Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Bom odgovoril vsem, potem pa raje zaključim, ker itak nima smisla.

O fak ej, torej Mobilni internet od Telekoma ni v redu? Rabiš tudi ti 100/100, da delaš?
A veš kaj je res problem? Ko si doma v vukojebini, pa nimaš še RTV signala. No, to je problem. Pa veš kakšna je rešitev? Odpelješ otroke v pripravljen prostor, kjer imajo splet ali pa k sosedu/sorodniku. Zanimivo ne, da taki, ki imajo dejanski problem, najdejo rešitev in ne pizdakajo po spletu, kako je treba pazit na take.

No, ti bom tudi jaz povedal. LTE imam sedaj 4 mesece, prej sem imel pa slabše od bakra, pa smo preživeli. Sedaj pa poslušaj to in se čudi: naša šola ima tako narejene ZOOMe, da imajo po pol ure in se menjavajo. V izredno redkem primeru se ujame, da imaš froca (pri več frocih je to večja verjetnost) ravno v takih razredih, da imata oba hkrati ZOOM. K sreči imajo taki dober dostop do neta.
Sedaj pa poslušaj to. Parkrat se mi je zgodilo, da jaz nisem mogel imeti sestanka hkrati z njimi. In sedaj se čudi: vzel sem faking avto, telefon in računalnik in se odpeljal do tam, kjer je bil LTE signal, vžgal dostopno točko, oddelal sestanek in šel nazaj domov. Nekajkrat. Brez norenja, brez vsega. Je bilo optimalno? Ne, sem popizdil. Ne, rešil sem zadevo in to je to.
In ja, se zavedam, da imajo nekateri slabše možnosti, zanimivo mi je le to, da ti nekateri so zadeve rešili in se jih ne sliši, tukaj pa vi seveda vsi super in zase ne rabite nič, v njihovem imenu borite neke borbe. Ki so ŽE REŠENE. In to baje kljub izredno nikakršnim in nesposobnim šolam.

Ti tudi ne razumeš, kaj bereš. Jaz ne pravim, da deluje šolanje na daljavo super duper, temveč da so TEHNIČNE OVIRE za to že zdavnaj rešene. In ja, za nekatere žal to pomeni, da ne morejo delati doma. Delajo pa laho. In ni potrebno z njimi opletati po spletu v smislu, se borim za tiste manj srečne/opremljene, v bistvu pa svojo agendo pusham naprej.

A ti me še zmeraj probaš prepričat v nekaj, kar mi je že kristalno jasno? Dej pejd v šolo, da boš znal brati in predvsem RAZUMETI. Poglej, kaj sem ti v tvojem odgovoru napisal:

Sedaj mi pa še enkrat razloži, TO KAR ŽE VEM. Namesto, da bi pisal politikom, da naj končno začnejo poslušat strokovnjake.

Preberi si zgoraj odgovor Romziju.

Najsposobnejši in najbolj prilagojen vsaki situaciji, kapo dol z moje strani tvoji sposbnosti. Bravo.

Prepričan v svoj prav da že kar boli in ker on sam nikjer ne vidi problema, problemov pač ni.....

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Bom odgovoril vsem, potem pa raje zaključim, ker itak nima smisla.

O fak ej, torej Mobilni internet od Telekoma ni v redu? Rabiš tudi ti 100/100, da delaš?
A veš kaj je res problem? Ko si doma v vukojebini, pa nimaš še RTV signala. No, to je problem. Pa veš kakšna je rešitev? Odpelješ otroke v pripravljen prostor, kjer imajo splet ali pa k sosedu/sorodniku. Zanimivo ne, da taki, ki imajo dejanski problem, najdejo rešitev in ne pizdakajo po spletu, kako je treba pazit na take.

