Cerkvena 'glasbila', da jim mater #¨$?#em...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
1
38
50
LJ
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Pokanje in razgrajanje čefurčkov te očitno ne moti, ali pa nimaš jajc da se jim zoperstaviš?

Ja tudi to me moti. In sem tudi že enkrat naredil pred lokalno burekarno belajo. Aja, pa niso bili čefurčki z juga, temveč naši, slovenceljni. Ajde budi sad pametan.

Prosim, pojdimo nazaj na temo.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem našel zakon, o katerem ste eni govorili.

43. člen

Če je storilec kaznivega dejanja sosed žrtve in je stanoval na tem naslovu dlje kot žrtev, se kazenski postopek zavrže.

To je iz prvega butalskega zakonika.
Velja na precejšnjem delu ozemlja Republike Slovenije. (in v glavah prebivalcev)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
zanimivo, kako nekateri enačite pokanje in razgrajanje čefurčkov ter razbijanje cerkvenih zvonov
uf-1.gif

Zakaj pa ne? Oboje moti in oboje je nepotrebno in bedno.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Pri nas je majhna cerkev na hribu, mi smo pod tem hribom in zvonovi bijejo na vsakih 15 minut 24 ur na dan. Ob vsaki uri udari tolikokrat kot je ura, drugače pa enkrat na 15 minut. Čez vikend (sobota in nedelja) ob 7.00 nabija na polno 10 minut, neha za 3 minute in potem še enkrat na polno nabija 10 minut.
bonk.gif
Pa spi, če lahko.

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
to že, ampak povzročitelji hrupa so povsem različne sorte. če so čefurčki nek moteč dejavnik v skupnosti, bi za cerkev to težko rekli. ali pač?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
hmmm, bi bilo dobro zmeriti tole....saj ni težko... enkrat zvoniš na štrom drugič pa na mišice, zraven pa rabiš nek dB meter
ne vem zakaj bi električni udarec "kemblja" bil glasnejši od tistega katerga ročno udariš.
res pa je da ponavadi "električni" kembelj udari s zunanje strani (vsaj zdi semi) medtem ko klasični z notranje strani.

Jaz za svoj primer ne rabim nobenega db metra, lahko potrdijo vsi, ki so bili kdaj pri meni pred in po inštalaciji električnih zvonov.

Pred elektrifikacijo se je zvonilo takole:

- ure: kladivce iz zunanje strani, ki so ga gnale uteži
- večje priložnosti (12h, ave marija...) ročno, tako da si s štrikom vlekel zvonec

Po elektrifikaciji je kladivce nadomestilo pnevmatsko kladivo, ki v zvon užge kot sam satan (in je naredilo tudi že par mm luknjo v bron... ), za večje stvari pa električno potezalo.

Prej je zvonilo 24 ur na dan in ni bilo niti malo moteče, sedaj zvoni od 5h do 22h in je za popizdit moteče. Smo povabili tudi župnika na nedeljsko kosilo, da poskusi kako je zunaj pojesti obed "ob blagodejnem božjem zvonjenju", pa se je izmuznil. Jebiga, potem.

Pa še to - bajta je bila na tem mestu veliko prej, preden so zgradili turn. Kdo zdaj koga jebe v glavo?
smirk-1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Če se religiozno distanciram do teme (torej ne sprašujem v imenu vernika/nevernika, da bo lažje razumet):

prosim, če mi večina od vas napiše, kaj vas v življenju ne moti ?

Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Če se religiozno distanciram do teme (torej ne sprašujem v imenu vernika/nevernika, da bo lažje razumet):

prosim, če mi večina od vas napiše, kaj vas v življenju ne moti ?

Zakaj? Tema je o z zakonom zaščitenem posegu v mojo pravico do miru.
bonk.gif
Povsem nepotrebno, če se že mene vpraša.

Za vse ostalo je tu mastercard......pardon, druga tema sem mislil.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mene načeloma ne moti zvonenje, je pa v sosednjem kraju novejša cerkev, kjer res nabijajo u 3pizde materne.

Ni lepšega, kot priti recimo iz nočne in te dvigne v luft ob 6.30...
roza.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
TRD, ti dobro veš, zakaj sem to vprašal, ne delej se zdej brumna ...
evil.gif

Drugače pa povsem verjamem in vem (če grem na ON v tej temi), da je to moteče. Neglede na to, ali si veren ali ne, tole zvonenje moti. Kdor pravi da ne je ali fanatik ali pa gluh.

Ampak, overall, dnevno je veliko več stvari, ki me motijo, pa o tem ni napisanih "n" strani ... če se pa kej tazga spomnim, pa ziher napišem ...
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:Smo povabili tudi župnika na nedeljsko kosilo, da poskusi kako je zunaj pojesti obed "ob blagodejnem božjem zvonjenju", pa se je izmuznil. Jebiga, potem.
Pa še to - bajta je bila na tem mestu veliko prej, preden so zgradili turn. Kdo zdaj koga jebe v glavo?
smirk-1.gif
Če so pa za elektrifikacijo dali največ tisti, ki so že gluhi. Ne more jih župnik sedaj ignorirati
smile-1.gif
.
Imam pa eno idejo: kaj če bi poskusil kdo preko spomeniškega varstva pritisniti na problematične zvonove, če so problematični nastali zaradi elektrifikacije. Spomeničarji znajo biti tečni in konec koncev, če je stvar postala glasnejša, se je "spomenik uničil" in ni več tak kot je bil pred vzdrževalnimi deli.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Od tovornega vlaka je vsaj kakšna korist. Od zvonov pa?

Kakšno, samo zgubo delajo pri nas železnice vse sanacije gredo pa iz mojega žepa. Za zvonove pa lahko daš ali ne. Tvoja izbira.
Vlak mi nekaj pripelje, ali pelje mene. Zvon pa? Kaj koristnega je od njega?