Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Menda ni tako.

Mi se štejemo kot stik od stika (naj razume kdor more). Mi naj bi živeli normalno. V karanteni je samo pubec. :bruh:
Krneki o_O

Jaz bi se na vašem mestu najverjetneje malo potestiral (po potrebi 2x z nekaj časovnega presledka) in obnašal rezultatom testa primerno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
V karanteno (uradno) gredo samo direktni stiki z okuženo osebo. Sej tako je že od lani. Tako da če je mulc bil v stiku z okuženo osebo morajostarši hodit v službo in bratje/sestre dalje v vrtec/šolo. Šele ko bi se pri nekomu od družine pojavil pozitiven rezultat gre družina v karanteno.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Aja, to je Rusija.
Aja, to je Rusija.
Posnetek zaslona 2021-09-03 153700.png

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
Učitelj ali ravnatelj ?
Po kateri zakonodaji ti lahko te funkcije prepovejo gibanje?

Pa da ne bo nesporazuma - edini smiselni ukrep bi bil, da se tudi bližnji stiki kritičnega stika “omejijo” vsaj za neki čas (5 dni?) in po tem času po negativnem testu “sprostijo”. Vse ostalo je farsa. Da pa omenjen scenarij ni realen je tudi jasno - torej je vse skupaj farsa.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Evo nadaljevanje.

Glihkar pobral tamalo v vrtcu. Dobil "priporočilo" da je naslednji teden doma.
Na vprašanje kaj je osnova za takšno priporočilo nisem dobil odgovora.
A bom za ta teden opravičen plačila tudi ne.

Če jo peljem v vrtec verjetno lahko pričakujem kazanje s prstom: "Poglej kako je družbeno neodgovoren.", primarno od necepljenih vzgoijiteljic brez mask.

In zakaj se sploh sprašujemo okol tega. Zakaj vse to ni kristalno jasno že od Junija 2020.

Popizdil bom!
peljat otroka ahtat enmu antivaxarju, saj zaradi njih zdaj taka fešta.

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Torej ucenec dobi obvestilo o stiku in to je to ? Je kaksen papir o karanteni?
Vsaj lani je bilo tako, da si dobil obvestilo o stiku in navodilo, da na NIJZ izpolni spletni obrazec. Ko si sam izpolnil obrazec na NIJZ spletni strani si potem dobil elektronsko uradno odločbo o karanteni (ki je bila tudi podlaga za starše za službo in ostalo).

• Všeč mi je
Reactions: sandra
I

Izbrisan uporabnik 474

Fuck, se vidi balkanizem in zakaj še dolgo ne bomo iz tega sranja. Javijo ti, da je otrok potencialno bil v stiku z okuženim in se predlaga karanteno. Vsak normalno opravilen in odgovoren posameznik z IQ nad 45 bi to sprejel, opazoval otroka in se po potrebi samotestiral. Ne, pri nas je prvo treba vprašat, kje je odločba /odredba, ali so sploh pristojni izdati odločbo /odredbo, kdo bo plačeval te teste (medtem se v drugi temi sprašuje, ali kupit avto za, 15 ali 20k).

In ja, tudi mi smo v marčevskem valu dobili karanteno v vrtcu. Vzela sma dopust, vsak en dan, tretji dan otroka testirala in nato prosila stare starše za varstvo.

• Všeč mi je
Reactions: sad, Matey in tomi

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Fuck, se vidi balkanizem in zakaj še dolgo ne bomo iz tega sranja. Javijo ti, da je otrok potencialno bil v stiku z okuženim in se predlaga karanteno. Vsak normalno opravilen in odgovoren posameznik z IQ nad 45 bi to sprejel, opazoval otroka in se po potrebi samotestiral. Ne, pri nas je prvo treba vprašat, kje je odločba /odredba, ali so sploh pristojni izdati odločbo /odredbo, kdo bo plačeval te teste (medtem se v drugi temi sprašuje, ali kupit avto za, 15 ali 20k).

In ja, tudi mi smo v marčevskem valu dobili karanteno v vrtcu. Vzela sma dopust, vsak en dan, tretji dan otroka testirala in nato prosila stare starše za varstvo.
Ker je to balkan. Ker bi vsak klical na šiht otrok ma karanteno?
To da so škrti te preseneca?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune

Sodelavec ima 4 otroke, pa bi v prejšnjem valu lahko 10 dni dopusta tako "izkoristil", pa ni zbolel noben od njegovih otrok, niti on.

To kar se gremo pri kovidu, včasih meji na komedijo. Nekoč si bil bolan, ko ti je dohtar diagnozo postavil, danes pa.....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113

Iz te tvoje enačbe daj stare starše, pa ene trikrat ponovi stvar, pa ti bo dopusta hitro zmanjkalo. Če si ti enkrat poflikal z dopustom, še ne pomeni, da je s tako ureditvijo vse ok.
Sicer se strinjam da je jamranja čist preveč, sam to ne pomen, da nas ne vodijo šalabajski.