No, ti bom tudi jaz povedal. LTE imam sedaj 4 mesece, prej sem imel pa slabše od bakra, pa smo preživeli. Sedaj pa poslušaj to in se čudi: naša šola ima tako narejene ZOOMe, da imajo po pol ure in se menjavajo. V izredno redkem primeru se ujame, da imaš froca (pri več frocih je to večja verjetnost) ravno v takih razredih, da imata oba hkrati ZOOM. K sreči imajo taki dober dostop do neta.
Sedaj pa poslušaj to. Parkrat se mi je zgodilo, da jaz nisem mogel imeti sestanka hkrati z njimi. In sedaj se čudi: vzel sem faking avto, telefon in računalnik in se odpeljal do tam, kjer je bil LTE signal, vžgal dostopno točko, oddelal sestanek in šel nazaj domov. Nekajkrat. Brez norenja, brez vsega. Je bilo optimalno? Ne, sem popizdil. Ne, rešil sem zadevo in to je to.
In ja, se zavedam, da imajo nekateri slabše možnosti, zanimivo mi je le to, da ti nekateri so zadeve rešili in se jih ne sliši, tukaj pa vi seveda vsi super in zase ne rabite nič, v njihovem imenu borite neke borbe. Ki so ŽE REŠENE. In to baje kljub izredno nikakršnim in nesposobnim šolam.

Ti tudi ne razumeš, kaj bereš. Jaz ne pravim, da deluje šolanje na daljavo super duper, temveč da so TEHNIČNE OVIRE za to že zdavnaj rešene. In ja, za nekatere žal to pomeni, da ne morejo delati doma. Delajo pa laho. In ni potrebno z njimi opletati po spletu v smislu, se borim za tiste manj srečne/opremljene, v bistvu pa svojo agendo pusham naprej.
IN BOM NAPISAL ŠE ENKRAT ZA VSE, KI NE RAZUMETE, KAR PREBERETE: KOMENTIRAL SEM LE KALBOTOV ODGOVOR, DA VSI PA NE MOREJO IMETI ŠOLE OD DOMA, KER NIMAJO RAČUNALNIKOV. NE ALI JE ŠOLA DO DOMA DOBRA ALI SLABA. LE TEHNIČNE ZAHTEVE. TO JE BILO ŽE VSE REŠENO ŽE V SPOMLADANSKEM DELU.

A ti me še zmeraj probaš prepričat v nekaj, kar mi je že kristalno jasno? Dej pejd v šolo, da boš znal brati in predvsem RAZUMETI. Poglej, kaj sem ti v tvojem odgovoru napisal:

Sedaj mi pa še enkrat razloži, TO KAR ŽE VEM. Namesto, da bi pisal politikom, da naj končno začnejo poslušat strokovnjake.

Preberi si zgoraj odgovor Romziju.
Džizs, daj ti tehnično pomoli glavo iz svoje luknje, da mogoče ujameš obris realnosti. Da ne boš trdil še naprej takih neumnosti.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
sad, ti se zaradi mene lahko voziš na lokacijo in loviš signal, jaz rabim dostop 100% od 8h do 16h brez izjeme, hčerki pa obe hkrati od 8:20 do 12h, včasih do 13h.
Brez izjeme.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Še enkrat: TEHNIČNI PROBLEMI SO BILI IN SO TUDI ŽE REŠENI. Res pa nima vsak 100/100, da bi lahko po mnenju nekaterih tukaj ''normalno'' delal.
Pri naših frocih jih baje pol manjka na Zoomih, ker nimajo 100/100, pa računalnika za 2 jurja. Moja dva delata Zoom na tablici za 60 EUR. Kam se grem pritožit in jokat?
Sicer si rekel, da boš odnehal, samo vidimo, da nisi prav hudo načelen. Me pa zanima na podlagi katerih podatkov ti lahko tako 100% trdiš, da so tehnični problemi rešeni? Če ti pa ljudje razlagajo, da temu niti približno ni tako?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Če bi novinarji imeli vsaj malo "jajc", bi vprašali to, kar je napisal uporabnik spodaj.

KDO? Z imenom in priimkom!

