Ni ti jasno še zdaj ne. Kdo se bo potil? Ministrica? Ki ne zna vdihnit brez, da jo Jansa za rokico prime... Ko je ze natrosla tolko bedarij da brezveze. Če vidis da govori o vracanju v šole nasledn tedn pol pa JJ reče do pomladi nič in se vse še za tri tedne podalša. Se ti zdi da bo svicnla, ker eni ucitli posljejo pdf z navodili? Bo odstopla? Bo JJ se solski minister.Mi je precej jasno ja. Si spregledal tole, ne?
Pa naj se malo potijo pred kamerami. Da bodo znanci, sosedje, itd. vedeli, kdo samo greje stolček na naše stroške.
Če taka zadeva prileze do ministrice za šolstvo je itak sistem v p.... In verjetno so do sedaj že uspeli dokazati, da to je tako.Ni ti jasno še zdaj ne. Kdo se bo potil? Ministrica? Ki ne zna vdihnit brez, da jo Jansa za rokico prime... Ko je ze natrosla tolko bedarij da brezveze. Če vidis da govori o vracanju v šole nasledn tedn pol pa JJ reče do pomladi nič in se vse še za tri tedne podalša. Se ti zdi da bo svicnla, ker eni ucitli posljejo pdf z navodili? Bo odstopla? Bo JJ se solski minister.
Al koga bojo dali pred kamere? Jožico Novak iz pisarne 33 v 3 nadstropju s pogledom na zeleznico.
Lej če sistema ni tudi švical ne bo noben zaradi tega. Preprosto.
Na naši šoli, ko sem izpostavil podoben problem (pa ni bil tako hud kot zgoraj opisano), sem dobil daljši generični odgovor učiteljice, da je pač to tako, ker so v šoli skupno ocenili, da ob tak način najboljši, ker se prilagajamo tistim otrokom, ki ne zmorejo slediti, nimajo opreme, itd., itd. In, da je dala predlog naprej ravnatelju, ki mi bo odgovoril. Seveda mi ni nikoli. Je pa tudi tak, da na proslavi ni bil sposoben povedati dva povezana stavka, pa je imel listek z govorom pred sabo.Če taka zadeva prileze do ministrice za šolstvo je itak sistem v p.... In verjetno so do sedaj že uspeli dokazati, da to je tako.
Sedaj pa ti povej, kaj predlagaš konkretno v primeru zgoraj? Se naslonit nazaj, prižgati TV in buljit v njega? Jaz bi šel po postopku, kot sem napisal, če nič drugega ne zato, da džomba izgubi vsaj 5 minut dneva, ko se bo morala kaj zagovarjati. Pa če bi mi uspelo spravit zadevo v javnost, bi dobil vsaj to potrditev, da tudi vsi ostali vedo, kako se nekateri ''delajo''. Ker smo pa že aktualni, bi pa še namignil novinarju, naj pridobi zraven podatek o njeni plači. Da bodo starši videli, kako so pridni nagrajeni.
Počakaš 3 dni in začneš ''gnjavit'' ravnatelja. Najprej s posredovanim odgovorom učiteljice (če si ga dobil pisno, sicer ga zahtevaš) ravnatelju, v katerem zahtevaš odgovor. Naj malo premaknejo svojo leno rit. Če ni odgovora v dveh dneh, ga pokličeš in če še vedno ni odgovora, naslednji dan pošlješ mail s sklicevanjem na pogovor prejšnji dan. Če še vedno ni odgovora, lepo napišeš, da boš komplet komunikacijo posredoval medijem.Na naši šoli, ko sem izpostavil podoben problem (pa ni bil tako hud kot zgoraj opisano), sem dobil daljši generični odgovor učiteljice, da je pač to tako, ker so v šoli skupno ocenili, da ob tak način najboljši, ker se prilagajamo tistim otrokom, ki ne zmorejo slediti, nimajo opreme, itd., itd. In, da je dala predlog naprej ravnatelju, ki mi bo odgovoril. Seveda mi ni nikoli. Je pa tudi tak, da na proslavi ni bil sposoben povedati dva povezana stavka, pa je imel listek z govorom pred sabo.
Torej po domače se šole odločajo po svoje. Bolj zagnani učitelji se trudijo dodatno "izven sistema", večina pa pod radarjem, če se le da. Ravnatelji jim pa držijo štango. Naprej pa je megla.
Saj pravim, da ni bilo tako hudo kot zgoraj napisano, samo predlogi so bili za izboljšavo. Se mi zdi pretirano iti čez mrtve le za izboljšave, ki jih imam jest v glavi pa ni rečeno, da so ok za vse. Da ne omenim, da se na vaških šolah, kjer so realno učitelji okoliški in ravnatelj tudi zelo hitro nabije na kol tiste, ki ne lajajo v isti rog. Tako me učitelji in zelo hitro tudi med otroki (starši).Počakaš 3 dni in začneš ''gnjavit'' ravnatelja. Najprej s posredovanim odgovorom učiteljice (če si ga dobil pisno, sicer ga zahtevaš) ravnatelju, v katerem zahtevaš odgovor. Naj malo premaknejo svojo leno rit. Če ni odgovora v dveh dneh, ga pokličeš in če še vedno ni odgovora, naslednji dan pošlješ mail s sklicevanjem na pogovor prejšnji dan. Če še vedno ni odgovora, lepo napišeš, da boš komplet komunikacijo posredoval medijem.
Ok, to je potem razlika. Ali so TVOJE pripombe ali pa kot primeru zgoraj, ko VSI starši tako mislijo.Saj pravim, da ni bilo tako hudo kot zgoraj napisano, samo predlogi so bili za izboljšavo. Se mi zdi pretirano iti čez mrtve le za izboljšave, ki jih imam jest v glavi pa ni rečeno, da so ok za vse. Da ne omenim, da se na vaških šolah, kjer so realno učitelji okoliški in ravnatelj tudi zelo hitro nabije na kol tiste, ki ne lajajo v isti rog. Tako me učitelji in zelo hitro tudi med otroki (starši).
Potem ste očitno drugačni od šole pri nas. Soseda ima mulca v 6.r in pravi, sa sprašujejo samo "nepomembne" predmete. Matematiko bodo izprašali, pisali, preverili,... ko pridejo v šolo. Zna biti zanimivo.Po tri skupaj jih povabi v zoom in vpraša kot pred tablo v šoli. Ni kakih težav.
Se ti ne zdi, da bi bile stvari urejene že zdavnaj, če ne bi bile le lene džombe po vrhih?Oziroma da dodam še to. Se ti ne zdi, da bi bile zadeve urejene ze zdavnaj, če bi bilo zanimanje z vrha?