Cerkvena 'glasbila', da jim mater #¨$?#em...

+ 1x za 15čez uro, 2x za 30čez uro, 3x za 15do ure in tolikokrat kolikor je ura ob polni uri. Sem imel do sobe tak lep odprt zračni koridor, da sem leta in leta gledal tisti zvonik in poslušal božje opominjanje, da je počasi čas, da gredo na bankomat.

Popizdiš
smirk-1.gif
Hvala kurcu sem zdaj tako daleč od prve cerkve da ne slišim nič. Ampak takih rajskih kotičkov je malo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nekoč smo takšno prepoved povzročanja hrupa že imeli v predpisih, vendar je Ivanova vlada "popravila" zakon oz. pravilnik in so kot izjemo vnesli cerkvene zvonove.

Za nameček pa je izražanje nestrinjanja z zvonenjem na nek način oviranje verskih obredov in po 314. členu kazenskega zakonika kaznivo dejanje. Go figure.
smirk-1.gif

Da ne govorimo o trem, da smo "neverniki" v bistvu diskriminirani. To, da verujemo, da ni ničesar za verjet, ni izenačeno z vero v boga. Zakaj že? Zakaj imajo "oni" pravico svpje prepričanje oznanjat, mi pa ne?
Slovenija je res katolibanistan ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Aja, ti še šteješ bitje ure... Ne boš verjel, ampak v vasi, kjer sem nekoč živel, ni bilo cerkvene ure (in tega zvonenja na 15 minut seveda tudi ne) in župnik ni imel vira, da bi to svojim faranom privoščil. Razen tega on živi najbližje innajbolj moti njega. Pa je urico financirala občina, mislim celo, da pod županovanjem SD župana, ki sedaj sicer sedi v parlamentu za svojo stranko. Je menda več turistov zaradi tega... Je pa tam cerkev relativno na samem, tako kot se je to nekdaj delalo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne gre za tisto.
Gre za kulturo, ki jo živimo najmanj 500 let.

Podoben efekt, kot naselja okoli uspešne tovarne. Najprej je bila tovarna, nato naselja okoli nje, potem pa razne luksuzne zahteve, za katere povzročitelj (tovarna) ne more odgovarjati. Saj, razvoj mora iti naprej, vendar ... !!

Lahko bi pa z odlokom prepovedali zvonenje. Zgodovinsko gledano res nima več neke funkcije, je pa kar pomemben del kulture.

Jaz te kolture ne živim 500 let. Ti tudi ne.
Kakšen pmemben del kulture neki, razbijanje po zvonovih. Ne pozabit, da je bila ravno cerkev vedno tista, kii je lokalno kulturo zatirala.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne gre za tisto.

Podoben efekt, kot naselja okoli uspešne tovarne. Najprej je bila tovarna, nato naselja okoli nje, potem pa razne luksuzne zahteve, za katere povzročitelj (tovarna) ne more odgovarjati. Saj, razvoj mora iti naprej, vendar ... !!

Lahko bi pa z odlokom prepovedali zvonenje. Zgodovinsko gledano res nima več neke funkcije, je pa kar pomemben del kulture.

Kakšen pmemben del kulture neki, razbijanje po zvonovih. Ne pozabit, da je bila ravno cerkev vedno tista, kii je lokalno kulturo zatirala.

Kdo pa je prišlek in kdo je originalen? Kdor se je priselil v bližino cerkve, si je sam kriv, naj mu zvoni...če pa je najprej naselje, pa bi sedaj cerkev rada gradila svoj objekt, naj se pa ona prilagodi večini prebivalcev. Če so ti več kot 50% za zvonjenje, naj zvoni, drugače pa ne...seveda upoštevajoč predpise o hrupu...tam kjer objekt stoji recimo od leta 1200, pa naj kar lepo cinglja...
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Od leta 1200 že niso cingljali vsakih 15minut (po vasicah že ne). Ni prijetno, ko si bolan, komaj uspeš malce zaspati pa te spet to avtomatizirano sranje zbudi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ne gre za tisto.

