak jaz bi naredil isto, če bi bil pred kamore, namerno :)

#jebenarepresija.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.369
2.555
113
Če je pa FPP2 pa ščiti? Potem jo pa nosijo, kot smo pravkar videli. Maske so se nosile pred corono, pa ne samo pri nas.
Osebna higiena s tem virusom nima nič. Razkuževanje in zaščita.
Glede 'nagobčnika'. Eni res lajajo, ga imeli ali ne!

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Pri testiranju ne gre za to, da dobiš potrdilo o neokuženosti, ampak za to, da (v čim večji meri) poloviš okužene in s tem, ko jih pošlješ domov (v izolacijo) preprečuješ nadaljnje širjenje.
Drži, sedaj pa to povej bumbarjem, ki z negativnim testom ne rabijo več maske in si lahko privoščijo zabave.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Spet puhljice spuščaš okrog.
Maske same ne morejo preprečit, lahko pa skupaj z ostalimi ukrepi bistveno zmanjšajo možnost prenosa okužbe.
Ampak to tebi nič ne pomeni, ne?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.334
-2.692
113
Ker, kot je napisano na NIJZ strani, si lahko že žez 2 uri kužen in se moraš še naprej obnašati tako, kot če bi bil okužen.
Praviš si lahko že čez 2 uri kužen, ampak tista učiteljica je bila posneta 2minuti po tem, ko je bila negativna in spoznana za zdravo.
Zakaj bi ona morala nosit masko?

A po dveh urah, ko je učiteljica že lahko kužna, bo smela stopit v razred?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.334
-2.692
113

Hvala, to si lepo razložil.
Zakaj pa morajo masko nosit že cepljeni, pa tisti, ki so že preboleli in so imuni?
Saj se ne morejo okužit in tudi ne prenašajo na druge?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zato, ker se tudi taki lahko nasnifajo virusa in ga naslednji dve uri, dokler jim ga imunski sistem ne potolče, lahko trosijo okoli. :zmaga:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Hvala, to si lepo razložil.
Zakaj pa morajo masko nosit že cepljeni, pa tisti, ki so že preboleli in so imuni?
Saj se ne morejo okužit in tudi ne prenašajo na druge?
Če nič drugega zato, ker bi taki povlekli butlje za seboj, češ on lahko, potem bom pa tudi jaz brez maske. Ne bo mene on je...
Drugače pa baje lahko tudi že preboleli prenašajo tole. NAJ PA TO NEKDO DRUG POVE, KER JAZ NISEM STROKOVNJAK.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Da ne govorimo o tem, kakšno škodo delaš sebi, če se ne menja maske, katera je lepo prepojena in primerno gojišče še ostlim klicem, kot lastnim.
Ej, eno vprašanje. A če se ti mokro sprdneš/poserješ v gate, potem hodiš s takimi gatami okrog ali si jih zamenjaš?
Just asking.

Izgleda imamo zelo veliko državljanov, ki jim osnove življenja niso jasne in bi izgleda potrebovali odlok vlade za vsako malenkost. Vključno z VDIHNI/IZDIHNI/VDIHNI/IZDIHNI.

• Všeč mi je
Reactions: Spajky in tomi