Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Komentar od zgoraj:
Če se osredotočimo samo na šolanje, bi jaz tudi temu rekla opustošenje.

Če smo pomladi nekako uspeli zaključiti šolsko leto, vsaj formalno, seveda brez osvojenega znanja, pa je sedanja ustavitev šolanja pot v katastrofo.

Vsaj iz mojih izkušenj. En otrok je prvi letnih tehnične fakultete. Podajanje znanja je povsem enosmeren odnos. Profesorji odpredavajo, debat ni, na napisana vprašanja ne odgovarjajo. Bruci se med sabo še ne poznajo, nikogar ne morejo vprašati za nasvet, z nikomer predebatirati problemov. Prepuščeni so posnetim predavanjem in skriptam.
Glede na število brucov in trenutne omejitve Nijz glede laboratorijskih vaj, do konca semestra ne bodo mogli izvesti vaj, tudi če se vrnejo na faks.

Prvošolec srednje tehniške šole isto. Tehnični predmeti na daljavo ... ni šans, da resnično kaj odnesejo od tega. Nobene prakse.

Premalo se govori o izgubljenem znanju. Vsaj priznali bi lahko, da se to dogaja. Tistih 5 % najboljših bo izšlo iz tega kot zmagovalci, ostali kot poraženci.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Komaj 8.11 se gre v šolo
V bistu tega ne piše, piše pa, da se počitnice najverjetneje podaljšajo do 8.11., potem bodo pa 99,9% nadaljevali na daljavo.
Sicer pa cvetka od prejšnjega tedna: od tamalinega sošolca sestra je bila potrjeno okužena s korono, sošolec je še kar veselo hodil v šolo.
Danes smo bili obevščeni, da je tamau (sošolec) tudi okužen. Od zadnjega stika je teden, čakamo kaj bo če bo....

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.443
6.957
113
Kaj bo z varstvom otrok do 4. razreda? Oziroma kako je bilo to prejšnjic urejeno? Takrat se me ni toliko tikalo, ker so me zaprli, tokrat pa lahko še delam. Se ne spomnim...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.573
4.723
113
Kaj bo z varstvom otrok do 4. razreda? Oziroma kako je bilo to prejšnjic urejeno? Takrat se me ni toliko tikalo, ker so me zaprli, tokrat pa lahko še delam. Se ne spomnim...
Briga vlado in šolstvo. Znajdeš se sam ali pa si doma in se delodajalcu meša. Super bo tole, ko bodo nadgradili s šolo od doma in sploh ne bodo šli nazaj. Saj folk ne rabi služb in denarja.

19. jul 2007
2.888
1.604
113
Če se prav spomnim:
80 % za varstvo otroka (podobno kot bolniška)
lahko vzameš brez soglasja delodajalca (podobno kot bolniška)

kako je pa v praksi je pa odvisno od delodajalca

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.443
6.957
113
Se pravi za tiste čudake, ki bi raje delali pa...? Mislim, saj je res, kaj si zmisljujem, če pa lahko doma ležim...

Dobro, bomo videli kaj bo, pa bomo probali neki sčarat.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Kako varstvo za espeje? Pa saj si vi vzamete fraj ko vam paše - kako varstvo zdaj ...
Al pa najami kako varuško - itak nič ne stane saj boš v stroške dal.
[/politikusfikus]

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Lahko zaprosiš kot sp.

NF-KARANTENA (Izjava za povračilo delno izgubljenega dohodka)

Samozaposlenim, družbenikom in kmetom v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok pripada tudi od 250 EUR do 750 EUR, a samo, če ne bodo zaprosili za mesečni temeljni dohodek. Ukrepa se namreč izključujeta. Obrazec za povračilo izgubljenega dohodka v primeru karantene je na voljo v eDavkih. Vloge ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Ni problema, sam naj potem tiste odpadejo. To pa ne, so učitelji zgarani.
Pa saj si niso učitelji zmislili tega, da se počitnice podaljšajo. Ta je čisto pri ministrici zrasla in v vladi. Kolikor imam stika z učitelji bi s ponedeljkom raje začeli s šolo na daljavo kot pa, da se počitnice podaljšajo.