10
102
Verjamem, da je bil razlog, da mi včeraj ni odgovoril noben zagovornik zapiranja, ker se je moje vprašanje izgubilo v poplavi komentarjev. Verjamem, da mi bo odgovoril danes.

Zagovornike zapiranja šol po 4-ih dneh zaradi epidemiološke slike v regiji. ki to utemeljujejo z besedami stroka pravi, ne vlada, da je to potrebno,

bi prosil, da mi pojasnijo KDO se je odločil, da je potrebno zapreti šole in KDO je KDO v tej državi, ker meni ni jasno.

Stroka je 28.01.2021 rekla:

Bojana Beović, vodja vladne svetovalne skupine za COVID-19:
Vladna svetovalna skupina za covid-19 glede šol v regijah, kjer so se poslabšale razmere, še ni debatirala, tako da vladi svojega stališča glede zapiranja oz. odpiranja šol niso predstavili. "Moja osebna presoja je, da je neprijetno zapirati šole po enem tednu in da je verjetno pametno pogledati, za kakšno situacijo v posameznih delih Slovenije gre, ponekod gre za velike izbruhe v domovih starejših, če je to razlog, je morda zapiranje šol manj smiselno,".

NIJZ so vladi svetovali, naj v primeru potrebe po dodatnem zaostrovanju zapre vse druge lokacije, kjer je možen prenos, ne pa šol in vrtcev.

Politika - Vlada je 28.01.2021 rekla:

Ministrica za za izobraževanje, znanost in šport, Simona Kustec (politologinja):
"Ko smo dva dni nazaj odprli vrata nekaterih šol, smo vedeli, da se bodo nadaljnje odločitve tedensko preverjale zaradi dnevno spreminjajoče se ravni okužb v družbi. Nekatere regije so ostale črne, pridružili pa sta se jim tudi dve, ki sta bili še prejšnji teden rdeči. Pred nami je čas nenehnih sprememb in prilagoditev s ciljem biti v šolah in vrtcih varno in zdravi, Odprto je bilo vprašanje, ali lahko dovolimo neko tolerančno stopnjo, ko gre za minimalno odstopanje, vendar pa je na koncu prevladala odločitev, da smo zelo pozorno in dodelano predlagali sam vladni načrt sproščanja ukrepov s semaforjem in da je naša zaveza, da se tega držimo.”
Na vprašanje, ali je pri tehtanju odločitev o zapiranju šol sodelovala tudi šolska stroka, je ministrica odgovorila le, da "virus ne izbira". "Če bi izbirala sama, potem izbira ne bi bila dilema in bi bili že danes vsi v vrtcih, na šolah in na fakultetah, tako kot vsa leta do zdaj.”

Kdo je odločil, da se šole zaprejo pred drugimi odprtimi dejavnostmi?
Stroka ali politika?

Kdo je odločil namesto nje, če prav
i: Če bi izbirala sama, potem izbira ne bi bila dilema in bi bili že danes vsi v vrtcih, na šolah in na fakultetah, tako kot vsa leta do zdaj.”
Stroka ali predsednik vlade (nad njo kot ministrico je samo on in nihče drug)?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in novaa

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
Lohk Sad demonstrira, kako laufa zoom na 2 črticah gsm signala in potem predava, kako so stvari za vse tehnično že zdavnaj rešene. Ampak njemu to ne bi bil problem, froce v kombi in gasa na LTE signal. :valjamse: Veš Sad, še ogromno takih lokacij je, greva na ekskurzijo?

Moj mulc mora bit kar lepo stalno prisoten po urniku na zoomu, drugač so neopravičene, srednja šola pa ni obvezna. Par njegovih sošolcev ima velike težave, sam kaj bi to, sad anede? Vse je rešeno že zdavnaj, pol si se pa zbudu s prstkom v danki.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
Da o nekaterih učiteljicah v OŠ ne govorim, ki se norčujejo iz nekaterih otrok ko jim meče ven zoom. Verjetno mislijo prosto po sadu, da je vse rešeno, že zdavnaj. Za večino ja, za cca 20% pa ne. Sam kaj bi to, sadu je vse OK.

