Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Ko je prišlo cepivo, so njihovi strokovnjaki znali in uspeli uspešno argumentirati in prepričati ljudi v koristi cepljenja.
Pri nas smo bili pa narod vedno krivi za vse, Jelko, Krek, Beović,.....kazali z prstom na ljudi. Jim pobirali kruh z mize in zaklepali v občine. Ko si mislil da slabše ne gre, so uspeli sproducirati dodaten fail.
Zdaj je pa stroka kriva, da se slovenci ne cepijo? Ukrepi so krivi? Bi imeli 20% visjo precepljenost če bi bil direktor NIJZ druga oseba in Kacin v penziji?
Ne se hecat no, gre za osebno odgovornost posameznika do skupnosti v kateri živimo. Vse ostalo je bullshit. Politika ne more biti argument, da se nekdo ne cepi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.751
113
Dobra reklama definitivno pripomore k večji prodaji reklamiranega produkta in enako bi z boljšo komunikacijo in organizacijo cepilne kampanije vodilni seveda lahko pripomogli k večjemu procentu cepljenja ampak absolutno pa ni to vse kar šteje. Ogromno vlogo ima pri necepljenju tudi anticepilsko zavajanje, napake stroke in pa - kot si tudi sam izpostavil - občutek za osebno odgovornost posameznika do družbe.
Kot praktično povsod torej slika ni črno-bela in ni krivda izklučno na eni strani (npr. zgolj na vladi ali pa zgolj na posamezniku) ampak je vse skupaj sivo, pomešano, porazdeljeno even.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe, sad in novaa

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Zdaj je pa stroka kriva, da se slovenci ne cepijo? Ukrepi so krivi? Bi imeli 20% visjo precepljenost če bi bil direktor NIJZ druga oseba in Kacin v penziji?
Ne se hecat no, gre za osebno odgovornost posameznika do skupnosti v kateri živimo. Vse ostalo je bullshit. Politika ne more biti argument, da se nekdo ne cepi.
:aplauz::ok:

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Hja.. kaj pa ce politike ne bi povsod zravn vlacil?
Ploskal smo Pececniku, k je zrihtu sam avijone.. potem ni bil vec “pravi” so ga zacel jebat, da je zaracunal druge avijone, .. pojavli so se videji “pejmo se hecat”.. stroka in politka sta si dajali kontra navodila in ukrepe.. vse je neki na pol - spiste preprosta navodila, ki bodo drzala en mesec+.. da se jih folk navadi - ne pa da pri vsakih porocikih alpa na twiterju pomoc zves kaj jutr lahko in kaj ne smes…

Zraven korone dej se kolesarje (btw po 70+ tednih bi res lohk se kej premaknil), dej ministrico za solstvo , ki en teden pred solo cudezno fase korono, dej ljudem kazat objemanje in mastenje politike na Bledu - medtem ko more moj otrok v maski sedet

politko ven iz enacbe/problema.. pa bo problem takoj manjsi.. ampak to pr nas ne gre… smo pomoje edin narod k ne vemo kdo je 2 svetovno zmagal?

drgac pa ja - gre za osebno odgovornost.. pomaga pa ce verjames tistemu, ki neodlocne v to nagovarja

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune

Ko ti vlada zamenja dejanske strokovnjake z kimavci.

Ko taisti kimavci niti ne znajo utemeljit sprejetih ukrepov.

Ko se taisti ukrepi spreminjajo iz dneva v dan, brez jasne strategije.

Ko "nestrokovna" skupina za vodenje epidemije nima niti enega epidemiologa.

Ko "strokovnjaki" postavijo semafor sproščanja, pa ga potem na brzino pozabijo.

Ko butaste odločitve utemeljujejo in opravičujejo z še bolj butastimi argumenti.

In na žalost je to samo začetek. Za širjenje respiratornega virusa, bedaki na PR službi in NIJZ z prstom kažejo na neupoštevanje ukrepov ljudi. Obenem policija zaznava zanemarljivo malo kršitev. Vsakršen dvom v sklepe vlade se napade z vsemi topovi in se ga demantira do promilov.

