Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ja, v indiji so dokazali da je tam bilo 2/3 okuženih. Dvomim da virus gleda državo in nekje drugače kuži folk :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Ok. No jaz pa dvomim, da je šel virus že čez vse in v kolikor se motim in je dejansko dal že vsak to čez - potem je teorija o čredni imunosti na podlagi prekuženosti povsem padla.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Kako so pa to potrdili? a so 800mio ljudi testirali?

Malo pa že vpliva tudi demografsko gledano, saj rumena mrzlica tudi ni povsod

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ok. No jaz pa dvomim, da je šel virus že čez vse in v kolikor se motim in je dejansko dal že vsak to čez - potem je teorija o čredni imunosti na podlagi prekuženosti povsem padla.
To bomo pa videli marca 2022. Saj kdo pa je rekel, da je črena imunost enaka = ne dobim virusa.
Pač smrkalo se bo, rizični pa v bolnici, itak bo rizični vedno fasal, pa če je cepljen al ne, pa če je prebolel al ne.

torej, kot gripa.

• Haha
Reactions: sandra

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Kar je pa odlično oz. povsem na mestu za primerjavo glede na to, da se je prej izpostavilo norveške šole, ki so popolnoma brez ukrepov. Tu zdaj ni govora zgolj in samo o cepljenju otrok ampak o več različnih ukrepih za zmanjševanje možnosti prenosa okužb.
Se strinjam. Ampak to bi moral biti signal, da popolno zapiranje ni potrebno. Pri nas pa so se (do zdaj?) šole prve zapirale. Se še spomnim slavnega velikonočnega "zadnjega lockdowna", ko je še Ikea bila odprta, šole in vrtci pa ne.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
In enako bi moral biti signal, da povsem po starem načinu kot da covid ne obstaja tudi ne gre. Potrebno je/bo poiskati eno vmesno pot.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
To bomo pa videli marca 2022. Saj kdo pa je rekel, da je črena imunost enaka = ne dobim virusa.
Pač smrkalo se bo, rizični pa v bolnici, itak bo rizični vedno fasal, pa če je cepljen al ne, pa če je prebolel al ne.

torej, kot gripa.
Videli bomo že veliko prej kot marca '22. V roku meseca ali dveh bo na podlagi hospitalizacij jasno kje smo in ali prekuženost ter cepiva karkoli pomagajo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Oboje bo pomagalo, vprašanje v kakšnem obsegu, oz če so naši vrli strokovnjaki predvideli dovolj postelj.

Jaz bi rekel, da ne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
In enako bi moral biti signal, da povsem po starem načinu kot da covid ne obstaja tudi ne gre. Potrebno je/bo poiskati eno vmesno pot.
Seveda, ampak se bojim, da se ne išče ene vmesne poti, temveč se samo pritiska na cepljenje (ki ne bo rešitev, kot vidimo), in še to cepljenje otrok, ko še starejših in rizičnih niso do konca "obdelali". Samotestiranje je/bo IMO še en velik fail, ampak ajde, da vidimo. Ko bo shit hit the fan, pa spet ne bodo imeli drugih idej kot zapiranje. Ministrica pa vmes doma počiva.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Problem niso šole, ampak stik rizičnih z otroci.

Zakaj se daje zaprtje šol v prvi plan, namesto preprečitev stikov ali pa pocepitev rizičnih? Če pa bo kdo fasal, pa naj na pločniku pristane zaradi mene, ker da se zaradi takih šole zapirajo, pa je višek!

Ti kar predlagaj zakon da se z načetkom šolskega leta otroci ne smejo več družiti s starejšimi od 60 let. Bomo videli kako te bodo v tem podprli.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Oboje bo pomagalo, vprašanje v kakšnem obsegu, oz če so naši vrli strokovnjaki predvideli dovolj postelj.

Jaz bi rekel, da ne.
Postelj bo najbrz dovolj, problem bo kader, ki bo skrbel za tiste na postelji.
V skrajnem primeru lahko lezimo tudi na hotelskih in posteljah iz vojasnic. Ali pa svojo od doma pripeljemo.
Problem bo vsaj nekoliko strokovno podkovan kader( da recimo zna kanale nastavit) in visje izobrazbe. Sploh za tiste na aparatih. Tam si z gasilci - prvimi posredovalci in tistimi ki imajo tecaj PP, ne moremo veliko pomagat,.kaj sele z ljudmi s "filofaksom"

• Všeč mi je
Reactions: Matey in cappy

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Tja pa lahko pridejo potem na pomoč tudi nekateri z Alterja pa razni Potrči, ravnatelj iz Prebolda in podobni. Jih bo dovolj pa bodo lahko skupaj jamrali. Zakja bi moral zviseti nek rakav bolnik zaradi njih.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Kako se norveški otroci/mladostniki (do 19 let) razlikujejo od švedskih (2 M), kjer imajo so otroci v šoli kot prej, brez mask, cepiv, tedenskih testiranj ?

Kdor je bolan ali se slabo počuti ostane doma.
Pri nas ne bo tako ker se šolarji samotestirajo, tak oda okužen ne bo noben.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.330
-2.689
113
Postelj bo najbrz dovolj, problem bo kader, ki bo skrbel za tiste na postelji.
V skrajnem primeru lahko lezimo tudi na hotelskih in posteljah iz vojasnic. Ali pa svojo od doma pripeljemo.
Problem bo vsaj nekoliko strokovno podkovan kader( da recimo zna kanale nastavit) in visje izobrazbe. Sploh za tiste na aparatih. Tam si z gasilci - prvimi posredovalci in tistimi ki imajo tecaj PP, ne moremo veliko pomagat,.kaj sele z ljudmi s "filofaksom"
Kader ni problem.
Tiste strokovnjake, ki so se konkretno zmotili v svojih napovedih in nam na osnovi svojih zmot odrejali ukrepe, bi lahko zaposlili na mestih srednje medicinske sestre.
Npr tiste, ki so napovedovali 90.000 mrtvih, 3.val takoj po novem letu, ki so videli v cepivu luć na koncu predora, ki so napovedovali stotine bolnih in umrlih po prvomajskem shodu, ki so napovedovali apokalipso po 15.avgustu.... kaj pravite?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen