Covid-19 Cepiva

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.774
2.596
113
Je tvojim staršem kaj mar zame? Je komurkoli starejšemu, kateri se poserje na maske v trgovinah, v blokih in hodi na šnopc k sosedu, mar za delavni narod?
Zakaj se starejši nasplošno bolj ne pazijo virusa, ker bi se kot bolj dovzetni na negativne posledice na katerikoli virus, morali?

Tudi meni ni mar za tebe in tvoje. Kaj pa si ti nam!
Kaj smo mi Slovenci tistemu afriškemu otroku s kalašnikom? Smo v naši mladosti zrihtali več hrane - Band Aid - kot vi danes. Vsak 4 kamion je prišel na cilj!
Če misliš da starejši širijo virus, vprašaj svoje otroke!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Saj ti ne rabi bit mar, ostani zaprt doma, pa ne boš fasal virusa, pa četudi bodo vsi okoli kužni.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Tudi meni ni mar za tebe in tvoje. Kaj pa si ti nam!
Kaj smo mi Slovenci tistemu afriškemu otroku s kalašnikom? Smo v naši mladosti zrihtali več hrane - Band Aid - kot vi danes. Vsak 4 kamion je prišel na cilj!
Če misliš da starejši širijo virus, vprašaj svoje otroke!
Sam si začel s tem: "Je afriškemu otroku kaj mar za moje stare starše? " :rolleyes:
In končno si povedal da se ti jebe za vse druge. Men se pač ne. Če men kdo nastav pištolj na čeu, pa vpraša al mene al tvojga otroka, bod prepričan, da bom reku v momentu, da naj rajš mene kokne. Verjetno bi isto rekel tudi v situaciji "tebe" ali "mene", čeprov zdej nisem več tolk prepričan. :norec:

2. okt 2007
3.860
2.374
113
Madžari začnejo naslednji teden cepit s Sputnikom, za Sputnik pa se zanimajo tudi Čehi.

Naši pa še vedno govorijo da v EU ni možna uporaba drugih cepiv, če jih ne odobri EMA. Madžari bodo do konca aprila dobili 2 milijona doz Sputnika.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V Italiji je dobil AstraZeneca dovoljenje samo za mlajše od 55 let. Torej tudi drugi sumijo v njegovo kvaliteto. Verjetno je za nas bolj važno, da je poceni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Pa samo da se precepi tote ovce, da gremo naprej.

Bil danes v UKC, kontrola, pa se malo pomenil z zdravnico glede "kovid oddelka", pa se samo nasmejala. Namreč vse specilizante so dali na kovid oddelek, pa malo rečem "ojoj, je hudo tam?", pa je samo rekla eh...pa zamahnila v roko.

Toliko o živi mrtvašnicah, kako dela strah pri ljudeh.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bomo videli, kako bo odločil vrhovni epidemiolog v vlogi zdravstvenega ministra. Saj ima vedno na lagerju druge strokovnjake, ki mislijo drugače. :obesise:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
They don't need this shit !

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Between 1991-2021 the Measles Vaccine had 624 reports. COVID 19 vaccine has 1,997 in the month of January alone.

cep.jpg

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Že en teden nazaj napisal:

Strateško gledano je EU spušila na celi črti. Moderna čisto USA zadeva, Pfizer/BioNTech, USA in partnerstvo. Kaj ima EU za pokazat?
Ne da se mi iskat, sem pisal kakšno leto nazaj, v USA dobi sveži PhD iz področja Liffe Sciences primerljivo plačo kot redni profesor v UK ali pa senior scientist (20 let izkušenj) v industriji. V USA so se plače podvojile v 10-letih, v UK nominalno ostale iste, se pravi realno celo zmanjšale. V EU situacijo malo boljša kot v UK, še vedno občutno slabša kot v USA. Tudi če pogleš stroške kvalitetnega zdravstvenega in pokojninjskega zavarovanja v USA in odšteješ od letne plače, ti še vseeno več ostane v USA.

saj je usa zdravstveni sistem tudi "odgovoren" za skoraj 50 % pomembnih znanstvenih odkritij na področju all time, ampak baje je slab.