cesta Medvode-Kranj

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Domačine sprašujem kaj se je dogajalo na tisti cesti, so imeli tanki vaje v driftanju ali kaj?

Slučajno sem moral včeraj tam po stari cesti pa ne vem če nimam danes novega črevesja.

Obupne ceste imamo pri nas, žalostno da so takšne tudi glavne.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Enako kot proti Logatcu, čakajo na tistega, ki jih je zadnji gradil, da pride nazaj in jih obnovi, bil bi že čas.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Originalna cesta je bila zgrajena leta 1940 in je dobila do konca asfalt šele pred nekaj leti. Samo žal so položili asfalt direktno na stare betonske plošče, kar se hitro izkaže za slabo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, to je samo ta do Kranja. Drugega pa nimamo pri nam, vse ostalo je bilo zgrajeno po vojni (razen na Primorskem, tam je še Mussolini nekaj malega naredil (nič ni v originalnem stanju, že desetletja).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Enako kot proti Logatcu, čakajo na tistega, ki jih je zadnji gradil, da pride nazaj in jih obnovi, bil bi že čas.

Samo tam so drevesa "neprecenljive" vrednosti
smile-1.gif
, tu pa ni nič.

Tam se dnevno vozi narod in me res čudi, da ne uredijo zadeve.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Originalna cesta je bila zgrajena leta 1940 in je dobila do konca asfalt šele pred nekaj leti. Samo žal so položili asfalt direktno na stare betonske plošče, kar se hitro izkaže za slabo.

Cesta Ljubljana-Naklo je bila grajena leta 1933, za časa kralja Aleksandra. Tam kjer je položen asfalt, je OK. Slabše je na originalu - ja pa ta poligon odličen za preskus (rabljenega) avtomobila.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Slabše je na originalu - ja pa ta poligon odličen za preskus (rabljenega) avtomobila.

Predvsem podvozja.

Vozači, ki dnevno dvakrat prevozijo to relacijo, bi morali dobiti beneficirano kilometrino zaradi nekajkrat pogostejšega menjavanja rok, stabilizatorjev in ostalih delov podvozja.
tongue-1.gif

Mimogrede, cesta Tržič - Ljubelj je tudi zelo dolgo časa vztrajala še v nemški obliki, če se ne motim?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ampak si se zlagal, kralj jo je naredil, ne Hitler!
priden.gif

Saj boš pokazal točno, kje sem se zlagal, aneda. Točno boš pokazal, kje sem Hitlerja omenil, aneda boš.
Zmotil sem se za 7 let, kar je daleč od laži.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dejansko ni dosti zgrešil, saj "kvaliteta" tresenja dejansko spominja na Hitlerjev izdelek.

Takšno cesto smo imeli tudi v Mariboru in sicer od Tržaške ceste naprej proti Hočam, betonska, kjer je natreslo podobno kot ta pri Medvodah. Z novo obvoznico je potem izginila.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem mel zraven v avtu za pit
smile-1.gif

Sicer pa kam te naj pokličem, saj nimam tvojega mobija, hehe.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ja, na te iz 1940 sem mislil. :) Hitlerja sicer ne si pa mislil!
Nope, nisem nanj mislil.
Šment, ti res že misliš, da si bog, da veš, kaj kdo misli. Končna postaja proge 20 in 22, če se ne motim, bo pravi naslov za popravilo.