Kdo pa je prišlek in kdo je originalen? Kdor se je priselil v bližino cerkve, si je sam kriv, naj mu zvoni...če pa je najprej naselje, pa bi sedaj cerkev rada gradila svoj objekt, naj se pa ona prilagodi večini prebivalcev. Če so ti več kot 50% za zvonjenje, naj zvoni, drugače pa ne...seveda upoštevajoč predpise o hrupu...tam kjer objekt stoji recimo od leta 1200, pa naj kar lepo cinglja...
grin1.gif

Prišleki so katolibani, ki so pokristjanjevali ter pozidali celo Slovenijo z ideološkimi zgradbami, ki zvonijo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.568
5.131
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Prišleki so katolibani, ki so pokristjanjevali ter pozidali celo Slovenijo z ideološkimi zgradbami, ki zvonijo.
In kdo je prvotni naseljenec in kje ga lahko vidimo?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Se pravi, tisti, ki je bil na nekem območju prej, ima več pravic?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Koliko imate probleme z našo 1000 letno kulturo, ko lezete obrezanim, izbrisanim in njim podobni da ne rečem levakom kateri so Slovenijo spravili 30 let za Avstrijo če vemo da je leta 1960 bilo približno izenačeno glede razvitosti. Aja vse ti. leve stranke so in še sedaj največ pokradle po osamosvojitvi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
PPS: Čim prej džamijo. Ko bodo tam prepovedali njihovo dretje, bo komot šlo tudi prepovedat krščansko dretje. (pod šibko predpostavko, da obstaja v RS pravo)

Ja pa jade....te že vidim kako boš med prvimi s svojo šum šum jedino k bosta kleklala pod toranjom k se bom Hođa dru dol na vaju
tongue-1.gif
He, lahko v slovenščini
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Da ne govorimo o trem, da smo "neverniki" v bistvu diskriminirani. To, da verujemo, da ni ničesar za verjet, ni izenačeno z vero v boga. Zakaj že? Zakaj imajo "oni" pravico svpje prepričanje oznanjat, mi pa ne?
Slovenija je res katolibanistan ...

467716-post_slo.gif

Mislim, da oba dobro poznava odgovor na to, čeprav tudi oba veva, kako nelogično je to, kar si napisal.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Gremo v group buy bazuk?
Drugače pa je to uzakonjeno zvočno nasilje maslo prejšnje vlade z argentinčkom na čelu... Anti Vatikan bi moral takrat, ko bi imel 2/3 večino spremeniti ustavo in vanjo vnesti, da je tudi pretirano cerkveno zvonenje nasilje in kot tako prepovedano...

Avstrijci in Nemci to lepo urejajo preko zakonov in sodišč
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
871
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
franci, veš cerkev je stala in zvonila preden se je tvoja smrdljiva rit rodila, če temu seveda lahko za tebe rečem. Ali boste taki kot si ti tudi takrat zahtevali kakšen zakon ko bo tisti mujo tulil kot da ga koljejo?
sestra moje babice, ki že od rojstva živi na kodeljevem, se je rodila leta 1926, torej kakih 10 let preden so zgradili cerkev, ki gre franciju na živce.očitno ima ona vso legitimno pravico, da gre do župnika in mu reče, naj odnese svojo "smrdljivo rit" drugam?
@franci: žal v takem primeru pomagajo le dobra, zvočno izolativna okna. prijatelj ima stanovanje v mengšu, kakih 50m od cerkve. pri odprtem oknu se med zvonenjem ne moreš pogovarjati, brez da bi kričal. šele ko zapre okna, nastane prijetna tišina.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
No, žal sem nabavil Arcontova okna (so letos ponovno nastavili in zatesnili, pa se kljub temu kar sliši), pa še, žal sem ravno na isti višini kot zvonovi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
871
113
zanimivo, kako nekateri enačite pokanje in razgrajanje čefurčkov ter razbijanje cerkvenih zvonov
uf-1.gif