In potem se se določeni čudite, da narod nima zaupanja. Do sedaj so naši vladajoči z vsako potezo napravili bolj kot ne bedarijo in potem se čudimo dvomu, ko taisti vladajoči promovirajo cepivo.

Poglejte si malce PR in komunikacijo v državah z visoko precepljenostjo. Pri nas smo se šli retoriko "palice", tam pa "korenčka".
Uspeh je jasen.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Pa si prebral kaj je napisal? Si bil gor da veš več kot on?

Posnetki in poročila iz Švedske kažejo popolnoma drugačno sliko.
Kolegi, kateri so bili službeno na Švedskem in moji poslovni partnerji, so povedali in pokazali drugačno sliko.

Ne trdim da Gargy laže, pač moji posnetki in moja komunikacija z Švedi in potniki tja, kaže krepko drugačno sliko in mu ne verjamem popolnoma nič.
Sicer pa, vsak naj verjame v to kar želi.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Ko ti vlada zamenja dejanske strokovnjake z kimavci.

Ko taisti kimavci niti ne znajo utemeljit sprejetih ukrepov.

Ko se taisti ukrepi spreminjajo iz dneva v dan, brez jasne strategije.

Ko "nestrokovna" skupina za vodenje epidemije nima niti enega epidemiologa.

Ko "strokovnjaki" postavijo semafor sproščanja, pa ga potem na brzino pozabijo.

Ko butaste odločitve utemeljujejo in opravičujejo z še bolj butastimi argumenti.

In na žalost je to samo začetek. Za širjenje respiratornega virusa, bedaki na PR službi in NIJZ z prstom kažejo na neupoštevanje ukrepov ljudi. Obenem policija zaznava zanemarljivo malo kršitev. Vsakršen dvom v sklepe vlade se napade z vsemi topovi in se ga demantira do promilov.

In potem se se določeni čudite, da narod nima zaupanja. Do sedaj so naši vladajoči z vsako potezo napravili bolj kot ne bedarijo in potem se čudimo dvomu, ko taisti vladajoči promovirajo cepivo.

Poglejte si malce PR in komunikacijo v državah z visoko precepljenostjo. Pri nas smo se šli retoriko "palice", tam pa "korenčka".
Uspeh je jasen.
Saj načeloma se lahko strinjam z marsičem glede kritik upravljanja z epidemijo v Sloveniji, ampak dvomim, da bi se Darjan ali Andy cepila če bi bila na oblasti druga vlada. Ali se motim?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Brez PCT pogoja?
pa kaj si ti debil????
vse kar ti je Gargy napisal, ti lahko pove, da na Švedskem, takih kot si ti NI! in ti še kr naprej..... kaj pa šole,ne drugje, šole me zanimajo,... kaj pa PCT...
8 krat si preberi, navade Švedov, jemanje resno pri priporočilih, nič izmikanja, antivaksanja, zanikanja, in danes imajo boljšo življenje kot mi.
pa praviš, da se ti je vlada zasrala z policijsko uro. pa dobro model, kaj si ti proti koroni ali proti vladi? ker proti vladi imaš volitve, proti koroni pa imaš cepivo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Saj načeloma se lahko strinjam z marsičem glede kritik upravljanja z epidemijo v Sloveniji, ampak dvomim, da bi se Darjan ali Andy cepila če bi bila na oblasti druga vlada. Ali se motim?

Darjan in Andy nista problem.

Vedno in povsod, boš imel določen % ljudi absolutno proti,določen % absolutno za, ter določen % neopredeljenih.

Glede na to da imamo cca 30% neopredeljenih, je tekom epidemije to več kot preveč ljudi katere so bedarije vlade prepričale kontra.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe
19. jul 2007
2.838
1.562
113
Kolegi, kateri so bili službeno na Švedskem in moji poslovni partnerji, so povedali in pokazali drugačno sliko.

