Covid-19 Cepiva

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
ne bit pametn in ne šlogat, ker ti ne gre. namreč ni mi niti pod razno živcev razneslo.
je preceplenih 90% ok., ampak še vedno ostane 1mio osebkov za gostitelje, kjer virus zmutira in cepljene naredi v necepljene. je to možno?
če je cepivo pravo, virus pa ne zmutira, bi cepljenje moralo končat zadevo? imam prav?
vedno me zanimajo druga mnenja, ampak mnenja iz bližnje okolice, recimo Avstrije, Italije, kjer so stvari približno enake našim. Nikakor me ne zanima izrael, mehika,laos, ker pojma nimam kaj, s čim, koga in kje so tam cepili. v indiji je baje en model cepil z vodo. v laosu pa je cepivo en stiskal v koš in delal zaznamke za cepljene, mi pa ti obravnavamo kot "cepljeni".
zdaj razumeš, zakaj ne Portugalska?
Poanta je da ta cepiva ne bodo rešila problema s kovidom.
Lahko se tle predrkavava še 3 dni, pa to ne bo spremenilo tega dejstva. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje
Eni ste res taki idioti (pa nem zaj s prstom kazal na našega dr yt in družbo, ker nebi blo lepo), da vam še zaj ni jasno da ste vi necepleni krivi, da še cepivo ni ustavilo virusa? Res vam to ne kapne? Če bi bli cepleni vsi oziroma večina bi virusu zmanjkalo gostitelja. Zaj pa ma še vedno med pametnimi dovolj idiotov med katerimi lahko skače brez ovir in vam povzroča gensko terapijo pri okužbi. Aja čakaj ko ti virus svoj RNK uturi ni genska terapija, se opravičujem. Genska terapija je samo takrat ko ti ga fajzer uturi.
Nehaj se delat bedaka s takšnim zapisom.
Koliko je vsi ali večina?
Kdaj misliš da bo farmacija pred virusom?
Zakaj filajo ljudi s cepivom (3doza), ki je že zastaralo?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Se strinjam - cepivo nas ne bo rešilo problema z covidom!
Ko ne bo več 'gostitelja' bo virus zagotovo izginil.
Vsi bomo morali preboleti. Eni s cepivom, drugi z regeneronom, tretji z Ivermectinom, večina pa z ničemer. To bo prineslo konec.

- prebolevniki SARS-COV1 iz 2003 imajo še danes T-cell imunost za ta virus
- prebolenje kateregakoli SARS-COV2 seva (za enkrat še vedno) daje imunost tudi pred ostalimi sevi

Nazadnje urejeno:

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Se strinjam - cepivo nas ne bo rešilo problema z covidom!
Ko ne bo več 'gostitelja' bo virus zagotovo izginil.
Še enkrat. Gostiteljev zaradi (trenutnega) cepiva ne bo zmanjkalo, pa če se na obrvi postaviš in zaplešeš "jig".
Poglej Dansko. So oni tudi "balkanci"? Ravnokar spet uvajajo covid-potrdilo ker so zašli v nov "val" kljub zelo dobri precepljenosti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
O tem sem že pisal lansko pomlad.

:sprasujemse:
A ti jo jest dodam? Če se daš z iglo gensko zmanipulirat, imaš precej več možnosti, da te virus gensko minimalno zmanipulira, beri preboliš asimptomatsko oziroma z zelo malo simptomi. In dec, ti nisi več mladostnik. In ja, je ena mini možnost, da si naravno imun, sam pomojem težka.

19. jul 2007
2.896
1.609
113
Vsi bomo morali preboleti. Eni s cepivom, drugi z regeneronom, tretji z Ivermectinom, večina pa z ničemer. To bo prineslo konec.

