Cerkvena 'glasbila', da jim mater #¨$?#em...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Kr se tiče cerkve raj nam komentiral, ker vidm, da ti ne gre hrup na živce ampak cerkev sama.
Ja tipično. Ko nimaš argumentov, je treba nasprotniku očitat nekaj kar nima veze s temo. Ah ja.

Cerkev mi gre pa seveda na živce ravno zaradi takih zadev, kot je to zvonenje in ostali privilegiji. Kaplja čez rob, pa ste taki verniki kot ti npr. ki še v tako materialni zadevi, kot je rohnenje 500 kg kosa železa vidite ideološko nestrpnost in kljub šumom in odmevom v glavi, za božjo slavo potrpite in jih zagovarjate.
Mater, take bi poslal na zvonik, pa naj z glavami tolčejo ob zvon namesto kembla.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hehe men se zdi, da si ti nestrpen..

to da ti gre cerkev na živce se vidi, tega ne morš skrit.. Jest priznam sem vernik, vendar sem gnostik... Dandanes mormo trpet še kaj hujšega kot je zvonenje, poslušanje ostalega vsemogočega hrupa....

echo v glavi pa predvidevam, da slišiš le ti, ker jast ga ne......

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kritika na tvojo vlado pa je upravičena, ker jo plačujem tudi sam preko davka, ter moje podjetje...... Cerkev pa ni treba nič dat, bi bil pa vesel če bi bilo kot včasih, ko so ti pobral 10%

danes pa DDV, davek na dobiček, akontacija dobička, davek na plače itd, ter sponzoriranje države DDV na neplačane fakture...

menda ja lahko rečem fak, tko nesposobne vlade Slovenija še ni vidla....
To ni nestrpnost.....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ideološka zaslepljenost je huda zadeva in prav žalostno je, da ja kaj takega možno v tej cajtih.

Sploh pa pri tako preprostem vprašanju kot je hrup, ki se da objektivno izmeriti z napravami.

Vse kar je nad 80dB je hrup in kaj je tu potrebno biti pameten al je to katolibanski zvon, športna prireditev, sosedova apnka itd.

Razumem nekatere, da na to gledajo izrazito subjektivno, da jim je to glasba, ok. Imaš mp3 player, hišni stolp pa si tam nabijaj cerkvene zvonove.

Dejstvo je tudi, da se trudimo nepotreben hrup omejiti za razliko od ostalega, ki ga pač ne moremo, ker sicer ne bi funkcionirali.

Cerkev se bo morala umiriti in prilagoditi družbi, kar ji pa nikoli ni šlo dobro od rok, saj je v svojem temelju nastavljena, da družbo spreminja po svojih pravljicah.

Sicer pa lahko imamo tudi referendum kot v Švici pa zadevo rešimo na demokratičen način.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Moja vlada?
hysterical-1.gif

No, pa recimo da si nestrpen do komunizma. Kaj bi bilo, ko bi ti vsak dan pod oknom streljali z mitraljezom v spomin na dobljeno bitko? Država bi pa to označila za glasbo.
In če bi se pritožil, bi bil velik nestrpnež do NOB.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik reality pravi:
Kritika na tvojo vlado pa je upravičena, ker jo plačujem tudi sam preko davka, ter moje podjetje...... Cerkev pa ni treba nič dat, bi bil pa vesel če bi bilo kot včasih, ko so ti pobral 10%

danes pa DDV, davek na dobiček, akontacija dobička, davek na plače itd, ter sponzoriranje države DDV na neplačane fakture...

menda ja lahko rečem fak, tko nesposobne vlade Slovenija še ni vidla....
To ni nestrpnost.....

To se strinjam glede požrešnosti države, a to nima nobene zveze s cerkvenim zvonenjem oz. hrupom. Sicer pa smo tudi pod prejšnjimi vladami plačevali enake oziroma vedno višje davke.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Ne pozabi, da župnikom plačujemo penzione, čeprav ves čas delajo efektivno na črno.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vidim, da maš primerjave na ravni froca....

nisem nestrpen do komunizma, je pa zame in za zahodni svet zločinski totalitarni sistem, kot je tudi nacizem.....
vendar če to poveš Sneecerju bo skakal al pa gobi, k mu je bil star atek partizan...

