Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

13. jul 2011
2.677
626
113
Razmišljam tako: tudi če bi bili otroci pol leta povsem brez pouka, bi v OŠ še vedno hodili pol leta več kot smo mi.
Ne verjamem trditvam o "nepopravljivi škodi", ki naj bi nastala zaradi pouka na daljavo. Otroci so zelo prilagodljivi. Problem smo ostali deležniki v vzgojnem procesu: starši, učitelji, snovalci učnih načrtov...

13. jul 2011
2.677
626
113
Tako je. Zagotovo bodo pri čem prikrajšani zaradi pouka na daljavo. Po drugi strani pa bodo dobili izkušnje, ki jih sicer ne bi, npr. samodisciplina, da pravočasno vstaneš in začneš delati tudi če ti ni treba fizično v šolo.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in sad

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Tako je. Zagotovo bodo pri čem prikrajšani zaradi pouka na daljavo. Po drugi strani pa bodo dobili izkušnje, ki jih sicer ne bi, npr. samodisciplina, da pravočasno vstaneš in začneš delati tudi če ti ni treba fizično v šolo.
Tako je. Pa da postaneš samotar in se ne družiš z vrstniki, predvsem pa da se ne zanašaš na druge. Vsa tista priporočila o nujnosti navajanja na timsko obliko dela je treba zatreti. Vsaka oblika združevanja v skupine je nezaželjena, nevarnost za obstoj družbe.

• Haha
Reactions: Ytbnd in tomi
13. jul 2011
2.677
626
113
Danes sem otroke (imam štiri v OŠ) vprašal kako se njim zdi šola na daljavo v primerjavi s pravo in edina stvar za katero so rekli, da jo pogrešajo oz. kjer res opazijo razliko je druženje. Verjamem. Verjamem pa tudi, da bodo to zelo hitro nadomestili in jim ne bo pustilo nobenih posledic.

• Všeč mi je
Reactions: sad in 8888

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.638
113
Danes sem otroke (imam štiri v OŠ) vprašal kako se njim zdi šola na daljavo v primerjavi s pravo in edina stvar za katero so rekli, da jo pogrešajo oz. kjer res opazijo razliko je druženje. Verjamem. Verjamem pa tudi, da bodo to zelo hitro nadomestili in jim ne bo pustilo nobenih posledic.
Spraševat mlajše otroke o šoli je približno tako, kot, če ga 3x na dan vprašaš ali bi solato ali bombone? Odgovori pač nimajo neke blazne vrednosti.

Še bolj trapast je pa starš, ki se na te odgovore zanaša in jih ima še za veliko resnico.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Trigger

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113
nihče ni trdil da ni za to da se otroci vrnejo v šole, je pa treba to storit varno, pri tem pa se je pri nas zapletlo že pri testiranju ob pomoči msm in glavnega sindikalista, smo pa danes videli v žalcu, da večine pamet še vseeno ni zapustila.
definitivno šolanje na daljavo ni enakovredno pravemu, a pol ti nebi bil zato da se zdaj zarad teh 3 mesecev delnega izpada nadoknadi čez poletje ko bo slika verjetno precej boljša? če ne, zakaj ne?

drugače pa kot oče treh, še vseeno nisi politolog, psiholog, epidemiolog pa maš kljub vsemu precej jasna stališča na vseh teh področijih :D

drugače pa tovariš, nisma na kloju, da boš ti mene z nekimi udbaškimi prijemi zasliševal :D
Uh, če bi udbaške prijeme na teb uporabil, bi blo zabimiv :valjamse:
Drugače pa, težko govoriš o šolanju na daljavo brez izkušenj s tem.
Če bi bila potreba po podaljšanju šole v poletje, bi bil seveda za to, pa nima to nobene povezave s pavšalom v Barbarigi.
Moji delajo šolo na daljavo brez težav in mislim da bo marsikaj dobrega iz tega. Sam moji majo optiko, vsak svoj računalnik. Niso vsi te sreče, kaj pa tisti?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ledenko , novice je treba uravnotežit :evil:

1612159385138.png

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne gre toliko za to ali v šolo ali ne v šolo, kot to, da tega ne znajo speljat.
Jokica Smrketa Kustec neki reče, Janez pravi da Smrketa nima pojma in je kontra.
Ne moreš trikrat na teden obrnit plate: Trboule ja, Kuoper ja, Trboule ne, Kuoper ja, Trboule ne, Kuoper ne, Trboule ja, Kuoper ja, Trboule ja/ne, Kuoper ne vemo, Trboule ne, Kuoper ne, Trboule mogoče razen če ne....
Takole je do torka popoldne.
Sicer pa zdaj đabe protestirajo, čez 14 je prvi val počitnic, čez tri tedne pa drugi.
A kdo pri zdravi pameti misli, da bodo do zaključka zimskih počitnic kaj odpirali?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
. Sam moji majo optiko, vsak svoj računalnik. Niso vsi te sreče, kaj pa tisti?
V teh mesecih se je zadeva že uredila. Oz. že prej. Privnas so v šoli uredili računalnike in predvidevam, da tudi internet, ker sicer bi bili neuporabni.
Tako da s to tvojo puhlico lahko nehaš opletat okrog.
Je pa ta tvoj odgovor tipičen za Slovenceljna, ki svojo željo/zahtevo zavija v kao pomoč drugim.
In še to: če te tako bolijo ti neobstoječi otroci brez rqčunalnika: a si kaj naredil za to? Pa ne danes, ampak skoraj eno leto nazaj že. Ko so šole, posamezniki in ostali zbirali računalnike.