- prebolevniki SARS-COV1 iz 2003 imajo še danes T-cell imuniteto za ta virus
- prebolenje kateregakoli SARS-COV2 seva (za enkrat še vedno) daje imuniteto tudi pred ostalimi sevi
- prebolenje kateregakoli SARS-COV2 seva (za enkrat še vedno) daje imuniteto tudi pred ostalimi sevi
resno dvomim da ta trditev drži (so posamični podatki, da je v okoljih, kjer so bili zelo prekuženi, čez nekaj časa spet prišlo do lokalnih izbruhov)

PS: en lapsus, reče se imunost ne imuniteto

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.577
4.726
113
Poanta je da ta cepiva ne bodo rešila problema s kovidom.
Lahko se tle predrkavava še 3 dni, pa to ne bo spremenilo tega dejstva. ;)
Rešila sigurno ne. Ga pa lahko spravijo na obvladljivo raven, da živimo dokaj normalno (verjetno ne čisto brez ukrepov) ob tem, da bolnišnice rešujejo težko obolele brez, da zapirajo ostale oddelke. To je maksimum, kar lahko pričakujemo, če bi imeli 100% precepljenost!. Upam seveda, da virus ne mutira preveč in bo naslednja runda cepiv boljša in bo tako še lažje in spravimo zadevo na eno sezonsko gripo.

Brez velike precepljenosti nimamo nobene možnosti in bodo potrebni hudi ukrepi, da pridemo čez.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Rešila sigurno ne. Ga pa lahko spravijo na obvladljivo raven, da živimo dokaj normalno (verjetno ne čisto brez ukrepov) ob tem, da bolnišnice rešujejo težko obolele brez, da zapirajo ostale oddelke. To je maksimum, kar lahko pričakujemo, če bi imeli 100% precepljenost!. Upam seveda, da virus ne mutira preveč in bo naslednja runda cepiv boljša in bo tako še lažje in spravimo zadevo na eno sezonsko gripo.

Brez velike precepljenosti nimamo nobene možnosti in bodo potrebni hudi ukrepi, da pridemo čez.
Se deloma strinjam.
Moj popravek bi bil zgolj : brez velike precepljenosti starejših in ranljivih nimamo nobene možnosti.
Zato mi gre na organ ko vidim kako se vlada fokusira na "buzeriranje" otrok v šolah, medtem pa v bolnici umirajo starejši (po večini necepljeni!).
Ravno včeraj je dal ven UKC Maribor uradne številke ker je en extremni antivaxx-er lagal o tem koliko je cepljenih na intenzivni. In cifre so sicer "zabile" antivaxx-erja, so pa še enkrat potrdile dejanski problem. Povprečna starost je namreč krepko preko 60 let.

In tukaj je problem! Bolnice ne polnijo mulci in zdravi mladi ljudje. In meni ni jasno kako se okoli tega problema nonstop vrtimo kot mačka okoli vrele kaše. Pa saj ni treba bit Einstein da se to pogrunta?
Dejansko nam gori hiša, mi pa namesto da bi klicali gasilce, na hišo zlivamo vodo s preluknjanim vedrom. In to ne zgolj v Sloveniji.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

New scientific findings in the prestigious Lancet Infectious Diseases journal blow a hole in the argument that workers need to get vaccinated to protect those around them. The findings prove the foolishness of forcing police and other public employees to get jabbed or lose their pay. And President Joe Biden should retract his order to the Occupational Safety and Health Administration to compel large employers to mandate vaccines.

The journal reported Thursday that COVID-19 vaccines have “minimal” impact on preventing transmission of the delta strain. Delta is the COVID strain currently causing over 99% of U.S. cases.

Vaccines protect the people getting the shots from serious illness, but they don’t stop the delta variant from spreading to others.
The groundbreaking findings in Lancet show that fully vaccinated people who came down with COVID infected others in their household at the same rate (about 25%) as unvaccinated people did (about 23%). The vaccinated had just as much viral load in their upper respiratory tract, making them just as contagious.

Prosim, da nehate pisati, da so cepljeni manj nalezljivi in da trosijo manj virusa kot necepljeni.

In zato je PCT en velik fail.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113

- prebolevniki SARS-COV1 iz 2003 imajo še danes T-cell imunost za ta virus
- prebolenje kateregakoli SARS-COV2 seva (za enkrat še vedno) daje imunost tudi pred ostalimi sevi
"Imunost" v smislu, da bo drugo prebolevanje lažje oz. brez težjega zapleta. Sicer tudi prebolevniki lahko ponovno simptomatsko zbolijo in okužijo druge.