Covid-19 Cepiva

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
Lukašenko
FDvKg3NXIAIUaBh.jpg

Je Milanovič sredi septembra? lepo povedal, cepiv je dovolj, kdor se je mislil, se je že.Ostali se ne bodo.

• Všeč mi je
Reactions: javr in jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
Marketinški primer »kemična čistilnica«. Prvi obisk je ključen.
Kdor pride enkrat, pride tudi drugič (da prevzame obleke).
Takrat ga je potrebno nagovoriti (popust, nagrada) za tretji obisk.
Če uspe, bo prišel še četrtič. Potem pa dokazano postane zvesta in redna stranka.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
NEW: Pfizer CEO Albert Bourla says people who spread misinformation on COVID vaccines are criminals:
“Those people are criminals. They’re not bad people. They’re criminals because they have literally cost millions of lives.”

->

2004

2009

2018

2019

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.491
3.589
113
Zanimiv video na koncu strani, ampak, to je itak vse teorija zarote in lažne novice.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Kaksen posmeh je bil tukaj, ko sem jaz napisal, da so Pfizer, Moderna, J&J, AZ in Sputnik, genska terapija.
Vidva se kr smejta, tole so genske terapije in ne cepiva. Kar so vam vbrizgal sploh ne ustreza definiciji cepiva.
A po novem se že mrna + vektorska cepiva tlači v isti koš ( domnevnihgenskih terapij)? Zakaj pa ne ustrezajo definiciji (glej spodaj) cepiva?

1: Cepiva in specifični imunoglobulini so visoko regulirani celostni biološki pripravki, namenjeni za učinkovito in varno ustvarjanje zaščitnega imunskega odziva na okužbo (aktivna oziroma pasivna imunost) pri cepljeni osebi.

2: Vaccine - a substance used to stimulate the production of antibodies and provide immunity against one or several diseases, prepared from the causative agent of a disease, its products, or a synthetic substitute, treated to act as an antigen without inducing the disease.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
A po novem se že mrna + vektorska cepiva tlači v isti koš ( domnevnihgenskih terapij)? Zakaj pa ne ustrezajo definiciji (glej spodaj) cepiva?

1: Cepiva in specifični imunoglobulini so visoko regulirani celostni biološki pripravki, namenjeni za učinkovito in varno ustvarjanje zaščitnega imunskega sistema.

2: Vaccine - a substance used to stimulate the production of antibodies and provide immunity against one or several diseases, prepared from the causative agent of a disease, its products, or a synthetic substitute, treated to act as an antigen without inducing the disease.
Obe tehnologiji sta genska terapija, le da se RNA zapis dostavi na drugacen nacin. Pri mRNA preko nanolipidnih mascobah, pri vektorskih pa preko adenovirusa.
Enkrat ko je RNA zapis v cloveski celici, je postopek enak pri obeh vrstah genskih terapij. Pri obeh zacnejo cloveske celice proizvajati beljakovine na osnovi tega RNA zapisa.

Glede definicije cepiva pa:

Je pa CDC cudezno sredi avgusta 2021 spremenil definicijo cepiva:

Domnevam, da zaradi tega, ker so opazili, da te genske terapije ne imunizirajo osebe.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Obe tehnologiji sta genska terapija, le da se RNA zapis dostavi na drugacen nacin. Pri mRNA preko nanolipidnih mascobah, pri vektorskih pa preko adenovirusa.
Enkrat ko je RNA zapis v cloveski celici, je postopek enak pri obeh vrstah genskih terapij. Pri obeh zacnejo cloveske celice proizvajati beljakovine na osnovi tega RNA zapisa.

Glede definicije cepiva pa:

Je pa CDC cudezno sredi avgusta 2021 spremenil definicijo cepiva:

Domnevam, da zaradi tega, ker so opazili, da te genske terapije ne imunizirajo osebe.
Pa to ni genska terapija no, saj ti ne spreminjajo genov oz. DNK-ja. Kar se pa definicije tiče je pa kopirano kar pravilno - poanta je, da je telo bolje pripravljeno na obrambo in ne zgolj to, da si kompletno imun.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Pa to ni genska terapija no, saj ti ne spreminjajo genov oz. DNK-ja. Kar se pa definicije tiče je pa kopirano kar pravilno - poanta je, da je telo bolje pripravljeno na obrambo in ne zgolj to, da si kompletno imun.
Od cepiva se pricakuje, da nisi kuzen in kuzis naprej. To je poanta cepiv, da se ustavi sirjenje okuzb. Ce ne bi bilo tko, ne bi izkoreninili nobene bolezni s cepivi, kar je vec kot ocitno pri Covidu.

Ostalo si si kr neki izmislu in si spremenil deinicijo tako kot CDC ali WHO glede credne imunsti.

• Všeč mi je
Reactions: javr

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Si svoje izmišljotine že kej komentiral? Dejva začet z ubogim dekletom v gldi Avstraliji, ki so jo odvlekli iz varnega očkatovega naročja na cepljenje. Bi šlo to komentirat al bo spet ignor?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Od cepiva se pricakuje, da nisi kuzen in kuzis naprej. To je poanta cepiv, da se ustavi sirjenje okuzb. Ce ne bi bilo tko, ne bi izkoreninili nobene bolezni s cepivi, kar je vec kot ocitno pri Covidu.

Ostalo si si kr neki izmislu in si spremenil deinicijo tako kot CDC ali WHO glede credne imunsti.
A res? A se ne pričakuje od cepiva, da te zaščiti oz. ti prirpavi telo na lažji/bolj uspešen boj z boleznijo kar ta cepiva dejansko uspešno počnejo pa čeprav ne tako uspešno kot bi si človek želel? To, da npa isi kužen in ne kužiš naprej je definitivno dobrodošlo oz. zaželjeno a niti približno pa ni to edini pogoj. Definicij pa nisem prav nič spreminjal in si zmišljeval ampak sem lepo prekopiral z neta. Želiš linke? O izmišljevanju pa raje ne piši...

• Haha
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Zdej bo spet tišina. Čez par dni bo pa novo super zdravilo, Cedevita, al pa Orbit s kaladontom.