Covid-19 Cepiva

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.527
113
Do strdkov prihaja zaradi interakcije spike proteina, ki ga kreirajo cloveske celice po navodilih cepiva, ne glede na to, ali je to mRNA ali vektorsko. Sem vam ze pisal, da je ravno spike protein tisto, kar dela SARS2 virus tako problematicnega.
Tudi moj sosed, kjer sem zivel, preden sem sel na svoje, je pred kratkim umrl zaradi strdka v srcu. Aktiven clovek. Verjetno nakljucje, da je bil pred kratkim cepljen s Pfizerjem.
Cepljenje je prostovoljno, tako da odgovornost za takele zadevice sprejemate nase.
Spet obračam zgodbo na drug vidik: kakšen bi bil nesrečnik, in kako nafilan s prekomernim odzivom imunskega sistema, če bi pravi Kovid srečal, kjer bi se količina virusa v telese več dni ves čas povečevala...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Fajn, da se cel kup znanstvenikov ukvarja z vzroki za pojav teh strdkov, ti si pa že zdavnaj napisal svoje ugotovitve. En YT video in evo veš vse.
Sam jeba je, ker so strdki v populaciji kar pogosta stvar in to še otežuje iskanje vzrokov, sam ne, ti si pogledal yt video in evo, veš. Tudi infarkt je v naših letih kar pogost.
Itak, da je skrb prisotna, sam a te skrbi, ko požreš naglesin al pa daleron recimo? Si kdaj bral o možnih neželenih učinkih tega? Niso lušni.
Al pa ko ti kirurg pove možne zaplete, pri tvojem otroku.... Tam so bli procenti za ene dve decimalke bolj levo od tega o čemer se zdaj pogovarjamo.
Konc koncev, če tvegaš s covidom imaš tud par decimalk levo več šans za strdke.
Tko da res prosim ne obnaši se kot baba Wanga, ki je dala 1200 napovedi dnevno, bo že ena držala in začni mal mislit z glavo. Odločil si se, stoj za odločitvijo, tako kot bomo stali ostali. In nehaj že trosit neumnosti.
Čestitam za ta plehki prispevek. To kar je Andy napisal ve znanost že lep čas in itak tega ni on odkril v svojem ytlabu, ampak je laično povzel neka znana dognanja stroke. Je pa ena razlika, ugotoviti kaj se dogaja v telesu (Andy-jev prispevek), drugo pa je pojasniti to dogajanje in ugotoviti, zakaj pride do te reakcije in kako to preprečiti. No, tukaj pa Andy običajno pravočasno odneha in prepusti delo strokovnjakom, katerih objavo nestrpno pričakujemo preden umre preveč ljudi.

• Haha
Reactions: mosseero

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.524
-3.616
113
Čeprav neka logika je, da bi lahko oboje skupaj povzročilo za promil večjo možnost strdkov kot samo posamezno.
Seveda. Če na lotu igraš dve kombinaciji je tud večja verjetnost da zadaneš, kot če igraš eno. :evil:

Ampak se mi zdi, da če nebi šlo za ženo diplomata, nebi nikoli slišali za tak primer.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Čestitam za ta plehki prispevek. To kar je Andy napisal ve znanost že lep čas in itak tega ni on odkril v svojem ytlabu, ampak je laično povzel neka znana dognanja stroke. Je pa ena razlika, ugotoviti kaj se dogaja v telesu (Andy-jev prispevek), drugo pa je pojasniti to dogajanje in ugotoviti, zakaj pride do te reakcije in kako to preprečiti. No, tukaj pa Andy običajno pravočasno odneha in prepusti delo strokovnjakom, katerih objavo nestrpno pričakujemo preden umre preveč ljudi.
Ja seveda, plehko ;) . Andy trdi, da spike protein povzroča strdke, za dokaz ti pa nalima YT video, v resnici pa tega še ne vedo točno. Je pa že en čas jasno, da je povezava med strdki in cepivom realna. Andyev velik problem je, da se je utopil v YT videih. Pred časom sem jih ogromno pregledal v zvezi s 5G, pač po službeni dolžnosti in ti lohk povem, da so marsikaki obrazi v andyevih videih, ki jih lima že od marca lani zelo znani, še prej so bili kemtrailsi in podobno.

Se pa seveda naši katastrofalno odzivajo na vse skupaj in potem še poslabšujejo zadevo.

