Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.521
2.417
113
Pomurje
Mislim da je to mantra vseh, le da so včasih za 80+ letne rekli da je dolgo živel, danes pa smo vsi za to sa smo vsaj do 100

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.964
16.086
113
Glede na zapise tu gor nekako dvomim, da je to mantra vseh ampoak ok, recimo zavoljo debate da drži. Se jo lahko uporabi tudi v tem primeru težjih scen pri otrocih ali bomo pač zamahnili z roko in si rekli "jebiga"? Aja pa nismo vsi za to, da vsaj do 100.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.964
16.086
113
ce prav razumem ti je ob teh stevilkah (55 od 45000 in pri vseh izzid dober) povsem OK, ce eden otrok umre zaradi posledic cepljenja?
Ne, ne razumeš prav. Vprašal sem samo ali se lahko mantro "tudi eden je preveč" uporabi tudi v tem primeru težjih scen pri otrocih ali bomo pač zamahnili z roko in si rekli "jebiga" in nič drugega. Torej?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.473
5.766
113
poznam dve familije, katere ne dovolijo testirat otrok v šoli ampak jih furajo na HAG teste 3x na teden. :bonk:
en fantek od teh familij je celo skril v ponedeljek pct list, ker on bi se testiral v šoli.
on si želi testirat kot vsi njegovi sošolci ampak mu starši ne dovolijo :nigladek::bruh:
Maš tudi take, ko jim sošolci naskrivaj teste posojajo al pa naskrivaj v šoli masko nosijo (spet jo prinesejo sošolci).
Ko bo taka mati zvedla da froc v šoli masko nosi al pa se testira se ji bo tak spipalo :D

• Haha
Reactions: sandra

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.964
16.086
113
aja, ti si v vprasanju biziju najdo antivakserja
tut prav, pa njih vprasi :nazdravje:
Ne, jaz sem se na podlagi tega vprašanja spomnil na nekaj podobnega ter ti posledično zastavil vprašanje, ki se ga lahko zastavi komurkoli, ni potrebe potem da je/si antivaxxer. In ker se mi zdi, da svojim postom biziju ter z izpostavljenim razmerjem nakazuješ na to, da je 55 otrok z resnimi težavami od cca.45.000 okuženih sprejemljivo, te pač vprašam po mnenju ne bi lahko tudi tu uporabili tisto, da je že eden preveč ali pač ne in se zamahne z roko češ 55 je malo/sprejemljivo. Zdi se mi, da je vprašanje kar na mestu.

P.s. Če bi mene to vprašal, bi rekel, da se strinjam in je tudi eden že preveč. Sploh, če bi se dalo to nekako preprečiti. Če je pa sredstvo za preprečitev tega (cepivo) hujše od same bolezni oz. ima tudi svoje slabosti, je pa to že druga (sicer tudi zanimiva) debata in zato me v bistvu zanima samo to kje je meja, kaj je sprejemljivo.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
55 ob cca. 45000 potrjenih okuzbah. Je to velik?
Je velik, pri tem, da v ZDA, kjer se je cepilo že nekaj milijonov otrok, niso opazili še nobene resne posledice cepljenja. Po dr. Ihanu je pri nas prognoza okoli 200 teh večorganskih vnetnih sindromov, seveda, če se otroci ne bodo cepili. Torej je tehtanje med 0 posledic cepljenja in majhna možnost težkega obolenja, katerih dolgoročnih posledic še ne poznamo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.521
2.417
113
Pomurje
Je velik, pri tem, da v ZDA, kjer se je cepilo že nekaj milijonov otrok, niso opazili še nobene resne posledice cepljenja. Po dr. Ihanu je pri nas prognoza okoli 200 teh večorganskih vnetnih sindromov, seveda, če se otroci ne bodo cepili. Torej je tehtanje med 0 posledic cepljenja in majhna možnost težkega obolenja, katerih dolgoročnih posledic še ne poznamo.
Ti po vsem tem fiasku s cepivi še vedno verjameš tem predvidevanjem?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.564
1.260
113
Poznali so jo bolj v teoriji kot v praksi. Sedaj ko je covid, pa lahko prakso lepo trenirajo. Razumeš ali se boš še naprej delal bebavega?
Še EMA je jasno in glasno zapisala da se čez 5 let še enkrat analizirajo vsi zbrani podatki da se ugotovijo dolgoročni stranski učinki cepiv na 5 - 12 letnikih.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.905
6.069
113
Še EMA je jasno in glasno zapisala da se čez 5 let še enkrat analizirajo vsi zbrani podatki da se ugotovijo dolgoročni stranski učinki cepiv na 5 - 12 letnikih.
Govor je bil o povečanih primerih večorganskih vnetnih sindromih pri otrocih. Kaj pa si hotel ti povedat pa mi ni najbolj jasno, razen to da bodo čez 5 let razgtenili papirje in videli kaj vse je šlo narobe. Ampak do takrat pa res mislim da bo to covid sranje gotovo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.905
6.069
113
Shoot first, ask questions later
oz. nova verzija
vse pošpikat, nato ugotavljamo, kakšen je efekt.
Ali pa pač čakamo, kar bo pa bo. Vmes razpis za prostovoljce pa še enih 5 do 10 let testiramo, potem pa.... verjetno je zunaj že covid27, trovid, egbola oziroma bogsigavedi katera bolezen.
Kar hočem povedat, je to da kristalne krogle ne napovedujejo prihosnjosti, babe Vange pa ni več med nami, da bi nam lahko šlogala. Lahko da delamo prav, lahko pa postopamo povsem napačno. Če ne drugega bomo atestirali MRNa tehnologijo za naslednje rodove.