Covid-19 Cepiva

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

Pfizer CEO says vaccine-resistant strain of COVID is 'likely' to emerge - but claims pharmaceutical giant will develop new shot to tackle it within 95 days​

//Še dobro da sedaj cepijo s cepivom za lansko alfo.
Še to ne. Cepivo je narejeno za originalen wild Wuhanski virus, ki se je pojavil konec 2019. Alfa je prišla na meni konec leta, pojavila se je pa v UK.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Kako vas lepo trolajo, kot ovce v ograji

Furthermore, the WHO director called into question whether booster shots are “effective at all,” a comment that comes days after the organization’s chief scientist Soumya Swaminathan said “data today does not indicate that boosters are needed.”

Zato pa sem vprašal johan_blonda, če obstaja kakšna študija, kjer se vidi, na kakšen nivo, tretji odmerek, dvigne nivo učinkovitosti proti Delta sevu.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Opala, v Avstriji začenjajo testirat tudi cepljene. Mnogim nevšečna poteza.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Logarjeva laže?

Včeraj je bilo po TV, da ima švedska 90% precepljenost.

Pri cepljenju slabši od ostalih Logarjeva ocenjuje, da smo pri cepljenju pozni, saj smo slabši od številnih evropskih držav. "Zanimivo je, da smo dolgo poslušali o tem, kako je na Švedskem, zdaj ko je tam precepljenost blizu 90-odstotna, pa primerjava s Švedsko ni več tako popularna," je še dejala Logarjeva.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/p...bodo-zaostrovali-ko-bo-epidemija-rasla-372092 - www.zurnal24.si

Če pa gledamo covid-19 vaccination trackerje, pa je podatek za švedsko nekaj čez 50%.

Npr.

Kaj je zdaj resnica?

Logarjeva je najbrž mislila precepljenost rizične skupine, torej starejših od 65 let. Stari švedi so se kar angažirali pri cepljenju*. Ampak če so oni na 90% smo mi v tej skupini na 75%, kar niti ni slabo. So pa švedi od skandinavskih držav še vedno najslabše precepljeni (da primerjamo buče z bučkami in damo številke v kontekst).

Sicer pa operirajo s temi procenti ves čas manipulativno. Mi (še vedno) štejemo precepljenost po celi populaciji, v medije vedno dajejo ta podatek. Trenutno smo tako na "samo" 40% precepljenosti. Medtem ko se primerjave dela vedno po ECDC številkah, tam pa se šteje precepljenost po odrasli populaciji (18+). Po tistem štetju smo po precepljenosti na 50%.

* švedi so se angažirali za cepljenje, mogoče tudi zato ker jim nihče ne obljubla lockdowna in zapiranja šol če se ne bodo. Starejši so se cepili ker je to edini ukrep ki jim ga država omogoča, da bodo varno in normalno preživeli zimo (za razliko od nas ko so zapovedali maske vsepovsod in so se starčki šli veselo komolčit v trgovine ker so kao varni). Tako da ko Logarjeva kaže s prostom drugam naj najprej pomisli zakaj je pri nas tako kot je in zakaj je na švedskem mogoče boljše.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.037
832
113

Avstrijski šolarji so se že v prejšnjem šolskem letu redno samotestirali s hitrimi testi, tokrat pa bodo uporabili bolj natančne PCR-teste, s tem pa bodo rezultati testiranja bolj zanesljivi, je prepričan Fassmann.

Sem prepričan, da se to nebo zgodilo - (PCR) testiranje 3x tedensko. Naši mediji pa res pograbijo vsak bulshit.... če pa se res pa se posujem s pepelom, zraven tega pa sem prepričan, da veliko staršev tega ne bo dovolilo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.313
-2.607
113
Pri cepljenju slabši od ostalih Logarjeva ocenjuje, da smo pri cepljenju pozni, saj smo slabši od številnih evropskih držav. "Zanimivo je, da smo dolgo poslušali o tem, kako je na Švedskem, zdaj ko je tam precepljenost blizu 90-odstotna, pa primerjava s Švedsko ni več tako popularna," je še dejala Logarjeva.

