Oziroma da dodam še to. Se ti ne zdi, da bi bile zadeve urejene ze zdavnaj, če bi bilo zanimanje z vrha?
Se ti ne zdi, da bi bile stvari urejene že zdavnaj, če ne bi bile le lene džombe po vrhih?
Poznam javni sektor in nekatere organizacije delujejo fenomenalno, ampak je to od vrha dol. Po kakšnem čudežu niso dobile ''političnega prisklednika'' na vrh ne vem, ampak tudi, če tak pride v to organizacijo zelo kmalu sam spoka, ker ga tam ne bodo ujčkali. In zanimvo, da ta v teh organizacijah ni nobene zahrbtnosti, šefe stoji za svojimi zaposlenimi in jim varuje hrbte zato, da lahko ti POŠTENO DELAJO.
Po drugi strani imaš pa organizacije, kjer so noter sami voluharji, samo gledajo, kje bodo komu (sodelavcu) zabili nož v hrbet in spet, vse to gre od vrha navzdol in en drugemu krijejo lenobo. Tudi, če noter pride normalna oseba, zelo kmalu gre, ker ne more preživeti v takem.
In sedaj nagradno vprašanje: če to sprejmemo kot stanje, kaj se bo spremenilo? Ker počasi bo folku dopizdilo in bodo tudi voluharji morali kaj pospravit, sicer bodo sami pospravljeni. In več kot takih zgodb pride v medije, prej bo folku dopizdilo.
Sem bil sam 10 let nazaj priča podobni zgodbi, ko sem prišel eno organizacijo LEPO PROSIT, če bi samo malo spremenili ravnanje, ker nas je x ljudi trpelo posledice. So se mi smejali in me fuknali ven, češ kaj bom naredil, imajo oni politične džombe, ki jim ščitijo rit. No, čez 1 leto in pol, ko smo zadevo končno spravili v javnost (prej je bil cel postopek, vse pisno, da smo imeli dokaze in nas niso mogli odpraviti, češ da si izmišljujemo), so jih točno te politične džombe fuknale pod kolesa in so morali spremeniti ravnanje x5 od tistega, kar sem jih LEPO PROSIL. Je bilo pa v tem času tudi precej groženj, itd. vključenih in se je glavni tega tudi umaknil pred koncem, ker je bil zelo izpostavljen na določenih področjih, potem sem sva jaz in kolegica peljala naprej zadeve.
Samo toliko, vse se da, samo je treba it po postopku, pa vse pisno delat. Pa en (ali več njih) mora imeti jajca se izpostavit. Pa ne obupat.
Ker pa večina zna samo jamrat z nogami v luftu pred TVjem in obupa še preden sploh kaj naredi, smo pa tam, kjer smo.