Covid-19 Cepiva

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.022
9.553
113
Mater, zadnjih par strani te teme pa dokazuje, da je nekatere zapustila pamet. Ane Brancin?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113

“The European Advisory Group of the World Health Organization on Immunization, former Vice President Professor Christian Perronne, said yesterday that all vaccinated persons must be quarantined over the winter months or risk serious illness​

• Haha
Reactions: mosseero

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
  • Wow
Reactions: javr

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
FDA je glasoval 17 za in 0 proti.

Medtem je bilo za boosterje 16 proti 2 za.

Doctor on FDA Panel Asks Pfizer Rep About The Data Supporting A Reduction of Transmission...
Pfizer Rep: We Didn't Specifically Look At That In The Trial...
Pfizer Rep: Looking At Real World Data It Is Reasonable To Expect Some Reduction of Transmission...

//Science

Ter

However, the vaccines (Pfizer and Moderna), were never tested for transmission. Anyone making that claim, was either lying or misinformed.

Below are the official studies submitted by both companies to the NIH last year. All public information, for anyone willing to actually look

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113

Here, we report, besides generation of neutralizing antibodies, consistent alterations in hemoglobin A1c, serum sodium and potassium levels, coagulation profiles, and renal functions in healthy volunteers after vaccination with an inactivated SARS-CoV-2 vaccine. Similar changes had also been reported in COVID-19 patients, suggesting that vaccination mimicked an infection. Single-cell mRNA sequencing (scRNA-seq) of peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) before and 28 days after the first inoculation also revealed consistent alterations in gene expression of many different immune cell types. Reduction of CD8+ T cells and increase in classic monocyte contents were exemplary. Moreover, scRNA-seq revealed increased NF-κB signaling and reduced type I interferon responses, which were confirmed by biological assays and also had been reported to occur after SARS-CoV-2 infection with aggravating symptoms. Altogether, our study recommends additional caution when vaccinating people with pre-existing clinical conditions, including diabetes, electrolyte imbalances, renal dysfunction, and coagulation disorders.

Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.899
1.609
113
Povzetek v 3 stavkih?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Za osvežitev spomina:

November 12, 2020
Fauci Says End to Pandemic Is in Sight, Thanks to Vaccines

December 10, 2020
Fauci says herd immunity possible by fall, ‘normality’ by end of 2021

February 3, 2021
From Astrazeneca official website:
COVID-19 Vaccine AstraZeneca confirms 100% protection against severe disease, hospitalisation and death in the primary analysis of Phase III trials

February 12, 2021
Take whatever COVID vaccine you can get. All of them stop death and hospitalization.

19. jul 2007
2.899
1.609
113
Sem ga dopolnil v originalnem postu.
C/P celotnega angleškega povzetka, ni tvoj povzetek v 3 stavkih. Če sem za Ytbnd naredil, ga bom pa še za tebe.

Po cepljenju s inaktiviranim cepivom (Sinopharm) pride do spremembe večih biokemijskih in fizioloških parametrov, podobno kot pri sami okužbi s SARS-CoV-2 (kar nakazuje na mehanistično povezanost). To kaže, da je pri populaciji, ki ima pridružena predobstoječa bolezenska stanja, biti posebej previden pri cepljenju.

Pa še povsem laični dodatek:
Kar pa seveda ne pomeni, da jih ne cepit, ampak preverjat njihovo klinično sliko in spremljat stanje. V osnovi pa to ne spremeni risk/benefit analize, kajti za populacijo, ki ima pridružena predobstoječa bolezenska stanja, vemo da je njihova prognoza ob potencialni okužbi zelo slaba. Avtorji niti v eni točki ne pokažejo/trdijo da je tveganje pri cepljenju vsaj primerljivo s samo okužbo.

Glede na to, da so se ukvajali z Sinopharm cepivom, bi zelo verjetno bila identična študija s mRNA cepivi in risk/benefit analiza še veliko boljša (glede na vse klinične podatke, ki jih imamo, s tem da so za Sinopharm precej okrnjeni, saj je glavnina podatkov nedostopna - zanesljivi podatki za celotno Kitajsko.

PS: Naslednjič bodi korekten in poudari najbolj relevantno informacijo (tako, kot sem jo jaz z rdečo barvo) :fredi: :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in zino

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Pogodba EU komisije s proizvajalcem

Naslov posnetka
R3media TV | Comisia Europeană a ascuns clauzele contractului cu producătorii de vaccinuri

Prevod
The European Commission has hidden the terms of the contract with vaccine manufacturers

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Razloži tole o maskah kitajcem in ostalim, ki hodijo po svetu z njimi na obrazih že 20 let, ker je brezveze?

• Haha
Reactions: jonny77

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Zaradi smoga primarno.

Japonci zaradi kulture, da niso širili prehlada drugim.Koliko je bilo to dejansko uspešno ne vem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Ko se že ravno spet smešiš, kar je pri tebi že standard, tistih 50 % bi morda zadoščalo pri vuhancu. Ampak da bi vam anticepilcem to prebilo, je preveč za pričakovati.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ko se že ravno spet smešiš, kar je pri tebi že standard, tistih 50 % bi morda zadoščalo pri vuhancu. Ampak da bi vam anticepilcem to prebilo, je preveč za pričakovati.

Itak. Okriviš to, kar nihče ne more dokazati, obenem pa trdiš, da si imel prav.

Jaz in še marsikdo tu na forumu, smo letos od januarja dalje menili, da bo pravi preizkus cepiv šele jesen in zima 2021/22.
Za sedaj kaže situacija da sicer nekaj pripomorejo, ampak daleč od želenih rezultatov.

In najhujše glede respiratornih okužb šele prihaja.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.492
3.590
113
Precepljenost, kakršno imamo, se ne pozna skoraj nič. No malo se, ampak je to še vedno premalo, še posebej v glavah anticepilcev, ko pričakujejo zmago z eno puščico.
:valjamse: no, še malo, pa bomo na realnih tleh.
Kako se pozna precepljenost recimo Danske? Nekaj tiho je zadnje čase o tej državi, pa tako so/ste povdarjali po kom se naj zgledujemo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen