Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.573
4.723
113
Glave bi morale že zdavnaj letet. Vse bodo obesili na daljavo prej ali slej, starše pribili domov, potem pa še čez vikend pričakovali obiskovanje šol, ker ta teden zakaj že ne morejo delat od doma, če bodo že doma?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.066
878
113
mojstri so res..
če že razumem/dojemam razlago, da je zaradi povečanega števila okužb - boljs, da so otroc narazen.. zakaj za vraga potem ne morejo imet šole na daljavo? pri našem že med "poukom na daljavo" delajo bore malo.. zdej ima pa še uradno podaljšane počitnice? že tele krompirjeve - ni blo nč od nč.. za prebrat mora eno knjigo.. pa 2A4 matematke..

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.443
6.958
113
Med počitnicami?! Med počitnicami se ti je zdelo, da imajo malo domače naloge?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.573
4.723
113
no pa smo tam, kamor pes taco moli. Zgolj in samo zaradi denarja bodo tole izvedli...
Tu bi si predstavljal neodvisne medije, ki bi zagnali vik in krik. Najprej že to, da zaprejo šole, kar ne delajo v drugih državah, ker s tem udarijo po nič krivih starših/zaposlenih in gospodarstvu, sploh ker gospodarstva niso v celoti zaprli.

Kot drugo, da so šli zaradi denarja podaljšat počitnice namesto učenja od doma in s tem spet starši niso upravičeni do ničesar, razen odpovedi.

Za življenja gre, kajne? Šolnikom je čudovito, saj so lepo doma s svojimi otroki, zdravnikom je čudovito, itak se večina praska po jajcih brez dela, saj je vse ustavljeno, do varstva so seveda upravičeni. Ostali pa ko vas gleda pajo, kaj pa imate otroke, kajne?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in ncnifrej

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.955
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
No no, kolikor sem prebral imaš vsaj 9 let starega otroka. Če ta ni sposoben biti sam 8 ur , če mu ne zaupaš, potem bi bilo bolje da nimaš otrok, pa se ne strinjam z ukrepi. Seveda, če pa imaš sončke potem pa res ne morejo biti sami. Tako je jamral že Andy spomladi.. Pač en dan v naprej skuhaš, pogreje v mikrovalovni, pospravi za seboj, gre ven na zrak al pa mu daš naloge za ene dve tri ure in mine tistih osem ur. Si pozabil, kako smo mi kot sedem letniki prav tako preživeli 2 meseca poletnih brez staršev, razen tist teden dva ko smo šli na morje?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.443
6.958
113
Ta starejši se ni star 9. Je sam doma od lanskega leta. On ni problem. Pol leta nazaj bi imela manjši problem, kot ga imam sedaj. Zdaj pa naj pustim samega tok starega, ko smo mi, če nisi pozabil, se v vrtec hodil... En tak, za katerega so mi "včeraj" vcepljal v glavo, da ni dovolj star in sposoben, da gre 100m sam do šole, ampak ga moram za roko pripeljati v razred. Niti ni oni prvi dovolj star in sposoben, da bi ga pripeljal namesto mene, zdaj naj pa jutri celo dopoldne zanj skrbi.

Drugače pa, kot sem rekla, bomo že sčaral nekaj...

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.955
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Nisem tebi odgovarjal in ja, tisti šestletniki pa dajmo tudi sedem letnike so težava. Sploh če so fantje. Ampak vse se da, ob vsej tehnologiji katero premoremo, se da. Res pa je vprašanje kakšno vzgojo so imeli, kako so jih ujčkali...

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Evo, idioti so sprejel šolnje na daljavo za vse...

pa koji ku*** so ble pol "počitnce" ta teden???
In kako bo en v prvem razredu delal od doma in kdo z njim?

medtem ko drugje lepo šole odprte...

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jonny77

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
komot, če greš ti za učitelja v šolo in namesto učiteljev pobiraš viruse v tem času.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Talibani čestitajo in pozdravljajo.
Kot sem že pisal nedavno, šole kar kar podrejo, prodajo, whatever.

NA MLADIH SVET STOJI
Samo na katerem drugem planetu, ne na Zemlji.

Kaj je naslednje na sporedu globalne agende ? Životarjenje za vse, ne samo za mlade.

Se je kdo že vprašal, kakšen bo naravni prirastek za Slo v naslednjih letih ? Ni panike, dobimo demografski sklad :nigladek: https://www.dnevnik.si/1042940401 .

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pa se je kdo mogoče že vprašal, če smo mogoče pa res v pandemski krizi?
Ali gre mogoče samo za nabijanje o pravicah:
- predšolskih otrok
- šoloobveznih otrok
- srednješolcev
- študentov
- samohranilk
- fitneserjev
....
Mimogrede, rad hodim v hribe, trenutno stanje je grobo poseganje v mojo pravico biti srečen in zadovoljen in zdrav in na svežem zraku in z naravnim vitaminom D.
Lahko je vam, ki trega ne rabite - kaj pa jaz?
IMO, če bi zdajle odprli šole, bi bilo kot bi z bencinom gasil požar.
Idiotsko pa, da so ta teden počitnice. In da se niso že davno lotili priprav na šolanje na daljavo/na domu.
Samo tako mimogrede: v OŠ sem imel težjo poškodbo noge in sem bil cca. 3 mesece doma. Guess what: sem izdelal OŠ pa še kaj naprej.
Skratka: prilagoditi se bo treba. To je ena reč, ki je velik del populacije ne pozna. Sončkov in sončic - nekje med prvim in 65 letom starosti.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.573
4.723
113
Pa se je kdo mogoče že vprašal, če smo mogoče pa res v pandemski krizi?
Ali gre mogoče samo za nabijanje o pravicah:
- predšolskih otrok
- šoloobveznih otrok
- srednješolcev
- študentov
- samohranilk
- fitneserjev
....
Mimogrede, rad hodim v hribe, trenutno stanje je grobo poseganje v mojo pravico biti srečen in zadovoljen in zdrav in na svežem zraku in z naravnim vitaminom D.
Lahko je vam, ki trega ne rabite - kaj pa jaz?
IMO, če bi zdajle odprli šole, bi bilo kot bi z bencinom gasil požar.
Idiotsko pa, da so ta teden počitnice. In da se niso že davno lotili priprav na šolanje na daljavo/na domu.
Samo tako mimogrede: v OŠ sem imel težjo poškodbo noge in sem bil cca. 3 mesece doma. Guess what: sem izdelal OŠ pa še kaj naprej.
Skratka: prilagoditi se bo treba. To je ena reč, ki je velik del populacije ne pozna. Sončkov in sončic - nekje med prvim in 65 letom starosti.
Kako naj se prilagodita starša s 6 in 8 letnima otrokoma, ki bosta imela šolanje na daljavo preko x sistemov in bosta seveda doma, ju pa delodajalec sili delat v službi? Hvala.