Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Praviš si lahko že čez 2 uri kužen, ampak tista učiteljica je bila posneta 2minuti po tem, ko je bila negativna in spoznana za zdravo.
Zakaj bi ona morala nosit masko?

A po dveh urah, ko je učiteljica že lahko kužna, bo smela stopit v razred?
Zdajle si živ, čez dve minuti te na prehodu za peščce zgazi avtobus. Kako hudiča boš vedel, da si mrtev?

• Haha
Reactions: sad

jest5

Guru
18. avg 2007
25.950
-8.676
113
Praviš si lahko že čez 2 uri kužen, ampak tista učiteljica je bila posneta 2minuti po tem, ko je bila negativna in spoznana za zdravo.
Zakaj bi ona morala nosit masko?

A po dveh urah, ko je učiteljica že lahko kužna, bo smela stopit v razred?

Učiteljica se je lahko okužila pred 2 dnevoma, a test bo tako zgodaj po okužbi zelo verjetno še negativen.
Zato je nošenje maske kljub negativnemu testu popolnoma na mestu.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.334
-2.692
113
Učiteljica se je lahko okužila pred 2 dnevoma, a test bo tako zgodaj po okužbi zelo verjetno še negativen.
Zato je nošenje maske kljub negativnemu testu popolnoma na mestu.
Khmmm po isti logiki je tudi na mestu, da se ji prepove vstop v razred?
In če je lahko kužna kljub negativnemu testu, zakaj potem testiranje?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.334
-2.692
113
Ko bo oz. če še bo navadna gripa na pohodu, bodo maske obvezne za vse?
Maske pa mnogi ukrepi, vsaj tisti, kar se tičejo svobode bodo v veljali še dolgo po tem, ko boš že pozabil, da je virus kdaj bil.

Niso ukrepi zaradi virusa, ampak je virus zaradi ukrepov. Ljudje smo imeli preveč svobode, pa jo je treba ukinit, demontirat demokracijo, uvest diktaturi in strahovado, to je za oblastnike najboljši sistem. Virus je samo sredstvo, kako to dosečt.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.950
-8.676
113
Khmmm po isti logiki je tudi na mestu, da se ji prepove vstop v razred?
In če je lahko kužna kljub negativnemu testu, zakaj potem testiranje?
Če nadaljujeva to logiko, lahko tudi vse zapremo v bajte in jih zapečatimo. Za vsak slučaj.

Lahko pa se gremo smiselne ukrepe za zniževanje prenosa virusa in kljub negativnemu testu nosimo masko, če je skupaj več ljudi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
Če nič drugega zato, ker bi taki povlekli butlje za seboj, češ on lahko, potem bom pa tudi jaz brez maske. Ne bo mene on je...
Drugače pa baje lahko tudi že preboleli prenašajo tole. NAJ PA TO NEKDO DRUG POVE, KER JAZ NISEM STROKOVNJAK.
No, jest kot preboleli jo nosim še vedno izključno zato, ker ne želim ljudi spravljat v slabo voljo in se po večini držim osnovnih pravil. Definitivno je pa zelo malo možnosti, da preboleli ali cepljeni osebek prenaša okoli okužbo, je bilo že nekaj študij na to temo, seveda pa paniki, tako med nami kot med politiki, berejo stavek, malo je možnosti za prenos, kot MOŽNOSTI SO.....BUUUU

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Ej, eno vprašanje. A če se ti mokro sprdneš/poserješ v gate, potem hodiš s takimi gatami okrog ali si jih zamenjaš?
Just asking.

Izgleda imamo zelo veliko državljanov, ki jim osnove življenja niso jasne in bi izgleda potrebovali odlok vlade za vsako malenkost. Vključno z VDIHNI/IZDIHNI/VDIHNI/IZDIHNI.
Če nadaljujeva to logiko, lahko tudi vse zapremo v bajte in jih zapečatimo. Za vsak slučaj.

Lahko pa se gremo smiselne ukrepe za zniževanje prenosa virusa in kljub negativnemu testu nosimo masko, če je skupaj več ljudi.

Kdaj pa bi bilo po tvoji oceni primerno, da se neha preiravat s pretiranim nošenjem mask? Ko pade obolelost za korona na raven gripe, prej/pozneje?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Kdaj pa bi bilo po tvoji oceni primerno, da se neha preiravat s pretiranim nošenjem mask? Ko pade obolelost za korona na raven gripe, prej/pozneje?
Ej, pojma nimam. Jaz pravim, naj strokovnjaki to povedo (ne politiki).
Ampak odgovoril mi ne boš na vprašanje, a ne?
A če se ti froc poserje v plenice, mu jih zamenjaš ali rabiš odlok od vlade, da ti pove, da jih moraš zamenjat?
Če boš kihnil in razmazal šmrkelj po maski, jo boš zamenjal ali boš pizdil čez vlado, ker moraš dihat vse sranje nazaj?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
OŠ Stražišče 22 pozitivnih hitrih testov. Ker niso verjeli se jih je 21 šlo še enkrat testirat na hitre teste. 19 negativnih. Potem so šli na PCR in še čakajo na rezultate. Podn kaj plačujemo in kaj nam dviguje številke okuženih. Zakaj za boga ne letijo glave.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Res je, ampak jaz nisem "average Joe".

Manjka mi neki exit strategy, kdaj se bo ta norija nehala. Torej da bi imel narod vsaj nek cilj...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
No, jest kot preboleli jo nosim še vedno izključno zato, ker ne želim ljudi spravljat v slabo voljo in se po večini držim osnovnih pravil. Definitivno je pa zelo malo možnosti, da preboleli ali cepljeni osebek prenaša okoli okužbo, je bilo že nekaj študij na to temo, seveda pa paniki, tako med nami kot med politiki, berejo stavek, malo je možnosti za prenos, kot MOŽNOSTI SO.....BUUUU
In zdaj, ko si prebolel, se še vedno nameravas cepiti?