Chat Control EU

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.176
6.543
113
Moji? A si ti gluh in slep za objave, v tem istem topicu?

Ali ne razumeš, da smo nekateri sposobni kritizirati tudi stvari kot bi jih ti imenoval"mojih", nekaj s čimer imate nakateri pri vam bolj ljubih politikih velike težave.

Tole je preprosto svinjarija oz. začetek 1984.

Kaj pa sedaj, pokritiziral sem, celo javno v njihovih FB objavah, kjer itak niti ne odgovorijo, kaj mi še ostane, grem s traktorjem v bruselj zaradi CC?

Si jih ti pokritiziral ali si bil tiho? Mogoče celo podpiraš idejo?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.682
932
113
Ta zakon je tako ali tako že veljal (kako je bil sprejet prvič, ne vem) in zato to podaljšanje oz. oživitev ne bo neposredno vplivalo na naše življenje. V osnovi je to figov list za vohunjenje, ki se ga Meta (in prijatelji) gredo že ves čas.

Bo pa tole vsekakor vsaj pri delu prebivalstva EU pustilo ali utrdilo vtis nedemokratičnosti EU. Nismo še pri razpadu skupnosti, smo pa sedaj korak bližje. (Tudi Farage ni ZK popeljal iz EU čez noč.)

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.176
6.543
113
V prvotni varianti je bila predvidena kompletna prepoved E2E šifriranja oz. možnost, da ti ob kakršnemkoli sumu preberejo vsa sporočila.

Sedaj so to "začasno" odstranili. Kaže pa sprejemanje tega praktično tik pred počitnicami, ko dela odločujočih ni več tam, kakšne igrice se gredo v EU parlamentu. Zraven dejstva, da je bila zadeva v osnovi že zavrnjena.