Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
To ni nič novega, vedno se najdejo asi, ki mislijo, da sistem ni zadost dober za njihove otroke. Zdej je mogoče še kateri več.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
E izobraževanje bi lahko pisneli že prvo leto. Samo kaj k celo slo nima istih knjig in se že tukaj zatakne. Če bi sli vsi na iste učbenike bi vsak ucitelj posnel par urc in tako bi dobili kompletni letnik na e portalu.
Kjer se da to je pa pri večini predmetov.
Drugo je kako bodo delodajalci gledali da bi nekdo spet manjkal pol leta.

Kaj nardit? Met šole odprte in filat razrede v karantene, dokler bo šlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
sandra če je doma rizicen, se gre pac cepit. Al bi ti zaradi “sončka” dedka ki se noce cepit, raje solala otroka od doma in nikamor ne bi smel? Ker potem tudi ne sme popoldan med vrstnike ali bilokam.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Imate kake info, ce se kaj starsev odlocilo za solanje na domu?
Me je vceraj otrok "sokiral" da ima dva sosolca manj in da potem da se bosta solala doma.
Me res zanima njuno znanje konec leta.
Za enega nisem tako skepticen, za drugega pa....
Kaj se sekiraš za druge. Kar mi je poznano jokajo mamice prvosolckov ...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
No vidiš, sej so nama obema stvari jasne. Prvi lockdown se je improviziralo, drugi je bil zimproviziran, za morebitnega tretjega je bilo časa na pretek, da ne bi blo niti mal impro lige. Pa oba veva da ni tako. Vse kar je Simonca naredila, je bil izdrisk sklepa, ki v praksi ni izvedljiv.

• Všeč mi je
Reactions: sad

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.551
113
Otroc so otroc in se prilagodijo. Večji problem so starši.
Vem za eno, srednješolko ko je pred počitnicami že stala na šolskem wc oknu, da se bo vrgla dol. Namen samomor. Odličnjakinja, brez učnih problemov, doma vse ok, ima fanta. Posnela je poslovilni video, v ruzak dala list, koga naj pokličejo, namero ji je v zadnjem trenutku preprečil naključni obiskovalec wcja. Zdaj se psihologi ukvarjajo z njo.
Toliko o prilagodljivosti otrok. Korona v vsem sijaju. Podobnih zgodb je polno, ampak sandra pravi, da ni panike.

• Všeč mi je
Reactions: guardy in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
Zato ker ne gledam samo na svojo rit
Pa ucitelj bo najbrz imel se vec.dela. Baje se bo samo 1x ocenjeval posamezni predmet za celo leto.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
No vidiš, sej so nama obema stvari jasne. Prvi lockdown se je improviziralo, drugi je bil zimproviziran, za morebitnega tretjega je bilo časa na pretek, da ne bi blo niti mal impro lige. Pa oba veva da ni tako.
Ker so sami ucitelji po večini nezainteresirani. Ne vsi.
Spet če jim kaj ni po godu začnejo jokcat s strajkom.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Vem za eno, srednješolko ko je pred počitnicami že stala na šolskem wc oknu, da se bo vrgla dol. Namen samomor. Odličnjakinja, brez učnih problemov, doma vse ok, ima fanta. Posnela je poslovilni video, v ruzak dala list, koga naj pokličejo, namero ji je v zadnjem trenutku preprečil naključni obiskovalec wcja. Zdaj se psihologi ukvarjajo z njo.
Toliko o prilagodljivosti otrok. Korona v vsem sijaju. Podobnih zgodb je polno, ampak sandra pravi, da ni panike.
Ali pa otrok prinese korono umre eden od staršev ali starih staršev.
Pride v solo in.mu eden pribije da je on kriv za tole...ni panike?

tommek

Pripravnik
21. feb 2008
36
16
8
Me je vceraj otrok "sokiral" da ima dva sosolca manj in da potem da se bosta solala doma.
Imam informacijo za manjšo podeželjsko šolo. Z novim šolskim letom se bo od doma šolalo 5 učencev. Do tega leta pa nobeden.
Tako da predvidevam, da je v mestih tega še več.
Poznam pa tudi nekaj primerov, ko so zaradi razmer za eno leto odložili vpis v 1. razred.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To bo imelo posledice se vsaj 5, ce ne 10 let, na solski sistem.
Upam da bodo vsaj naslednje solsko leto rekli mrš u krščen duš PCT pogoji, in se bo zacelo normalno. Letosnje je ze zgubljeno

