Cerkvena 'glasbila', da jim mater #¨$?#em...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Kritika na tvojo vlado pa je upravičena, ker jo plačujem tudi sam preko davka, ter moje podjetje...... Cerkev pa ni treba nič dat, bi bil pa vesel če bi bilo kot včasih, ko so ti pobral 10%

danes pa DDV, davek na dobiček, akontacija dobička, davek na plače itd, ter sponzoriranje države DDV na neplačane fakture...

menda ja lahko rečem fak, tko nesposobne vlade Slovenija še ni vidla....
To ni nestrpnost.....

Ja, ta vlada je uvedla davek, DDV pa akontacije.
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Križi v gorah in na vrhovih so svojevrsten problem in onesnaženje, o tem je že bilo veliko govora. To tja preprosto ne sodi.
Marsikaj se imenuje po katolibanih, a to ne povzroča hrupa.

O lastništvu pa tudi ni potrebno izgubljati besed, ker se spreminja.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
Dobr da niste v smeri letališke pristajalne steze,. To je pa v preteklosti res bilo "veselje". K sreči sem kakšna 2 km od bivšega koriderja. Spodaj pa je bilo še za mene grozno, ko sem kam prišel na obisk v sosednjo vas. Sedaj so vsaj v našem koncu hrup precej omilili. Druge trase, ki jih omogočajo sodobna letala in druge destinacije. V času DC9 in podobno pa se je vse treslo. Zvonov še slišali nismo.

Eden piše, da so cerkve kjer ni strnjenih naselij. To ne drži. Cerkeve so bile v preteklosti marsikje središče vaškega dogajanja. Le nekatere so umaknjene na vzpetine v okolici. Ko še ni bilo ur je bilo zvonjenje dobra in koristna iznajdba. Sedaj pa je res v svoji osnovni funkciji nepotrebno. A glede na konzervatizem na tem področju bo to nasledstvo preteklosti še nekaj časa ostalo.

Od cerkve sem kakih 100m. Po menjavi oken sploh ne slišim. Avione pale tiste, ki se dvigujejo praktično prek hiše 1-2 dnevno in nekaj manjših roputoljic. Pristajajo pa z te strani ne več. Glavni hrup povzročamo sami vaščani s svojimi dejavnostmi. Tega pa prišleki ne morejo razumet. Občani je vas razširila na vseh koncih. Sedaj bodo pa kmete in obrtnike ven podili...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ne ynos.... v času recesije sem pričakoval vsaj ureditev plačilne discipline in permanento plačevanje DDV-ja na podlagi plačanih faktur in da ne obremenjujejo gosp. subjetkte če pač nasprotna stran ne plačuje davkov..

osnova funkcioniranja micro, malih firm...

ampak so ščitli botre SCT in Vegrata, ter jim dopuščali to... da so si vračunavali dohodne davke in neplačevali faktrure...

Če bi samo to naredili, bi bili že iz krize vn, vse ostalo bi gospodarstvo popucalo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik reality pravi:
... Poleg tega je vzdrževanje spomeniških objektov zelo drago....

In spet gre denar iz ministrstev in občinskih proračunov+darovi ovc za obnovo objektov, katerih lastnik je tuja država...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Hudo. Razen tega je še župnik kupil vrh Triglava in Kredarico od Nemcev. Še stolp na vrhu se imenuje po katoxxxxnskem župniku.
.

Ja in?

Saj so bili tudi v partizanih... Še prisego so novi partizani polagali pred njimi...

Daj mi razloži nekaj, ker vidim, da si blizu farške sfere; kako to, da v krutem komunizmu ni primanjkovalo novomašnikov, sedaj, ko je pa svoboda, jih pa?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Daj mi razloži nekaj, ker vidim, da si blizu farške sfere; kako to, da v krutem komunizmu ni primanjkovalo novomašnikov, sedaj, ko je pa svoboda, jih pa?

To je vaša religija pošiljala tja vohune da so tko k od gobe deda pol lah skupaj v gore kobajagi hodil pa da so mel pol za poročat kaj se dogaja v drugi veri
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ima pa zvonik na Kredarici kar dva zvonova.

Un ta drug je za une iz partije......od kar so slišal da nad 1000m partija ne vidi ker ni več greha množično derejo v planine tko da so mogl dodaten zvon postavit da ni preveč gužve
evil.gif

Nazadnje urejeno: