Primerjava, konec zmaga
Kaksen posmeh je bil tukaj, ko sem jaz napisal, da so Pfizer, Moderna, J&J, AZ in Sputnik, genska terapija.Bayer executive admits in public that mRNAs are gene therapies & that without the pandemic, no one would have been willing to have them injected
Saj posmeha vreden si še vedno.Kaksen posmeh je bil tukaj, ko sem jaz napisal, da so Pfizer, Moderna, J&J, AZ in Sputnik, genska terapija.
In se še vedno smejimo temu idiotizmu.Kaksen posmeh je bil tukaj, ko sem jaz napisal, da so Pfizer, Moderna, J&J, AZ in Sputnik, genska terapija.
Vidva se kr smejta, tole so genske terapije in ne cepiva. Kar so vam vbrizgal sploh ne ustreza definiciji cepiva.In se še vedno smejimo temu idiotizmu.
In ti lolek imeš za kronski dokaz izven konteksta izvzet delček posnetka
Kaksen posmeh je bil tukaj, ko sem jaz napisal, da so Pfizer, Moderna, J&J, AZ in Sputnik, genska terapija.
A po novem se že mrna + vektorska cepiva tlači v isti koš ( domnevnihgenskih terapij)? Zakaj pa ne ustrezajo definiciji (glej spodaj) cepiva?Vidva se kr smejta, tole so genske terapije in ne cepiva. Kar so vam vbrizgal sploh ne ustreza definiciji cepiva.
Obe tehnologiji sta genska terapija, le da se RNA zapis dostavi na drugacen nacin. Pri mRNA preko nanolipidnih mascobah, pri vektorskih pa preko adenovirusa.A po novem se že mrna + vektorska cepiva tlači v isti koš ( domnevnihgenskih terapij)? Zakaj pa ne ustrezajo definiciji (glej spodaj) cepiva?
1: Cepiva in specifični imunoglobulini so visoko regulirani celostni biološki pripravki, namenjeni za učinkovito in varno ustvarjanje zaščitnega imunskega sistema.
2: Vaccine - a substance used to stimulate the production of antibodies and provide immunity against one or several diseases, prepared from the causative agent of a disease, its products, or a synthetic substitute, treated to act as an antigen without inducing the disease.
Pa to ni genska terapija no, saj ti ne spreminjajo genov oz. DNK-ja. Kar se pa definicije tiče je pa kopirano kar pravilno - poanta je, da je telo bolje pripravljeno na obrambo in ne zgolj to, da si kompletno imun.Obe tehnologiji sta genska terapija, le da se RNA zapis dostavi na drugacen nacin. Pri mRNA preko nanolipidnih mascobah, pri vektorskih pa preko adenovirusa.
Enkrat ko je RNA zapis v cloveski celici, je postopek enak pri obeh vrstah genskih terapij. Pri obeh zacnejo cloveske celice proizvajati beljakovine na osnovi tega RNA zapisa.
Glede definicije cepiva pa:
vaccine
Definition of vaccine in the Medical Dictionary by The Free Dictionarymedical-dictionary.thefreedictionary.com
Je pa CDC cudezno sredi avgusta 2021 spremenil definicijo cepiva:
Domnevam, da zaradi tega, ker so opazili, da te genske terapije ne imunizirajo osebe.
Od cepiva se pricakuje, da nisi kuzen in kuzis naprej. To je poanta cepiv, da se ustavi sirjenje okuzb. Ce ne bi bilo tko, ne bi izkoreninili nobene bolezni s cepivi, kar je vec kot ocitno pri Covidu.Pa to ni genska terapija no, saj ti ne spreminjajo genov oz. DNK-ja. Kar se pa definicije tiče je pa kopirano kar pravilno - poanta je, da je telo bolje pripravljeno na obrambo in ne zgolj to, da si kompletno imun.
A res? A se ne pričakuje od cepiva, da te zaščiti oz. ti prirpavi telo na lažji/bolj uspešen boj z boleznijo kar ta cepiva dejansko uspešno počnejo pa čeprav ne tako uspešno kot bi si človek želel? To, da npa isi kužen in ne kužiš naprej je definitivno dobrodošlo oz. zaželjeno a niti približno pa ni to edini pogoj. Definicij pa nisem prav nič spreminjal in si zmišljeval ampak sem lepo prekopiral z neta. Želiš linke? O izmišljevanju pa raje ne piši...Od cepiva se pricakuje, da nisi kuzen in kuzis naprej. To je poanta cepiv, da se ustavi sirjenje okuzb. Ce ne bi bilo tko, ne bi izkoreninili nobene bolezni s cepivi, kar je vec kot ocitno pri Covidu.
Ostalo si si kr neki izmislu in si spremenil deinicijo tako kot CDC ali WHO glede credne imunsti.