Ne trdim da Gargy laže, pač moji posnetki in moja komunikacija z Švedi in potniki tja, kaže krepko drugačno sliko in mu ne verjamem popolnoma nič.
Sem že enkrat napisal pa bom še enkrat - ko je bil prvi lock-down (sredi marca) sem imel prvi on-line sestanek nasploh v lock-down obdobju ravno s Švedi. In je sogovornik povedal, da dela od doma in da je tudi otrok doma (prostovoljno).
Tako da je res da smo mi imeli strog lock-down, oni samo priporočila, da se naj izogibajo virusu, v realnosti sva pa oba delala na daljavo in oboji otroci so bili doma.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
pa kaj si ti debil????
vse kar ti je Gargy napisal, ti lahko pove, da na Švedskem, takih kot si ti NI! in ti še kr naprej..... kaj pa šole,ne drugje, šole me zanimajo,... kaj pa PCT...
8 krat si preberi, navade Švedov, jemanje resno pri priporočilih, nič izmikanja, antivaksanja, zanikanja, in danes imajo boljšo življenje kot mi.
pa praviš, da se ti je vlada zasrala z policijsko uro. pa dobro model, kaj si ti proti koroni ali proti vladi? ker proti vladi imaš volitve, proti koroni pa imaš cepivo.

Ko ni bilo gor cepiva, ni bilo policijske ure, ni bilo zaprtih trgovin in šol. V bare so hodili, v restavracije prav tako, praznovali so množično božič in novo leto,.......

johan_blond ja,marsikdo je prostovoljno upošteval priporočila. Velika večina je pa relativno normalno živela. Tudi če je 5x delal od doma, je v soboto lahko povprečen Šved peljal družino ven na kosilo ali na izlet na obalo/gore/k sorodnikom. Lahko si govorimo in slepimo, kako povprečnega šveda družabno življenje ne zanima, ampak to so pravljice za Slovenceljne.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe in Ytbnd

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113

Tudi moja sošolka iz oš živi na švedskem, in je razlagala zelo podobno kot Gargy, tako da kr verjamem Gargyjevem modelu. nikakor pa ne potrčovem, ker potrč je pokazal skrajno eno sliko, na drugi strani si imel skrajno drugo, realno je pa bilo vmes.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.327
-2.657
113
A so na švedskem tudi uklenili kakšno najstnico, ker je bila na avtobusu brez maske, pa oglobili kakšno švedsko družino, ker je jedla rogljiček?

Sam ne mi rečt, da so vsi na avtobusu nosili maske, pa noben jedel v fast foodu .....

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.327
-2.657
113
Bi se spomladi večina rada cepila, pa Janša ni naročil cepiva.
A sedaj smo pa mi krivi, da ni bilo cepiva? No potem je marsikoga veselje do cepljenja minilo. Tistemu, ki te laže potem več ne verjameš nič.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Tudi moja sošolka iz oš živi na švedskem, in je razlagala zelo podobno kot Gargy, tako da kr verjamem Gargyjevem modelu. nikakor pa ne potrčovem, ker potrč je pokazal skrajno eno sliko, na drugi strani si imel skrajno drugo, realno je pa bilo vmes.

Vsakdo verjame karkoli hoče. Dovolj je posnetkov ponih gostiln, polnih restavracij, odprtih šol, odprtih trgovin........ in vse brez mask.
Ulice mest so bile polne, praznovanja, kot da virus ne obstaja.
Nekateri pa verjetno veste več.....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.809
5.918
113
Švedska v decembru 2020

Stockholm school sends pupil home for wearing face mask
Medtem drugje ravno nasprotno, kakšna Nemčija npr.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Cakte malo, a se ni tu dejansko kritiziralo takrat svede, kako slabo vodijo epidemijo, in so tudi v prvem valu imeli “toliko” smrti.

zdaj pa se pravi kak so za vzgled bili? Kak kratki spomin imajo eni…

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Dej zdej ga pa ti tud nehi srat. Samo s posiljevanjem AZ so zafural vsaj 20 postov populacije.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej in novaa