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
1611842835486-png.41754

Oblika v stilu:
regija (xxx)
rdeča/oranžna

potrebuje že formiranje strokovne ekipe :bonk:

Koroška regija je že krepko oranžna, zakaj nima milejših ukrepov?

grafični napredek

1612177215249.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
Torej so zaradi nekaj dni trkljanja številk po mejni vrednosti naredili revolt in slabo voljo ljudi. Res si ne delajo uslug.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Si ne delajo ne. Kako se ne bo ljudem obrnilo če govorijo take kot spodaj. Pa logično, da bodo ljudje rekli, da se delajo iz nas norca. Pol pa nam po dveh mesecih zaprtih trgovin rečejo eto, zdaj si lahko kupite gate in zokne, ampak ne povsod, samo v trgovinah, ki prodajajo hrano...Te finte s šolami on in off so samo kaplja v morju, bodo pa mogoče taki prostesti začeli malo večje in še večje, ki jih bodo končno odnesli.
1612180131213.png

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Res si ne delajo uslug.

Kot da je važno kaj delajo. Kot je rekel trump, lahko na peti aveniji ustrelim človeka in ne bom izgubil niti glasu. JJ lahko naredi karkoli in ne bo izgubil vernika. Do sedmih zjutraj ga 4x užali, do malice se mu trikrat userje na glavo, za kosilo spremeni vse včerajšnje odloke, do večerje zanika kar je mislil z dopoldanskimi odloki, zvečer pa mu razloži kako je vse to zanj dobro. Beeee.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Vidim, da je nekaj debate o tem, da povezave ne delajo dovolj dobro vsem. To je gotovo problem, se pa strinjam s sad, da se morajo včasih državljani kaj potruditi, da rešijo problem. Naši pradedki in prababice so srečevali z ogromnim problemom, kako zagotoviti obleke in za pozimi čevlje, da so lahko hodili otroci v šolo. Danes gredo državni organi malce nasproti, pred 100 leti pa si na dom dobil žandarje in par dni zapora, ker otrok ne pošiljaš v šolo, ker nimajo obutve.
Sicer pa šola na daljavo in problemi s povezami zame osebno niso nekaj novega. Ko je najstarejši otrok začel študij, je imel pri enem predmetu vsak vikend neke vrste "kolokvij". Par vprašanj. V časovnem oknu nekaj ur je lahko reševal, kadar je želel. Bile so neke omejitve glede skupnega časa in vsekakor nisi mogel reševati še enkrat, če ti je crknila povezava. Ker je bil čez vikende doma, mi pa samo simobil edge modem, smo imeli strog režim, ko je naznanil, da gre to reševat. Pa eno dodatno zunanjo anteno dodatno sem na hitro kupil in je sfural. Scene so bile tudi, če je od doma žele uploadati kake vaje ...

Jaz sem zato, da gredo otroci v šole. Takoj, oziroma "včeraj". Ampak jamranje, da imajo otroci zaradi šolanja od doma psihične težave, da se redijo in podobni članki v medijih, mi daje resen dvom v sposobnost slovenskih staršev, da so res starši. To pomeni, da moramo v času po epidemiji drastično skrajšati počitniške dneve, da nam populacija v dveh mesecih ne zboli in se ne zredi. Verjetno bi bilo 10 dni počitnic v dveh terminih še varno, vse ostalo pa je za otroke nevarno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Vidim, da je nekaj debate o tem, da povezave ne delajo dovolj dobro vsem. To je gotovo problem, se pa strinjam s sad, da se morajo včasih državljani kaj potruditi, da rešijo problem. Naši pradedki in prababice so srečevali z ogromnim problemom, kako zagotoviti obleke in za pozimi čevlje, da so lahko hodili otroci v šolo. Danes gredo državni organi malce nasproti, pred 100 leti pa si na dom dobil žandarje in par dni zapora, ker otrok ne pošiljaš v šolo, ker nimajo obutve.
Sicer pa šola na daljavo in problemi s povezami zame osebno niso nekaj novega. Ko je najstarejši otrok začel študij, je imel pri enem predmetu vsak vikend neke vrste "kolokvij". Par vprašanj. V časovnem oknu nekaj ur je lahko reševal, kadar je želel. Bile so neke omejitve glede skupnega časa in vsekakor nisi mogel reševati še enkrat, če ti je crknila povezava. Ker je bil čez vikende doma, mi pa samo simobil edge modem, smo imeli strog režim, ko je naznanil, da gre to reševat. Pa eno dodatno zunanjo anteno dodatno sem na hitro kupil in je sfural. Scene so bile tudi, če je od doma žele uploadati kake vaje ...

