Clio 2013

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, ko se je nekdo še pred časom šalil, da vozim Clia.
Pa se je zgodilo in prišel je k hiši novi Clio IV in sicer zamenjal GM Corso 1.2.

Ko sem omenil, da sem iz alter foruma, so me odslovili, ker da v ponudbi za ta model nimajo V8 twin turbo motorja.

Sem potem pojasnil, da bom le občasno vozil in so potem dali bencinarja 1.2 (brez turbo in ostalih kvarljivih zadev). Se je raje vzela boljša oprema. Glede na letno prevožene kilometre (okoli 8000km) je to kar v redu izbira, servisni interval na 30.000km.

Prvi vtisi. Vizualno zelo soliden, k sreči nima nobene podobnosti z dosedanjo clio družino. Sedeži udobni, dober oprijem na strani, veliko opreme serijsko. Navigacijo sem posodobil na Q2/2012 (cela Evropa Nav'N Go), prostoročno telefoniranje, vse dela, le imenika mi ne potegne (Nokia E71). Mogoče bodo s kakšnim updejtom rešili. Zanimivo, da niso uspeli naložiti slo. menija in vodenja, no tudi to se bo rešilo. Plastika in materiali, tak pač je to, čričkof ni, verjetno pa bo magnet za prah.

Prtljažnik večji kot pri GM Corsi, mogoče ne tako globok, rezervna guma je normalna pod avtom.
Agregat povsem normalno deluje, lahko spelješ iz garaže, mogoče malo bolj prožen kot pri Corsi, ima tempomat.
Računalnik na cockpitu opozarja, kdaj je treba menjati, malo nadležno, bomo videli kako se to izklopi. Dnevne luči ima LED.

Cenovno je dobrih 10 jurjev, dobiš pa kar veliko, kovinska barva (ABS in ostalo itak serijsko). V tej ceni tudi 4 zimske gume.

Bomo videli kakšen po bo 10. letih uporabe in če se bom z mehanikom začel tikati.

Havbe pa še nisem odprl
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Rdeča Flamme, kovinska. Plava je bila v igri, samo ni kovinska in ni tak "lepa".

MViper@ zakaj sožalje? ker ni blo v8?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Edino zdaj bom tu prosil na alterju, da mi znalci povejo najbolj efikasen način kako skinit dol "reklamne" okvirje za reg. tablice, kolko sem videl, so "zanetali".

Najbrž bo treba prevrtat, saj to je aluminij in mora iti z lahkoto...

Prva stvar, ki se je zamenjala na avtu je bila seveda antena
smile-1.gif
to sem do sedaj moral še na vseh avtomobilih menjat.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ko sem omenil, da sem iz alter foruma, so me odslovili, ker da v ponudbi za ta model nimajo V8 twin turbo motorja

Ha, ha, ta pa zmaga
hysterical-1.gif

Srečno vožnjo, pa da bo ostal nekaramboliran
zmaga.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Edino zdaj bom tu prosil na alterju, da mi znalci povejo najbolj efikasen način kako skinit dol "reklamne" okvirje za reg. tablice, kolko sem videl, so "zanetali".

Najbrž bo treba prevrtat, saj to je aluminij in mora iti z lahkoto...

Prva stvar, ki se je zamenjala na avtu je bila seveda antena
smile-1.gif
to sem do sedaj moral še na vseh avtomobilih menjat.

in kako si dal nameto originalne?

jello

Guru
22. sep 2008
10.156
3.880
113
Sveder velikosti od 4 do 6 in jih povrtaš dol. Kaj je narobe z anteno?

Sicer pa,...boš vsaj več na motorju.
grin1.gif
OK, resno, glede na slike notranjosti v tej temi ti želim predvsem dober želodec (razen če si izbral brez barvnih dodatkov na volanu).

I

Izbrisan uporabnik #488

Anteno sem dal manjšo "kromirano", tako ko se jo rado fkrade.

jello@ sem le občasni uporabnik vozila (je od ženske, a najbrž skupno premoženje
smile-1.gif
, sicer sem v dveh prometnih vpisan kot lastnik in še v dveh kot uporabnik. Tak da še mam kaj za volanit.

Notranjost pa je povsem normalna, cela je črna (vsaj ponoči je tak zgledala) in nima nobenih barv, razen malo kroma na okvirčkih.

Tisto kar si ti videl so Trendy barve za drago doplačilo. Morda pa naredim kakšno sliko, ko prevrtam, samo nimam zdaj časa.

I

Izbrisan uporabnik #488

To lahko edino pokažem od včeraj, ko sem posodabljal Primo, Nav'N Go al iGo al kak se že danes reče madžarski navigaciji.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Super tole s posodobitvijo Snacer. Tudi pri nas doma se je znašel novi clio IV, enako opremljen kot vajin in bi te lepo prosil če zaupaš kako si se lotil posodobitve navigacije
smile-1.gif
?

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

90 dni po nakupu imaš pravico do brezplačnega updejta zemljevidov, ki so nameščeni.

Pri meni so boli nameščeni Adria regija.

Vtakneš 4gb usb ključek v navigacijo, greš na NAVI in map update, nakar ti navigacija prekopira določene podatke na USB.

Nato na PCju sesneš program
https://www.naviextras.com/shop/portal/downloads

Vtakneš USB in dobiš možnosti upgrejda. Ko konča USB vtakneš v avto in isti postopek (map update)...
S programom na PCju si lahkouvoziš tudi POI točke.

Ker nisem bil zadovoljen z adria regijo, sem kupil celotno Evropo, ([cenzura] ga), lahko me na privat vprašaš, mam datoteke pa probaš srečo...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ta karavan mi je všečen, kratka verzija pa mi ne gre nikakor v oči. Mi pa zadek spominja na megane grandtour.