Covid-19 Cepiva

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.037
113
Moje žene letnik 82, še vedno ni nihče poklical, poslal SMS-a. Ljubljana. Prijavljena povsod. Medtem, ko so kolega, ki je leto dni mlajši, povabili že 2x v maju, čeprav je že bil cepljen.
Glede na razne info. ki jih posredujejo ljudje, je očitno v Lj največja "štala" glede tega, sploh, če vemo , da gredo seznami prijavljenih proti koncu.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Moje žene letnik 82, še vedno ni nihče poklical, poslal SMS-a. Ljubljana. Prijavljena povsod. Medtem, ko so kolega, ki je leto dni mlajši, povabili že 2x v maju, čeprav je že bil cepljen preko šihta.
Naj pokliče v cepilni center. Po mojih izkušnjah res pomaga, sem dobil termin takoj za naslednji dan

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.527
113

Kar je za bogove, ni za vole...

P.S.: danes me je končno nehala boleti leva rama po petkovem cepljenju...

• Všeč mi je
Reactions: Konec in McGiver

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ja zdele bodo ziher kaksni primeri prisli. Ker je 2 tedna odkar so masovno zaceli cepiti mlajse iz kriticne infrastrukture z AZ. Cez kak teden ali dva bodo ugotovili da cepijo z AZ samo se starejse.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Uboga ženska.

P.S. Če bi se vsaj cepila z Zeneco, kot mi, raja... :fredi:
Do strdkov prihaja zaradi interakcije spike proteina, ki ga kreirajo cloveske celice po navodilih cepiva, ne glede na to, ali je to mRNA ali vektorsko. Sem vam ze pisal, da je ravno spike protein tisto, kar dela SARS2 virus tako problematicnega.
Tudi moj sosed, kjer sem zivel, preden sem sel na svoje, je pred kratkim umrl zaradi strdka v srcu. Aktiven clovek. Verjetno nakljucje, da je bil pred kratkim cepljen s Pfizerjem.
Cepljenje je prostovoljno, tako da odgovornost za takele zadevice sprejemate nase.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Fajn, da se cel kup znanstvenikov ukvarja z vzroki za pojav teh strdkov, ti si pa že zdavnaj napisal svoje ugotovitve. En YT video in evo veš vse.
Sam jeba je, ker so strdki v populaciji kar pogosta stvar in to še otežuje iskanje vzrokov, sam ne, ti si pogledal yt video in evo, veš. Tudi infarkt je v naših letih kar pogost.
Itak, da je skrb prisotna, sam a te skrbi, ko požreš naglesin al pa daleron recimo? Si kdaj bral o možnih neželenih učinkih tega? Niso lušni.
Al pa ko ti kirurg pove možne zaplete, pri tvojem otroku.... Tam so bli procenti za ene dve decimalke bolj levo od tega o čemer se zdaj pogovarjamo.
Konc koncev, če tvegaš s covidom imaš tud par decimalk levo več šans za strdke.
Tko da res prosim ne obnaši se kot baba Wanga, ki je dala 1200 napovedi dnevno, bo že ena držala in začni mal mislit z glavo. Odločil si se, stoj za odločitvijo, tako kot bomo stali ostali. In nehaj že trosit neumnosti.

• Všeč mi je
Reactions: Smajo in Pepe

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Možganska kap so strdki.

Za pf4 antitelesa gre.

Gre za ob cepljenjeu sprožen odziv/avtoimuno bolezen, ko pf4 protitelesa napadajo lastne celice (trombocite).

Obstaja tudi test za to, vendar v Slo nikogar pred cepljenjem ne testirajo

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.524
-3.616
113
  • Všeč mi je

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.524
-3.616
113
Če je to rizični faktor za strdke v kombinaciji s cepivom, bi potem bilo lepo, da opozorijo vsaj polovico odraslih Slovenk.
Saj ni rizični faktor kombinacija Kontracepcijskih tablet s cepivom, ampak se KT omenja kot primerjava, da so strdki bolj pogosti po jemanju KT kot po cepljenju.
Torej je večja verjetnost, da je umrla zaradi KT, kot pa zaradi cepljenja.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
Pa saj te niti ne opozorijo, da se ni fajn v istem času cepit tudi za klopa.... šele če sam sprašuješ izvlečeš iz njih...
Jaz sem se včeraj cepil za KME in so mi rekli, da sedaj 14 dni počakat do cepljenja za covid.
Sicer me pa sploh niso nič obvestili za covid cepljenje. Domnevam da, ker sem bil lažno pozitiven januarja na hitrem testu, kasneje negativen na PCR.

• Všeč mi je
Reactions: guardy in McGiver

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Saj ni rizični faktor kombinacija Kontracepcijskih tablet s cepivom, ampak se KT omenja kot primerjava, da so strdki bolj pogosti po jemanju KT kot po cepljenju.
Torej je večja verjetnost, da je umrla zaradi KT, kot pa zaradi cepljenja.
Čeprav neka logika je, da bi lahko oboje skupaj povzročilo za promil večjo možnost strdkov kot samo posamezno.

• Všeč mi je