Tako cepivo seveda obstaja. Kitajsko. Ne deluje.Tako je. Tudi jaz se sprasujem zakaj ni takega cepiva in zakaj tako forsirajo samo nove tehnologije.
ps, no…ogromno denarja je v igri
Tako cepivo seveda obstaja. Kitajsko. Ne deluje.Tako je. Tudi jaz se sprasujem zakaj ni takega cepiva in zakaj tako forsirajo samo nove tehnologije.
ps, no…ogromno denarja je v igri
Koliko pa je na Kitajskem okuženih/mrtvih odkar imajo cepivo?Tako cepivo seveda obstaja. Kitajsko. Ne deluje.
50% na original sev.Drugače pa deluje, ampak mislim da samo 50% ?
Koliko pa je na Kitajskem okuženih/mrtvih odkar imajo cepivo?
Kitajce se ne jemlje resno, ker že od vsega začetka lažejo glede wuhana.
Verjetno skrivajo podatke, ulice pa so polne trupel. Tako kot v Indiji. Oh..wait...
50% na original sev.
Veš na unega, kjer ima pfizer 95% pred okužbo/simptomi
Koliko pa je na Kitajskem okuženih/mrtvih odkar imajo cepivo?
Razumem, da se ti gre samo za C v knjižici, ampak kaj pa če je verjetnost, da umreš zaradi tega cevpiva 10x večja, kot pri drugem, ti bo tudi še ok ?Jaz zaščite itak ne rabim, dovolj mi je samo C v knjižici, da ne rabim več bit kot idiot povsod. Tako da zaradi mene kitajca v ramo, samo da je mir.
Ta vlak je že davno odpeljalda ne rabim več bit kot idiot povsod
A ma bejži, ti si res internet dohtar. neka dvojna merila imaš ti. Kitajsko cepivo je boljše kot nič in nimamo nobenih zanesljivih podatkov, razen da je večinoma pod 50% učinkovito, nimamo pa niti podatkov o hujših stranskih učinkih. Imaš pa na drugi strani pfizerja, za katerega imamo podatke, da je vsaj 80-85% učinkovito, ni nekih zelo hudih stranskih učinkov oz za tiste nekatere ki vemo, so zelo redki. Ti bi se pa raje špikal z nečim nepreverjenim... lolBoljše je kot nič, za skeptike, oz t.i. anticepilce bi mogoče bilo dovolj? Če so navalili na JJ, bi pomoje rajši na kitajca.
Drugače pa deluje, ampak mislim da samo 50% ?
Se je na Sejšelih lepo videla tvoja teorija. Oz. se ni videla. Cepljeni z AZ brez težav (10% ljudi), cepljeni s kitajci z alfo obolevali kot da ne bi bili cepljeni.
Kitajska uporablja tudi Chloroquine.Te efektivnosti je treba vzeti potem še v kontekstu z realnimi podatki. Ker kitajska po Wuhanu nima enega epidemičnega vala kar je vsaj "zanimivo". Ve se da je njihovo cepivo bilo dokaj neučinkovito oz. slabo učinkovito (podatki iz območji ki niso kitajska in so aplicirala njihovo cepivo), ampak to velja na sploišno za okužbe noben se pa ni spuščal kako je s prebolevanjem in dolgoživostjo tovrstne zaščite (nič se ne govori o tem). Glede na stanje sedaj po svetu z ostalimi cepivi se kaže približno ista slika povsod. Recimo pfizer in 95% je v izraelu bolj >50% pri zaščiti proti okužbi.
Po drugi strani se trenutno kaže da naravna prebolevnost nudi precej boljšo zaščito (po nekaj mesecih celo ranga 10x večjo kot mrna cepiva), in cepiva z oslabljenim virusom bi morala po tej logiki dajat enakovredno zaščito.
Čisto možno da se bo (po bitki so vsi generali jasno) pokazalo da so klasična cepiva z oslabljenim virusom dejansko najboljši odgovor na epidemijo covida. Oz. bomo mi ki smo na novih tehnologijah itak postali imuni na covid zaradi naravne imunosti (ki jeasno lahko pride tudi tako da se najprej cepiš, potem pa fašeš blažjo obliko kovida).
Ponekod uporabljajo tudi vrača.Kitajska uporablja tudi Chloroquine.