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.551
113
Sej praviš, da so otroci prilagodljivi, da ni panike. Kaj zdej na drug konec vlečeš? Jaz sem ti samo primer postavil, da ni res, da so kot elastika, ki se vedno prilega.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune

Ker gripe, pljučnice in malih milijonov ostalih bolezni otroci niso nikoli nosili domov pred 2020..... Tudi takrat je kakega dedka in babico odnesel virus prinešen iz šole

Rizični starejši imajo opcijo cepljenja, opcijo izolacije, opcijo tveganja.....
Sam sem se z svojimi starši ter tastom in taščo pogovoril okoli obiskovanja vnukov.
Vsi so izrazili željo po obiskih, vsi so cepljeni (vsi nad 60 let).
Razumejo in sprejemajo tveganje. Želja jim je tudi, da otroci ostanejo v šolah. Otroci so prihodnost in bi morali biti prioriteta (njihove izjave). Starejši imamo dovolj opcij trenutno, da na račun otrok nimamo pravice reševati naših težav (zopet njihova izjava).

Ampak ne......določeni starejši driskoti, cepljeni in necepljeni, ne želijo paziti nase, bi morali vsi drugi paziti nanje.

Cepljenje je, maske so, razkužila tudi............ŠOLE MORAJO OSTATI ODPRTE NE GLEDE NA SITUACIJO.

Veliko veliko več virusa se je prineslo iz služb kot iz šol.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam informacijo za manjšo podeželjsko šolo. Z novim šolskim letom se bo od doma šolalo 5 učencev. Do tega leta pa nobeden.
Tako da predvidevam, da je v mestih tega še več.
Poznam pa tudi nekaj primerov, ko so zaradi razmer za eno leto odložili vpis v 1. razred.
Iz Dnevnika

Lani se je na domu šolalo 687 otrok​

Možnost izbire šolanja na domu so slovenski starši dobili pred 25 leti. Takratna vlada je menila, da je treba staršem omogočiti izbiro pri obliki izobraževanja otrok in s tem tudi povečati njihovo moč odločanja o lastnem načinu življenja. V zametkih se je tako izobraževalo več otrok, katerih družine so se odločile za selitev v tujino oziroma daljše potovanje. To možnost so izkoriščali tudi starši hudo bolnih otrok. Leta 2004 so se na domu šolali štirje otroci, deset let pozneje je bilo takih 190, predlanskim 332, lani 687. Letošnje podatke na ministrstvu za izobraževanje še pričakujejo, saj se lahko starši o tem odločijo do 31. avgusta.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Ker gripe, pljučnice in malih milijonov ostalih bolezni otroci niso nikoli nosili domov pred 2020..... Tudi takrat je kakega dedka in babico odnesel virus prinešen iz šole

Rizični starejši imajo opcijo cepljenja, opcijo izolacije, opcijo tveganja.....
Sam sem se z svojimi starši ter tastom in taščo pogovoril okoli obiskovanja vnukov.
Vsi so izrazili željo po obiskih, vsi so cepljeni (vsi nad 60 let).
Razumejo in sprejemajo tveganje. Želja jim je tudi, da otroci ostanejo v šolah. Otroci so prihodnost in bi morali biti prioriteta (njihove izjave). Starejši imamo dovolj opcij trenutno, da na račun otrok nimamo pravice reševati naših težav (zopet njihova izjava).

Ampak ne......določeni starejši driskoti, cepljeni in necepljeni, ne želijo paziti nase, bi morali vsi drugi paziti nanje.

Cepljenje je, maske so, razkužila tudi............ŠOLE MORAJO OSTATI ODPRTE NE GLEDE NA SITUACIJO.

Veliko veliko več virusa se je prineslo iz služb kot iz šol.
Tako nekako gredo zadeve.

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Pri nas je na celi šoli baje poskočilo iz 3 na 19.

• Wow
Reactions: Hanzi