Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
Ravnatelj trdi da virusi ne povzročajo bolezni. Kako je to drugače kot da če bi trdil da je zemlja ravna?
Ravnatelj se je samo spustil na nivo dolocenih odlokov vlade.
Ce vlada pravi, da nosenje maske med indivudalnim nabiranjem gob v gozdu pomaga pri preprecevanju sirjenja okuzb(eden izmed primerov) in temu verjamemo, potem bi lahko verjeli tudi da je zemlja ravna in da virusi ne povzrocajo bolezni.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
Se nočejo cepit...se nočejo testirat...
...logično potem da je zaradih takih že prvi dan šolskega leta šola zaprta po nekaj urah.
A to je to? Verjetno je kajne saj sta drugače že dva razreda v karanteni ali pa je tweet fake-news.

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kovid sranje nima dosti s šolanjem, tu se zdaj sili folk v sledenje PCT regulativi in tudi v cepljenje.

Vse na plečih otrok.

Malo še, pa bodo rekli da necepljen otrok ne more v šolo, kaj pa potem? bomo spet rekli da kovid sranje rešujemo?
Na plečih otrok? Po mnenju ravnatelja tudi na plečih učiteljev očitno. Grozna drzava sili skrbnike naših otrok, da naredijo vse kar je v tem trenutku možno (cepljenje in testiranje), da se virus ne razširja po vrtcih in šolah. Fašizem!

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Darkan ti maš res neke.uber travme glede šol.

Otroc so otroc in se prilagodijo. Večji problem so starši.

To da ne bomo zaprti vsi pa samo sanjajte. Poglejte kaksno imajo down under.

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
Darkan ti maš res neke.uber travme glede šol.

Otroc so otroc in se prilagodijo. Večji problem so starši.

To da ne bomo zaprti vsi pa samo sanjajte. Poglejte kaksno imajo down under.
otroc se prilagodijo - hvatajo krivine in spustijo svoj vložek

mi hočeš povedat, da je otrok v 4 / 7 / 9 razredu dost pameten in zrel, da se zaveda zakaj se uči, da so sedaj "drugačni časi" in da se mora učiti drugače.. mislim da ne..

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Glede vzgoje kakor si ga naučil do 5-6 leta. Oz. V prvih letih šole in začuda ti otroci nimajo problemov z delom na daljavo in kar je še bilo.
Imajo pa starši .

Socializacijo se lahko gredo popoldne zunaj, ampak kaj ko jim vsi rinejo telefone racunalnike odalega pred nos da imajo mir.

Scenarij če nas ne zaprejo .Vsaka solo ima določeno.št uciteljev in če bo šlo v eliko razredov na daljavo- karantene bo tudi učiteljev zmanjkalo.

Če bo lockdown bo za vse. Še enkrat poglejte si kaksno.imajo v australiji in nz. Tole nas čaka čez par mesecev .

• Haha
Reactions: jonny77

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Saj vidiš na tamalih - vnukih in sosedovih...sedaj bi samo na youtube viseli in igrce spilal na telefonu.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
2 velika ki imajo že svoje...
Si nabavil friđ za lockdown ali še zbiraš kaj vzeti?
Mam nov friđ..... tvoj kevder laufa?
Pol nimaš direktnih izkušenj in ne moreš tako suvereno trdit stvari. Otroc načeloma res nimajo težav s šolanjem na domu, tud moji trije jih niso imel, samo dolgoročno to ne gre in v nobenem primeru ne more bit enako kvalitetno že če so vsi pogoji izpoljnjeni, pa lahko ti sanjaš o sončkih kolikor hočeš, če pa karkoli ne štima, je pa otrok prikrajšan za marsikaj.
So pa otroc popolnoma enaki kot smo bili mi, al pa malo nazaj vi, samo v drugem okolju gor rastejo. Permisivni sončki so bili v večini bolj v generaciji tvojih dveh, zdaj opažam, sodim po prijateljih in sošolcih mojih treh, da jih je vedno manj.

PS: Pa upam, da nisi tipičen stari starš, ki nažiga staro lajno, ki je stara že kot človeštvo...."mi smo bli pa čist drugačni..." ker nismo bli.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Pa to niso nobene travme. Sam norčevat iz otrok se pa vlada tudi ne rabi. Izdriskanje sklepa na prvi šolski dan, prej celo poletje norčevanje twiter vojske. To ni OK, pa če ti napišeš sonček še stokrat.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Glej cel svet je.imel lockdowne in solanje na daljavo.
Glej to takole. Največji prenašalci so otroc , a bi res rad da otroc prinesejo to domov k staršm ali pa k starim staršem in da kater umre ker je tole pokasiral. Ker tole bo vecja travma ,ker potem imaš se glup folk ki bo tole bleknu pred otrokom in potem bo vsega.
V kleti imamo ozimnico. Ti da se držim ukrepiv zaradi emšota in zdravja je tebi smešno?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
“Solanje na daljavo” gre zdej v kaj tretje leto? Ministrstvo/Zavod za solstvo je v tem casu izdalo koliko e-gradiv? Kaj v “e” obliki je bilo v tem casu narejenega? Pa ne mi zdej z “nakupili smo xyz racunalnikov in tablic” ter na solah vzpostavili wifi omrezja.. vsebina me zanima.. kaj poleg tega kar pripravijo (alpa ne) ucitelji vsak zase - je drzava naredila?
Ok maske pa pravila - vzpostavis in drzis red.. ga ne menjas ob cerrtkih ponoci.. zdaj je cas (oz bi ze mogli bit narejeno) za ostale stvari..

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Glej cel svet je.imel lockdowne in solanje na daljavo.
Glej to takole. Največji prenašalci so otroc , a bi res rad da otroc prinesejo to domov k staršm ali pa k starim staršem in da kater umre ker je tole pokasiral. Ker tole bo vecja travma ,ker potem imaš se glup folk ki bo tole bleknu pred otrokom in potem bo vsega.
V kleti imamo ozimnico. Ti da se držim ukrepiv zaradi emšota in zdravja je tebi smešno?
Pri nas smo tastari lepo pocepljeni in nimamo težav s tem. Ti je pa zdaj po letu in pol verjetno že jasno, da bo tole slej kot prej tudi do tebe prišlo, pa če se zapreš v kevder ali pa ne. Torej šol tokrat ni potrebno zapirat.

Umre se pa tudi zaradi katere druge zadeve.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
Imate kake info, ce se kaj starsev odlocilo za solanje na domu?
Me je vceraj otrok "sokiral" da ima dva sosolca manj in da potem da se bosta solala doma.
Me res zanima njuno znanje konec leta.
Za enega nisem tako skepticen, za drugega pa....