Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.442
6.957
113
Nisem vsega brala. Nas je v 4r izbral računalništvo kot izbirni predmet. Ta prav čas, bi rekla. Ne vem kako je kurikulum drugače, ampak zdaj so se najprej učili mailov, meetov ipd... Torej kar rabijo, da se lahko povežejo v online šolanje. Na uro gledat so se pa v drugem učili, tako da tudi sami vedo, kdaj. Seveda to zdaj znajo v kolikor nikjer nič ne zasteka, ampak osnova pa je.

Definitivno pa to in ne more biti in nikoli ne bo enako kot v učilnici ali med sošolci ali ena na ena, če je to potrebno. In najbrž to pomeni prosto pot do pizdakanja, kako je vse zanič in slabo. Madona, je kokr je, če je to najhuje kar se nam in jim bo zgodilo, bo vse ok.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.658
6.419
113
ARNES je sedaj objavil, kaj se je dogajalo.

V primerjavi z običajnimi obremenitvami Arnes Učilnic, če primerjamo stanje pred letošnjim marcem, opažamo stokratno povečanje obremenitev storitev omrežja ARNES. Kadar sistem narašča s takim tempom porabe, obstaja večja verjetnost, da se pojavi ozko grlo ali napaka.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Po drugi strani pa so na eni šoli danes dobili obvestila od ravnatelja, da morejo glede na izkušnje tega tedna omejiti število videokonferenc na max 2-3ure na dan na razred. Tako da očitno enim videokonference pašejo in bi jih imeli čimveč, spet drugim pa ne in bi radi količino zmanjšali. Nikoli ne moreš vsem ustrečti...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ja imajo Zoom konference. Delalo je bp, problem je bil edino, ker se linki do konferenc objavijo v spletni učilnici, te so pa padle dol. Ampak se je rešilo za prvih par dni s pošiljanjem povezav na maile staršev/otrok, sedaj pa na srečo dela :)

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.066
878
113
Je kdo že kje zasledil "minimalni standard" / neko uradno priporočilo kako naj bi potekal pouk?

Pri nas imam dva extrema - gimnazija šibajo v povprečju 4+ Zoome na dan.. osnovna šola (zadnja triada) - pa 1 zoom v celem tednu - hodijo pa maili v smislu
"Preveri odgovore na vprašanja UČ str. 62/naloga 1b. Danes boste reševali naloge v DZ str. 60, 61/16,17. "

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.586
2.395
113
Pomurje
Ni več poučevanja. OŠ je na psu, poklicne srednje brez prakse itd.
Srečen bodi da srednje šibajo na zoom.
Že itak zafurane generacije sončkov, bodo še nižje padle.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Je kdo že kje zasledil "minimalni standard" / neko uradno priporočilo kako naj bi potekal pouk?

Pri nas imam dva extrema - gimnazija šibajo v povprečju 4+ Zoome na dan.. osnovna šola (zadnja triada) - pa 1 zoom v celem tednu - hodijo pa maili v smislu
"Preveri odgovore na vprašanja UČ str. 62/naloga 1b. Danes boste reševali naloge v DZ str. 60, 61/16,17. "
Pripravljenost na nov (drugi) val epidemije v vsem svojem sijaju. :mad:
Minimalni standard je, da zgurajo čez leto in imajo čim manj opravka z zoprnimi starši sončkov.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
OK no, mi smo imeli JLA, vmesni so "pavzirali", tile imajo pač korona leto. Saj bodo slej kot prej ugotovili kje jim znanje šepa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Moj nos boljše ocene s srednje šole domov, kot jih je v OŠ, kar me je, moram priznat presenetlo. Očitno ni šlo v nič tistih par mesecev, ko so mel na daljavo. Moja sončka in sončica nimajo nobenih težav za zdaj.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Keč je, da so se lotili, tako kot vsega drugega. Neki na pol, s prstom v lastni riti, nas pa prepričujejo da je vse super in fajn.
Z bebavim blaženim nasmeškom na ksihtu.
Niti znotraj ene usrane šole ni ama nič poenoteno, kje je potem šele na ravni države?
Stvar me ne moti, dokler tvoj sonček ne bo konkurenca mojemu sončku. Kakšna so pa realne možnsti za enak nivo znanja oz. bolje rečeno: reševanja določenega bolj ali manj smiselnega tipa nalog, je pa čisto druga zgodba.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Izobraževanje na daljavo, "uspehi" se bodo pokazali:

izobraževanje na daljavo.jpg

• Všeč mi je
Reactions: jonny77