Pa še to: ne rabiš optike 100/100, da lahko delajo od doma šolo. Mi imamo HOT internet, pa oba delava od doma, froca isto. Brezvtržav. Je pa res, da zo ni rešitev za vse, saj LTE signal marsikje ni na voljo. To je pa tudi edina objektivna okoliščina. Ampak ne boš verjel, tudi to so šole rešile.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
V teh mesecih se je zadeva že uredila. Oz. že prej. Privnas so v šoli uredili računalnike in predvidevam, da tudi internet, ker sicer bi bili neuporabni.
Je pa ta tvoj odgovor tipičen za Slovenceljna, ki svojo željo/zahtevo zavija v kao pomoč drugim.
In še to: če te tako bolijo ti neobstoječi otroci brez rqčunalnika: a si kaj naredil za to? Pa ne danes, ampak skoraj eno leto nazaj že. Ko so šole, posamezniki in ostali zbirali računalnike.

Pa še to: ne rabiš optike 100/100, da lahko delajo od doma šolo. Mi imamo HOT internet, pa oba delava od doma, froca isto. Brezvtržav. Je pa res, da zo ni rešitev za vse, saj LTE signal marsikje ni na voljo. To je pa tudi edina objektivna okoliščina. Ampak ne boš verjel, tudi to so šole rešile.

Ma ti si itak najboljši. Daj si high five v mojem imenu.

Realni svet je čisto nekaj drugega. V kolikor bi se kakšen "nadsposoben" sad in podobni spustil z oblakov, bi morda videl tudi bedo 20-30% tistih ki nimajo in ne zmorejo.

Šola in učitelji v razredih, marsikateremu učencu dodajo tistih nekaj dodatnih nekaj (deset) %, kateri pri nekaterih ne pomenijo nič (imajo pač boljše predispozicije), pri drugih je pa lahko ogromno. V svojem lajfu, glede na vse prednosti in bonitete ki jih imam, poizkušam pomagati pomoči potrebnim kjerkoli lahko. Verjemi, marsikje je situacija zaradi šole na daljavo zelo zelo težka, pa je učenje in podajanje snovi še najmanjši problem pri vsem skupaj.

Šola ima veliko veliko pomembnejšo vlogo kot samo golo podajanje snovi.

Vsekakor mi pa ni jasno, kako to, da cerkve "delajo", podjetja z 100+ zaposlenimi delajo, trgovine z par 100 kupci na uro delajo, šole so pa "kritične" in morajo od doma?

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
V glavnem, če bi bilo kaj več pameti v glavi bi to lahko bolj normalno vozili. Tako pa se po večini drkamo med sabo. Ni kaj boljšega za one na Šubičevi.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Ali se je on odločil za šolanje na daljavo?
Ne, zato se ne rabi tudi obremenjevati s tistimi, ki nimajo računalnika, ker je to že zdavnaj rešeno. Kolikor so nekatere šole nesposobne, so vseeno to rešile. In take izjave potem samo podžigajo nezadovoljstvo, ki ga je dovolj že brez takih lažnivih izjav.
Ma ti si itak najboljši. Daj si high five v mojem imenu.

Realni svet je čisto nekaj drugega. V kolikor bi se kakšen "nadsposoben" sad in podobni spustil z oblakov, bi morda videl tudi bedo 20-30% tistih ki nimajo in ne zmorejo.

Šola in učitelji v razredih, marsikateremu učencu dodajo tistih nekaj dodatnih nekaj (deset) %, kateri pri nekaterih ne pomenijo nič (imajo pač boljše predispozicije), pri drugih je pa lahko ogromno. V svojem lajfu, glede na vse prednosti in bonitete ki jih imam, poizkušam pomagati pomoči potrebnim kjerkoli lahko. Verjemi, marsikje je situacija zaradi šole na daljavo zelo zelo težka, pa je učenje in podajanje snovi še najmanjši problem pri vsem skupaj.

Šola ima veliko veliko pomembnejšo vlogo kot samo golo podajanje snovi.
Ne rabim nobenega high five. A ti sploh razumeš kaj bereš ali enostavno bruhaš svoje ideje ven?
Napisal sem, da naj kalbo neha z opletanjem o tem, da nekateri NIMAJO RAČUNALNIKOV. Nisem komentiral same šole na daljavo.To je vse. Ker to je že zdavnaj bilo rešeno. Z vsem ostalim se strinjam s tabo. Ja, definitivno bi bilo vsem bolje, če bi bili otroci v šolah. Bom pa rekel tako, da naj strokovnjaki odločijo, kdaj naj se gre v šolo, ne jaz, ki sem en burekar. YT in FB doktorata na to temo pa žal nisem imel časa naredit.
Pa držanej frocov narazen in odraslih je vseeno malo drugače. Ali pa tudi ne, vidimo tudi v tej temi, da so nekateri na nivoju otroka.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.

A bejž no. Jaz sem šele pred dobrim tednom dobil nekaj internetu podobnega. Edini še možen izhod v sili bi bil mobilni internet od Telekoma, z A1 (Bob, HoT) si lahko samo rit obrišeš.
Samo mi smo zmerna vukojebina (občina zraven Ljubljane :zavijazocmi: ), ne predstavljam si, kako je v pravi vukojebini.
Kar se opreme tiče: spomladi sem imel doma en komplet viška (ne ravno zadnji gaming računalnik + 19 col LCD). Sem kar v šolo javil, če kdo rabi... in so prišli iskat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.699
9.480
113

Uh, puhlica praviš da je? Probaj delat od doma na treh črticah gsma in predpotopnem bakru. Sam ti brez težav, ane, pol problemov ni.