Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No ja, saj roko na srce ucitli ne rabijo bit pretirano dobri z znanju.
Bolj je vazno kaksen clovek je, za akademike je potem naziv profesor in mesto na univerzah.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če je problem, da doma otroci nekoga okužijo, bi zaradi tega zapiral šole?

Naj se reši ta problem, torej tistih okuženih - če so to stari, se naj cepijo. Al bomo zaradi tega šole zaprli da ne bi kak dedek zbolel?

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo
19. jul 2007
2.838
1.562
113

da ne bo kdo preveč optimističen da se šole ne bodo zapirale.

ja vem, norvežani jih še niso zaprli a dobrih obetov tole ne kaže.
V USA podobne zgodbe. Teden staro, nisem hotel limat, da ne bom "paničar".
E90Kaq5UcAMokt8.jpeg

• Všeč mi je
Reactions: Matey

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Problem niso šole, ampak stik rizičnih z otroci.

Zakaj se daje zaprtje šol v prvi plan, namesto preprečitev stikov ali pa pocepitev rizičnih? Če pa bo kdo fasal, pa naj na pločniku pristane zaradi mene, ker da se zaradi takih šole zapirajo, pa je višek!

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
V USA podobne zgodbe. Teden staro, nisem hotel limat, da ne bom "paničar".
Navajajo številke, omenjajo pa primere šol, ki ne sledijo higienskim priporočilom. V eni šoli je vir okužbe bil učitelj, ki je s simptomi covida delal z učenci. Tam kjer so sledili priporočilom je bilo 3,5-krat manj okužb v šoli v primerjavi z ostalimi okolji.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Problem niso šole, ampak stik rizičnih z otroci.

Zakaj se daje zaprtje šol v prvi plan, namesto preprečitev stikov ali pa pocepitev rizičnih? Če pa bo kdo fasal, pa naj na pločniku pristane zaradi mene, ker da se zaradi takih šole zapirajo, pa je višek!

Kje pa piše, da nisi ti rizičen?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Navajajo številke, omenjajo pa primere šol, ki ne sledijo higienskim priporočilom. V eni šoli je vir okužbe bil učitelj, ki je s simptomi covida delal z učenci. Tam kjer so sledili priporočilom je bilo 3,5-krat manj okužb v šoli v primerjavi z ostalimi okolji.
Kar je pa odlično oz. povsem na mestu za primerjavo glede na to, da se je prej izpostavilo norveške šole, ki so popolnoma brez ukrepov. Tu zdaj ni govora zgolj in samo o cepljenju otrok ampak o več različnih ukrepih za zmanjševanje možnosti prenosa okužb.