Jaz sem zato, da gredo otroci v šole. Takoj, oziroma "včeraj". Ampak jamranje, da imajo otroci zaradi šolanja od doma psihične težave, da se redijo in podobni članki v medijih, mi daje resen dvom v sposobnost slovenskih staršev, da so res starši. To pomeni, da moramo v času po epidemiji drastično skrajšati počitniške dneve, da nam populacija v dveh mesecih ne zboli in se ne zredi. Verjetno bi bilo 10 dni počitnic v dveh terminih še varno, vse ostalo pa je za otroke nevarno.
Hvala, vsaj 1 razume, kaj sem hotel povedat. Se v celoti strinjam s tem.
Bom še tole komentiral:
Da o nekaterih učiteljicah v OŠ ne govorim, ki se norčujejo iz nekaterih otrok ko jim meče ven zoom. Verjetno mislijo prosto po sadu, da je vse rešeno, že zdavnaj. Za večino ja, za cca 20% pa ne. Sam kaj bi to, sadu je vse OK.
Mojemu frocu je metalo Zoom ven spomladi. Ga prfoksa ni hotela potem enkrat spustiti noter, ker je mislila, da dela nalašč. Je v petem razredu. Sem mu rekel, da naj ji naslednjič lepo razloži, da imamo slabo internetno povezavo, da tega ne dela nalašč in če ga lahko potem nazaj spusti noter, ko bo padel ven. Fertik. Rešeno. Če bi še kaj mu težila, bi se pač jaz vključil noter in ji jaz razložil zadevo. Tako to gre med NORMALNIMI ljudmi. Froc je poklical sošolce in so mu povedali, kaj so delali ---------) nič psihičnih težav. Jaz nisem ven padel, ker verjamem, da je je..., če ti froci nalašč ven pa noter hodijo in to so res delali nekateri. Učiteljica je pa tudi razumela in ni bilo nobenih težav več. In ja, še vedno mu je občasno Zoom dol padel, pa zaradi tega vsaj kolikor jaz vidim ni tik pred tem, da samomor naredi.
Sedaj, če ti to smatraš ZA TEHNIČNE TEŽAVE in da mora vse laufat 100% in na hitrosti 100/100, potem se ti iz srca opravičujem, ker ja, potem je to delo na daljavo totalen odfuk in tehnične težave imamo vsi. Ravno prejšnji teden sem recimo moral resetirat LTE router, ker se mu je nekaj sfuzlalo. Froc je zato zamudil 1 minuto pouka. Je...

• Haha
Reactions: jonny77

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pepe Đizs krajst, tole kar je zdaj si šel primerjat s počitnicami?
sad seveda ne rabiš ravno 100/100 optike za delo na daljavo, nihče ni tega rekel. xxx/0,75 je pa že zelo na meji, saj meni se je zdelo. Saj zdajsem vesel ko radio, so porihtal kabelsko in zdaj šiba bp.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
No, moraš ločit seme od plevela tudi tukaj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
sad Ti še vedno ne razumeš, da obstajajo naselja v Sloveniji, ki furajo s črtico do dvema GSM signala zunaj. Ko bo šlo to v glavo in ko boš to dojel, potem greva lahko naprej.

• Všeč mi je
Reactions: ales85