Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Pojma nimate kaj je darjan linkal in o čemu govori, niti nimate pojma kaj je bilo sprejeto oz. o čem se teče debata.

Povem po domače, če so obvezne maske za 3 triado v OŠ in pride inšpektor in dobi med odmorom dva devetošolca brez maske lahko celo šolo pošljejo domov in imajo pouk na daljavo. Ali pa če pri kosilu ni zadoščeno vsem 100 pogojem omejevanja stikov (nemešanje skupin, razdalja med učenci, ...) potem inšpektor odredi šolanje na daljavo. Nekako tako jst razumem bistvo problema.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in gr69

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Pojma nimate kaj je darjan linkal in o čemu govori, niti nimate pojma kaj je bilo sprejeto oz. o čem se teče debata.

Povem po domače, če so obvezne maske za 3 triado v OŠ in pride inšpektor in dobi med odmorom dva devetošolca brez maske lahko celo šolo pošljejo domov in imajo pouk na daljavo. Ali pa če pri kosilu ni zadoščeno vsem 100 pogojem omejevanja stikov (nemešanje skupin, razdalja med učenci, ...) potem inšpektor odredi šolanje na daljavo. Nekako tako jst razumem bistvo problema.
Prav razumeš. Samo nekaj pa je treba omenit, maske med poukom so samo priporočilo in ne obveza.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in gr69

gr69

Guru
15. dec 2009
11.570
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
Seveda bodo poskočile.

Najhuje je, da večina ne razume, da so šole "generator okužb", da pa niso pa otroci "krivi". Glavni fail vlade je, da ni uspel državljanov, pa ajd recimo temu, "prepričati", da je za celotno družbo najbolje, da se cepimo (začenši od kritičnih, nato po starosti in tistih, ki imajo, pogojeno z njihovim delom veliko stikov, pa čisto na koncu morda tudi otroci) ali da je drugo skrajnost "zapiranje", ker s(m)o ljudje pač ovce in ne razumej(m)o rizika.

Žena spada med tiste, ki "nič ne delajo" (danes ob 5:15 od doma, ob 8:45 nazaj domov, pa ob 9:15 spet v službo in bo enkrat po 16:00 doma) in je cela živčna, ker ji ni jasno kako naj izvede jutranje in podaljšano brez da krši odloke. Seveda je cepljena ...
Sam sem "potujoči" - običajno vsaj v 3 državah na teden, cepljen, deloma, ker je lažje potovati in ne nazadanje, ker cepivo pomaga. A zaradi cepljena nič manj ne poskušam omejiti riziko (ne - niso to maske).
Doma 90+ stara mati po ženini strani, redni stiki s tastom / taščo (70+ cepljeni) in mamo (70+, težki sladkorni bolnik, necepljena - jo je sestra prepričala ...)

In seveda potem take akcije (odlok od danes na jutri) ne pomagajo ravno.

Se je pa za zamisliti kaj se dogaja z JJom. Da ni mogoče bolan. Ni bilo namreč tvita včeraj zvečer.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj se folk sploh tolko ukvarja s odloki/PCT?

Pač delaš, kar vedno delaš, če kdo prideš pa mu "ugodiš", koliko mu pač lahko.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Se nočejo cepit...se nočejo testirat...
...logično potem da je zaradih takih že prvi dan šolskega leta šola zaprta po nekaj urah.
Če si bolan/se slabo počutiš/imaš vročino, ostaneš kot šolar doma.
Tako je bilo pred c19, ne vem zakaj bi bilo sedaj drugače.

Ali morajo to strokovnjaki povedati ?

gr69
Tvoja teza da so šole generatorji okužb in posledično epidemije v primeru odprte Švedske ne pije vode, ne lani ne letos.
Razen če so slovenski otroci bistveno drugačni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Otroci že od pamtikeva hodijo bolani v vrtec/šolo. Na tak način tudi trenirajo imunski sistem, da niso potem kripli ko odrastejo.

Seveda ob prehladnih obolenjim, resnih zadev se ne nosi v šolo/vrtec.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Letos ne bo nobenega zapiranja, so volitve preblizu, tudi za kratek spomin večine volivcev. Se mi pa nekateri ukrepi s šolah zdijo kot slaba šala. Recimo samotestiranje brez nadzora, samo na zaupanje. Me prav zanima, kako bo število pozitivnih narastlo pred kontrolkami. Pa tista, da med odmori ne bodo smeli na stranišča, temveč med poukom, kadar jih bo pač pritisnilo. Zelo stimulativno za potek učne ure. Gospa učiteljica, če jih po novem ne kličejo kar po imenih, lahko poveste še enkrat, sem bil na stranišču, pa nič ne razumem. In to vsakih nekaj minut. :p

• Všeč mi je
Reactions: darjan in ncnifrej

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Če si bolan/se slabo počutiš/imaš vročino, ostaneš kot šolar doma.
Tako je bilo pred c19, ne vem zakaj bi bilo sedaj drugače.

Ali morajo to strokovnjaki povedati ?

Kot šolar? Ok mogoče, ampak kaj pa zaposleni? Če imaš vročino, se počutiš slabo, kašljaš in šmrkaš, kaj narediš? Poznam mnogo ljudi, ki grejo lih tko delat, zdaj in pa pred covid časom.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Čestitke ministrstvu za šolstvo, da danes zjutraj pošlje šolam 8 strani dolga navodila, kako naj letos poteka pouk. :valjamse:
Zgleda je nekdo včeraj z dopusta prišel, malo priredil lanska navodila, vmes se bodisi zatipkal ali pa pozabil spremeniti letnico na 2021 in to so famozna navodila za letos, ki so jih tuhtali celo poletje.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: darjan in Hanzi