Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Fantje adijo meni ne da. Tole še in konec od mene v tej temi. Tak kot nima smisla Andyu razlagat o epidemiologiji in zdravstvu tak vam osnov pedagogike ni treba. Itak vse vete. Ampak upam pa da bo mogoče kak pedagog vsaj malo odpr oči.

Drugač pa en dober razlog kaj bi maska tak spremenila? Govora je o otrocih, ki imajo fizični stik med sabo in učitelji nonstop. Sicer bi kot pedagogi to mogli vedet. Ko prideš v razred ti 8 frocov prileti v objem, dva hočeta da ga dvigneš, tretjemu paše, da ga malo pobožaš (ja ker vi pedagogi tega pač doma ne delate in jim manjka). Dejansko so tudi taki otroci, da se sredu ure vstane brez razloga pride do tebe in se stisne k tebi za 5 sekund in gre nazaj v klop.
Al kaj bi vi pedagogi? Vsakega na ketno pa marš u tri pm če pride do tebe? Ne, ne moreš 6-8 let starih otrok ločit in držat 4-8 ur brez stika. Ni teoretične možnosti, da bi to uspelo.
In ko si celi dan v takem okolju ne mi rečt, da maska vse spremeni. Ko govoriš si jo celi čas popravlaš in se je dotikaš. Al si boš hodo na 30 sekund roke umivat? Predn greš do malega, primeš njegovo barvico al pa ravnilo v roke in mu pomagaš.
Boš videl v ponedeljek koliko bo okuženih med učitelji ... packi pač. Kot vedno je največji problem z zdravniki in učitelji. Nobenih manir, nobene higiene, nobenega upoštevanja ukrepov ... okuženih vedno znova še pa još (ne, niso se v službi, ampak na privat druženjih). Jaz bi jim kar skafandre predpisal ...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja potem otroke v šole, vsa predavanja posnet brez mask in jim predvajat.
Še teste prek računalnika in v parih letih še učitlov nebomo rabli.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Fantje adijo meni ne da. Tole še in konec od mene v tej temi. Tak kot nima smisla Andyu razlagat o epidemiologiji in zdravstvu tak vam osnov pedagogike ni treba. Itak vse vete. Ampak upam pa da bo mogoče kak pedagog vsaj malo odpr oči.

Drugač pa en dober razlog kaj bi maska tak spremenila? Govora je o otrocih, ki imajo fizični stik med sabo in učitelji nonstop. Sicer bi kot pedagogi to mogli vedet. Ko prideš v razred ti 8 frocov prileti v objem, dva hočeta da ga dvigneš, tretjemu paše, da ga malo pobožaš (ja ker vi pedagogi tega pač doma ne delate in jim manjka). Dejansko so tudi taki otroci, da se sredu ure vstane brez razloga pride do tebe in se stisne k tebi za 5 sekund in gre nazaj v klop.
Al kaj bi vi pedagogi? Vsakega na ketno pa marš u tri pm če pride do tebe? Ne, ne moreš 6-8 let starih otrok ločit in držat 4-8 ur brez stika. Ni teoretične možnosti, da bi to uspelo.
In ko si celi dan v takem okolju ne mi rečt, da maska vse spremeni. Ko govoriš si jo celi čas popravlaš in se je dotikaš. Al si boš hodo na 30 sekund roke umivat? Predn greš do malega, primeš njegovo barvico al pa ravnilo v roke in mu pomagaš.
In zaradi ene maske so se pripravljeni toliko časa kregat, da bi otroci ostali kar doma, kajne? Vsaj tako izpade vse skupaj. Namesto, da bi pograbili kar je pač dano, delaš teden, dva, nato se zadeve itak umilijo kot se povsod, boste toliko časa skakali po luftu, da bo vlada 5x premislila, če bi šole sploh šla odpirat.

Pedagogi pa taki ja. PDF na mail vam je višek več ali manj 1 leto že in čisto preveč fletno.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR

Hm, mene ni noben prfoks objemal, stiskal, dvigval al pa božal. :oops1:

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
A pobiramo stave koliko učiteljev se bo testiralo pa koliko bo pozitivnih. Torej 30 tisoč naj bi jih bilo (to so verjetno vsi ne samo tisti za nižjo stopnjo). 5% HAT testov je neko povprečje za populacijo v zadnjih tednih.

Edit. Napača

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Saj vem, da se zdi znanstvena fantastika, ampak, če je res tak problem se dreti pod masko (pa ne verjamem, da je), nakup majhnih mikrofonov (vsak učitelj svoje) in zvočnika (vsak razred svoje) res ne bi smel biti prehud projekt, niti predrag. Ali pa vsaj za prvo silo, tiste malo dražje FPP2 maske, ki imajo svoj filter in dihaš lažje, ter je udobnejša za daljše nošenje.

Ne vem no.
Ni maska “problem” - “telovadnica” je tisto kar zna narediti težavo.
In ne - ne jamra - tisto kar jo skrbi je, da bo “izpadla” in ne bo mogla poučevati in bodo na koncu spet otroci izviseli.
Saj nadomeščanje bo - samo to spet ni to.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
... Ali pa vsaj za prvo silo, tiste malo dražje FPP2 maske, ki imajo svoj filter in dihaš lažje, ter je udobnejša za daljše nošenje....

In takole se ta maska, ki nam bo rešila življenje, nosi. (namerno velika slika, da tudi slabovidni opazijo pomanjkljivost). SIC

maska.jpg

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.531
113
Ja seveda naj nabijajo zdej še o FPP2 maskah, kar naj dajejo našim vrlim oblastnikom te ideje v glavo. Pa kaj vam je ljudje? Se res ne marate al kako je s tem? Sploh ko se ve, da večina ne bo stisnila usranega nosnika na maski in bo ta maska enako učinkovita kot kirurška pod nosom.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Če pa tega ne ve potem bolje da je ne nosi. To zna moja nečakinja pa je stara 7.