Covid-19 Cepiva

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jaz sem sedaj drugi dan po pfizerju, nobenih sprememb. Res, da sem pa zaradi bitkojna švical. :valjamse:

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Korektno povzet (ne)red pri naročanju na cepljenje:

Drži, ni pa omenjen glavni razlog za spremembe atrategije - poleg AZ zapletov predvsem pomanjkanje cepiv.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Kot je na javnem posvetu, ki ga je pripravila Zdravniška zbornica, dejal prof. dr. Janez Tomažič, infektolog, so »obeti kar dobri«. Po zadnjih podatkih je štirideset oseb, ki so že bile popolnoma cepljene s cepivom Moderna, po pol leta prejelo tretji - poživitveni odmerek cepiva. Moderna je pri njem že upoštevala južnoafriško različico in dosegli so visoke koncentracije zaščitnih nevtralizacijskih protiteles. Spodbudno je, da so bile koncentracije teh protiteles dovolj visoke, da so uničile južnoafriško različico že pri poživitvenem cepljenju z običajnim cepivom, pravi dr. Tomažič.

• Všeč mi je
Reactions: tony

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Poklukar:”
Imamo v Sloveniji dovolj cepiva AstraZenece, da bi drugi odmerek lahko začeli deliti že štiri tedne po prvem, kot se omenja v javnosti?

Ta trenutek seveda za takojšen prehod na to sicer ni dovolj ni cepiva, a glede na obljubljene dobave AstraZenece, ki pa še niso dokončno potrjene, menim, da bi to lahko hitro naredili. To mora biti cilj.”

Lahko najdem vsaj 5 citatov, kjer so trdili, da imajo zagotovo dovolj odmerkov za druge doze in so veselo cepili se nekaj 10 tisoc ljudi s prvo dozo (po prekinjenih dobavah AZ). No ocitno nimajo dovolj doz za drugo cepljenje ta trenutek. Niti nimajo potrjene dobave. :bonk:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.589
1.256
113
meni je bolj zanimivo ko pravi da so že rezervirali cepiva za leto 2022 in 2023 - no... zdaj vemo kako in kaj....

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Mislim da še samo ne vejo kako in kaj, in preventivno naročajo... pomoje noben še ne ve koliko časa držijo odmerki

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Imamo v Sloveniji dovolj cepiva AstraZenece, da bi drugi odmerek lahko začeli deliti že štiri tedne po prvem, kot se omenja v javnosti?

Ta trenutek seveda za takojšen prehod na to sicer ni dovolj ni cepiva, a glede na obljubljene dobave AstraZenece, ki pa še niso dokončno potrjene, menim, da bi to lahko hitro naredili. To mora biti cilj.”

Lahko najdem vsaj 5 citatov, kjer so trdili, da imajo zagotovo dovolj odmerkov za druge doze in so veselo cepili se nekaj 10 tisoc ljudi s prvo dozo (po prekinjenih dobavah AZ). No ocitno nimajo dovolj doz za drugo cepljenje ta trenutek. Niti nimajo potrjene dobave. :bonk:
Sej te traparije počnejo že cel čas.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.086
113

Takrat je tukaj na Alterju nekdo napisal, da ziher niso tako neumni, da bi cepili ljudi s 1. dozo AZ, če nimajo dovolj za 2. dozo za vse, ki so bili že cepljeni z AZ in čakajo na 2. dozo. Pa sem že takrat napisala, da popolnoma verjamem, da SO tako neumni. In eto, ja, so.

• Haha
Reactions: Gonzo

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Takrat je tukaj na Alterju nekdo napisal, da ziher niso tako neumni, da bi cepili ljudi s 1. dozo AZ, če nimajo dovolj za 2. dozo za vse, ki so bili že cepljeni z AZ in čakajo na 2. dozo. Pa sem že takrat napisala, da popolnoma verjamem, da SO tako neumni. In eto, ja, so.
Seveda so, oni kar nekaj na pamet govorjo. Če rata, rata. :)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Kar ni nič nenavadnega. Imaš čas optimalne in čas zadovoljive zaščite. Zato lahko ob potrebi podaljšaš čas med odmerki

Sicer se za oboje še ne ve dobro kakšno je povprečno trajanje.