Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.101
6.937
113
pri taščici
Utisevalec
Ce ima ucitelj kaj odgovornosti v svojem poklicu ima pri delu na daljavo vec dela kot pa v razredu. Vsaj na razredni stopnji.
Tako da je vprašanje kdo je bolj nejevoljen?
Sem pa slisal sedaj se nek drug "fenomen". Starsi ki so se odlocili za solanje doma, pricakujejo da bodo ucitelji iz sole ucili njihove otroke preko zooma.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Utisevalec
Ce ima ucitelj kaj odgovornosti v svojem poklicu ima pri delu na daljavo vec dela kot pa v razredu. Vsaj na razredni stopnji.
Sem pa slisal sedaj se nek drug "fenomen". Starsi ki so se odlocili za solanje doma, pricakujejo da bodo ucitelji iz sole ucili njihove otroke preko zooma.

Dobro slab primer. Pa namesto učitelja lahko vzamemo tule delavca za trakom, ki dela v firmi kjer je direktor dal 200 eur vsakemu cepljenemu. En od teh cepljenih pride okužen in cela izmena je izpostavljena. Cepljeni normalno delajo dalje, medtem ko necepljeni gredo po odločbi NIJZ domov in 10 dni dobivajo 100% plačo za nič delat (ker so se okužili na delovnem mestu jim pripada 100% nadomestilo plače, delo na domu ni mogoče za tako obliko dela).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Utisevalec
Ja pa na športni dan bi jih pripelali, pa v šolo v naravi bi šli in učitelji bi jim vso gradivo pošiljali :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Pri nas so za celo občino sprejeli, da je vse ali nič. Ali si v šoli skos al pa šolanje od doma brez vsega. Kar je edino pravilno.

• Všeč mi je
Reactions: Matey, Hanzi in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
A veš kaj je najbolj smešno? Točno ta oseba ima isto volilno pravico kot ti :).
Baje je pri nas ena mamica lani zahtevala v šoli, da bi šla njena hčerkica skupaj z razredom na izlete in v šolo v naravi. Pa so ji v šoli razložili, da je to njena dolžnost, ne od šole.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

učiteljica je bila cepljena!
Pa še napiši, da so v karanteni samo necepljeni, skoraj 70 C in P pa normalno poučuje. Ni poročil o obolelih učencih. Če bi bili vsi učitelji cepljeni, ne bi bilo nobene panike.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in zino

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.928
113
Pa še napiši, da so v karanteni samo necepljeni, skoraj 70 C in P pa normalno poučuje. Ni poročil o obolelih učencih. Če bi bili vsi učitelji cepljeni, ne bi bilo nobene panike.
XnPgg8APzCQMoUzJnO_8X990TfigJ9NeLYyA45UclzP55XrCMm3j-efvJwOtwT1XXxK33CrZzOKrfGO2WbSFXdXJ5PGs4aC8HLPPS7L4TCWZgpiufWW2wMGVzCpuvvBEVFl9y8kF2jLj5ygX8HKuZuR9kc6Hu2MNV00

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Sj je povsem jasno. Necepljenci se na vse pretege trudijo da bi si doma jajca praskali namesto da bi delali...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
luka51
Ena uciteljica je mami odgovorila da naj si na spletu poisce učni program za solanje od doma in se naj ravna po njem.
Vidimo se maja na izpitih.
Rad bi videl faco.mame
Ja glej kaj pa naj. Jaz to čisto podpiram. Ker niso nič razmišlali pred tem. Redko kdo od teh se zaveda kaj to pomeni šolanje na domu.
Na koncu je pa valda spet froc žrtev tupih staršev.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Eh, jaz bi rekel, da se je večina teh pred korono zavedala, kaj to pomeni. Sedaj pa se je obrnilo, ker so tudi zaslepljeni butlji skočili na ta vlak in se jim sanja ne, kaj to pomeni. No, me zanima koliko jih bo nazaj v šoli po prvem mesecu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.101
6.937
113
pri taščici
Poleg tega imajo samo tri glavne predmete se za naucit. Ce ne bodo predelal ostale snovi, potem bodo lahko otroci cez pol stoletja ob odhodu v.penzijo vprasali kaj je to globus in kje je sibirija.za izgovor bodo imeli pa izgovor da je bil takrat covid in se jim tega ni bilo treba naucit.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Eh, jaz bi rekel, da se je večina teh pred korono zavedala, kaj to pomeni. Sedaj pa se je obrnilo, ker so tudi zaslepljeni butlji skočili na ta vlak in se jim sanja ne, kaj to pomeni. No, me zanima koliko jih bo nazaj v šoli po prvem mesecu.
Nobedn. Ker ko/če pride nazaj more nadoknadit za VSE kar so ostali delali do takrat. (če so na šoli pametni). Torej vse ocenjevanja in preverjanja za nazaj more met narejena.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Poleg tega imajo samo tri glavne predmete se za naucit.
Odv od staroti

PREVERJANJE ZNANJA (90. člen ZOsn)

Otrok mora vsako leto na šoli, kamor je vpisan, opraviti preizkus znanja iz predmetov in sicer:

- od 1. do 3. razreda se preverja znanje iz slovenščine in matematike. Na narodno mešanih območjih se v šolah z italijanskim učnim jezikom preverja znanje iz italijanščine in matematike, v dvojezičnih šolah pa iz slovenščine ali madžarščine in matematike.

- od 4. do 6. razreda se preverja znanje iz slovenščine, matematike in prvega tujega jezika. Na narodno mešanih območjih se v šolah z italijanskim učnim jezikom preverja znanje iz italijanščine, matematike in prvega tujega jezika, v dvojezičnih šolah pa iz slovenščine ali madžarščine, matematike in prvega tujega jezika.

- od 7. do 9. razreda se preverja znanje iz slovenščine, matematike, prvega tujega jezika, zgodovine, domovinske in državljanske kulture in etike, športa, vsaj enega naravoslovnega in enega družboslovnega predmeta ter vsaj enega predmeta s področja umetnosti. Na narodno mešanih območjih se v šolah z italijanskim učnim jezikom namesto iz slovenščine preverja znanje iz italijanščine, v dvojezičnih šolah pa iz slovenščine ali madžarščine.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Ker gre šolstvo po vzoru Somalije, nekaj za matematiko in obupane starše