Pbutec

20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Ja seveda, plehko ;) . Andy trdi, da spike protein povzroča strdke, za dokaz ti pa nalima YT video, v resnici pa tega še ne vedo točno.
Strokovnjaki pravijo, da jih res povzročajo, ampak očitno le v določenem spletu okoliščin. Torej?
Ne vedo pa točno, zakaj, kdaj, v točno kakšnem spletu okoliščin do tega pride. Ampak to laika običajno ne zanima, ker že 90% strokovnih besed pri pojasnjevanju ne razume ...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.528
5.072
113
Mojo sestrično je pri 45-ih tudi ubil krvni strdek. Sicer zdrava, vitka ženska, zdrav življenjski slog po naših merilih. Je bila cepljena proti covid-u? Močno dvomim, glede na to, da je umrla 2017. Je jemala kontracepcijo? Tega ne vem, ampak mogoče je.
Življenje nima garancije v smislu, da ti toliko in toliko let na zemlji pripada ...

• Všeč mi je
Reactions: Matey in McGiver

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ja, laika sam zanima tveganje. Glede na visoko število cepljenj v zelo kratkem času, te številke par decimalk za vejico seveda dobijo obraze in zgodbe. Tako da je strah zelo razumljiv. Ko pogoltneš naglesin, na te cifre za decimalko niti ne pomisliš, pa obstajajo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in McGiver

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Jaz sem se včeraj cepil za KME in so mi rekli, da sedaj 14 dni počakat do cepljenja za covid.
Sicer me pa sploh niso nič obvestili za covid cepljenje. Domnevam da, ker sem bil lažno pozitiven januarja na hitrem testu, kasneje negativen na PCR.

No mene niso, so mi dali datum (na NIJZ) ter sem šele naknadno nazaj klical po "priporočilu" kolegice, da so vendarle povedal, da se počaka.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.524
-3.616
113
Kot je izvedela TV Slovenija, je ženska nekaj dni po cepljenju dobila glavobol, imela je tudi otečeno nogo, zato je obiskala zdravnika. Ta je ugotovil, da ima globoko vensko trombozo. Po zdravljenju je nato ponoči utrpela možgansko kap in po nekaj dneh v kritičnem stanju v bolnišnici umrla.
NIJZ sprožil preiskavo
Ali je bil tragičen zaplet neposredno ali posredno povezan s cepljenjem, bo ugotavljala strokovna komisija pri ministrstvu za zdravje, potem ko je NIJZ sprožil postopek, da se pregleda, ali je šlo v tem primeru za stranske učinke po cepljenju.

Je že stara modrost, ki pravi, da če hočeš, da bo kaj ostalo neraziskano, ustanovi preiskovalno komisijo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Kakšno sedaj delajo s tole ženo od diplomata. Vprašanje se poraja tule ali je ona dejansko prvi slovenski primer strdka v Sloveniji 14 dni po cepljenju? Jaz bi šel stavit, da ne. Torej kaj je ona posebna, da se sedaj zaganja kolesje preiskave, prej pa o tem nismo slišali nič?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.086
113
Kakšno sedaj delajo s tole ženo od diplomata. Vprašanje se poraja tule ali je ona dejansko prvi slovenski primer strdka v Sloveniji 14 dni po cepljenju? Jaz bi šel stavit, da ne. Torej kaj je ona posebna, da se sedaj zaganja kolesje preiskave, prej pa o tem nismo slišali nič?
Se mi je zdelo, da bodo stranski učinki cepiv postali resna tema šele, ko se zgodijo kakšnem VIP-u in ne navadni raji. To mi je bila prva misel ob branju novice o diplomatovi ženi.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in ynos

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Sej če VIP umre v prometni nesreči je zgodba popolnoma enaka. Zdej pa že pustite bogo žensko v miru, VIP ne VIP, od nekoga žena, mati, hči, sestra.

Pbutec

20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Mlada je, za razliko od ostalih 500 umrlih 65+ letnikov.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Moja je bila z astro tud čist fertik, vročina 39 dva dni. Samo ležala. Jemrala mi je še ves teden. Tako da pri meni ni bilo nič posebnega. Mi je pa ta ki me je cepila rekla da za pfizer prvi odmerek ni pričakovati kakšnih stranskih učinkov, drugače je pa pri drugem