Drugače pa streljajo tudi z topovi, na raznih prireditvah ali pa z puškam, na počku itd itd.... Stvar morš prijavit in če dobiš dovoljenje je to to....

Jest bi to z veseljem gledal ne pa jokcal po forumu like you...

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Zamaški za ušesa te rešijo vseh težav.

PS: Dobro, da nisi zraven kakšen AC ali železniške.
grin1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Če misliš, da delajo na črno...

prijavi..... Ta vlada ti je zato obljubila tudi bonbončke... sam ne it v kako državno firmo gledat oz tam kjer je lastnik država, tam te zakonito oberejo in onemogočijo, da bi sploh dobil kaj iz zavoda.....

Zakaj misliš, da država kot delna lastnica samo gleda Vegradove delavce... in zakaj misliš da malim in micro podjetjem četudi nimajo plačanih faktur zaračunajo DDV in če jih ne plačaš zaračunajo še zamuden in bloknejo račun...

stvar, katera je resnični problem, pa nobenga ne zanima... Res ste zanimivi...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik reality pravi: nisem nestrpen do komunizma, je pa zame in za zahodni svet zločinski totalitarni sistem, kot je tudi nacizem..... in RKC
si mislu pa pozabu napisat ane

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lahko tud... če hočeš...
očitno pa Z demokratične države menijo drugače...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ne delajo na črno, ampak v državno blagajno nič ne prispevajo, penzione pa dobijo. Meni se zdi kar pomembna zadeva. Zaradi takih ostali dobimo manj.

Pa ne govorimo o Vegradu zdaj. Kaj bi stalno menjali tematiko eni...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Nikol nisem reku, da mi je žal izdajalcev, ampak družin intelektualcev in bogatih družin...
Dandanes bi nekdo reku za take delomrznež kot ti, da so slabost sistema in jih je treba uničit....

No men nebi bilo vseeno, očitno goba ti ne ločiš tega....... zločin je zločin al je belogradist al pa komunist...

I

Izbrisan uporabnik #488

In preganjajo pedofilske duhovnike, v Angliji so hoteli aretirati papeža itd...

Glede DDVja pa je Bajuk uredil,da se lahko plača šele ko dobiš plačano fakturo, samo moraš računovodstvo nekak spremenit.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Ne delajo na črno, ampak v državno blagajno nič ne prispevajo, penzione pa dobijo. Meni se zdi kar pomembna zadeva. Zaradi takih ostali dobimo manj.

Pa ne govorimo o Vegradu zdaj. Kaj bi stalno menjali tematiko eni...

Cerkev preko gospodarskih subjektov plačuje keša, da ga ti preštet ne znaš........ to mi lahko verjameš... Poleg tega je vzdrževanje spomeniških objektov zelo drago....

I

Izbrisan uporabnik #488

To sploh ni pomembno, bolj pomembno je s čim se bavi in to je problem. Da služi s prevaro in lažmi ter puli novce od svojih članov, katere že od malega preparira.

In zvonovi so del tega "izobraževanja", da vabijo in kličejo ovce in pomembno je da se slišijo daleč okoli.

Kaj če bi gasilsko sireno na vsako uro zaganjali?

p.s. komunizem sam po sebi ni totalitarni režim, pač pa razni stalinzmi in podobno, ki so ga zlorabili, enako kot RKC zlorablja krščanstvo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
In preganjajo pedofilske duhovnike, v Angliji so hoteli aretirati papeža itd...

Glede DDVja pa je Bajuk uredil,da se lahko plača šele ko dobiš plačano fakturo, samo moraš računovodstvo nekak spremenit.

Saj jih... kaznivo dejanje je pač kaznivo dejanje.... vendar se strinjam, pr nas so smešne kazni.... Kr se tiče DDVja vidim, da nimaš blage.... tko da to pejt do računovodje, odpri firmo, pa ti bo vsaj prbližen jasn....

naj ti povem še, če posluješ z neplačujočimi gospodarskimi subjekti... te kaznujejo, ker si ti kriv, če DDV ja ne odvedejo... Ti ko podjetnik morš še vedež za našo oblast....