Kaj je zdaj resnica?
Resnica je, da bi sedaj Logarjeva Švedske uspehe in boljše vodenje epidemije rada pripisala cepljenju - in povedat, kako je cepivo uspešno.

Lagala se pa ni, le kako ste lahko to pomislili od take poštene osebe :evil: :evil: saj tam v eni sobi na švedskem je res 90% cepljenih.

2. okt 2007
3.780
2.264
113

s tem bodo zanimanje za cepljenje popolnoma zmanjšali, tako da to ni ravno pametna poteza

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Evo, še jaz dam en link za katerega si je vredno vzeti nekaj več časa (da ne bo samo YT linkan).

Vsem priporočam poslušanje Intelekte, med drugim farmacevt Tomaž Bratkovič lepo (in iskreno) pojasni dileme in težave, hkrati pa odpravi tudi marsikateri dvom v zvezi z aktualnimi mRNA cepivi:

Izpostavil je protitelesa in spominske celice v povezavi s padanjem zaščite pred (ponovno) okužbo, predvsem v povezavi z delta sevom. Odgovarja tudi na dilemo ali je smiselno cepljenje z (nespremenjenim) tretjim odmerkom npr. Pfizer/Moderne cepiva...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.674
113
Nič ne bluzim. V ZDA imajo takole:

Na njihovih (v ZDA) vialah (flaškah) do zdaj ni pisalo Comirnaty. Z odobreno različico pa piše Comirnaty, na EUA viali pa piše Pfizer-BioNTech. To piše tudi v tekstu FDA odobritve.
Ti si al se delaš?
Če smo ti povedali, da na slo piše Comirnaty že dolgo. Tako na flaši kot nalepki na kartončku.
Ampak ne ti boš dalje tišal glavo v svoj zid youtube resnice.

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
* švedi so se angažirali za cepljenje, mogoče tudi zato ker jim nihče ne obljubla lockdowna in zapiranja šol če se ne bodo. Starejši so se cepili ker je to edini ukrep ki jim ga država omogoča, da bodo varno in normalno preživeli zimo (za razliko od nas ko so zapovedali maske vsepovsod in so se starčki šli veselo komolčit v trgovine ker so kao varni). Tako da ko Logarjeva kaže s prostom drugam naj najprej pomisli zakaj je pri nas tako kot je in zakaj je na švedskem mogoče boljše.
Švedi so se angažirali za cepljenje zato, ker so bistveno bolj napredba družba z bistveno manjšim procentom butastih ljudi in mnogo večjo družbeno odgovornostjo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Ti si al se delaš?
Če smo ti povedali, da na slo piše Comirnaty že dolgo. Tako na flaši kot nalepki na kartončku.
Ampak ne ti boš dalje tišal glavo v svoj zid youtube resnice.
Ti pa nisi prebral, da so v ZDA označevali EUA cepivo na viali drugače kot v Evropi. Še 1x si poglej fotke, ki sem jih objavil. Sicer pa to isto piše v FDA odobritvi, ki sem jo tudi polinkal.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.791
5.918
113
Japonska zaradi kontaminacije zavrgla 1,6 milijona odmerkov Moderne

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Zakupili so jih v dogovorjenem številu do leta 2023, zdej pa ali uporabit, ali donirat ali pa na lep način zavreči kot v tem primeru.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tako da bizi če nabavljaš viagro prek spleta to ni dovoljeno.
Samo dobronamerno opozarjam, mi je drugače vseeno kaj in kje kupujete.
Jaz je še ne potrebujem, drugi jo pa verjetno brez problema nabavljajo. Sem pa za kužka kupil kar nekaj zdravil prek spleta, ker se v primerni obliki pri nas niso dobili. Nikoli nisem dobil nobenega vprašanja o legalnosti uvoza.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.214
4.065
113
No kod kaže v Sloveniji dobimo cepivo od Biontech Manufakturing GmbH.
V Usa pa po vsej verjetnosti iz pfizer obratov.

Saj ga kuhajo v različnih obratih po svetu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Japonska zaradi kontaminacije zavrgla 1,6 milijona odmerkov Moderne
Podrobnosti o tem, kaj naj bi bilo v cepivu, še ni, vendar jih je Takeda opisala kot "trdne delce", poroča BBC.
Gotovo koncentriran spike protein :p