Covid-19 Cepiva

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Belgija je začasno ustavila cepljenje s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson za mlajše od 41 let zaradi nedavne smrti mlajše ženske. Vodjo strokovne skupine za cepljenje Bojano Beović odločitev Belgijcev preseneča.
Dr. Mengele se priporoča še naprej

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndY1

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tudi moja mati ima jutri 2. odmerek, 2,5 meseca po prvem.
Kere budale so to! Dobesedno norca se delajo iz ljudi, res smo pravi poskusni zajčki in potem se čudijo, zakaj jim ljudje ne zaupajo!!! Ko cepiva ni , hitijo razlagati, da so najboljši učinki najmanj 12 tednov po prvem cepljenju z AZ, raje še več, 16 tednov bi bilo idealno. Ko pa je cepiva na pretek, mirno na to pozabijo in ljudi kličejo po parih tednih. Jaz sem drugi odmerek dobil pred kratkim, čakal sem nanj 12 tednov. Moja se je cepila 4 tedne nazaj in že je dobila poziv za drugi odmerek...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Kere budale so to! Dobesedno norca se delajo iz ljudi, res smo pravi poskusni zajčki in potem se čudijo, zakaj jim ljudje ne zaupajo!!! Ko cepiva ni , hitijo razlagati, da so najboljši učinki najmanj 12 tednov po prvem cepljenju z AZ, raje še več, 16 tednov bi bilo idealno. Ko pa je cepiva na pretek, mirno na to pozabijo in ljudi kličejo po parih tednih. Jaz sem drugi odmerek dobil pred kratkim, čakal sem nanj 12 tednov. Moja se je cepila 4 tedne nazaj in že je dobila poziv za drugi odmerek...
Vse skupaj je pač navadni nateg. Že sam virus, ki je smrtno nevaren, razen če si s.p., potem ni nevaren.

19. jul 2007
2.890
1.605
113

Ne nakladaj (oziroma ne laži), bilo je jasno povedano, da je okno za drugi odmerek od 4 tedne do 12 tednov, in ker želijo pocepiti čim več ljudi vsaj z enim odmerkom bodo namenoma šli do skrajnosti priporočenega časovnega okna.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne nakladaj (oziroma ne laži), bilo je jasno povedano, da je okno za drugi odmerek od 4 tedne do 12 tednov, in ker želijo pocepiti čim več ljudi vsaj z enim odmerkom bodo namenoma šli do skrajnosti priporočenega časovnega okna.
Lažeš ti!
Pred kratkim je Beeeovička razlagala, kako se ne mudi z drugim odmerkom, da je bolje, če se drugi odmerek prejme čim kasneje. In to je bilo v času, ko je primanjkovalo cepiva. Johan, a si blond al si ovca?

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Lažeš ti!
Pred kratkim je Beeeovička razlagala, kako se ne mudi z drugim odmerkom, da je bolje, če se drugi odmerek prejme čim kasneje. In to je bilo v času, ko je primanjkovalo cepiva. Johan, a si blond al si ovca?
je Beeeovička razlagala, kako se ne mudi z drugim odmerkom, da je bolje, če se drugi odmerek prejme čim kasneje, ...... ker se na ta način pocepi več ljudi (to je bilo v času, ko je primanjkovalo cepiva).

Ne gledam TV-ja itd, tako da tega ne vem, amapk tudi če niso bile odebeljene besede izrečene v tem intervjuju, je pa vseskozi jasno (in tudi jasno povedano) kaj je glavni razlog za zamik drugega odmerka AZ.
Npr, spomnim se intervjuja z Ihanom, ki je jasno in nedvoumno povedal, ta trenutek je smiselno zaradi pomanjkanja cepiva drugi odmerek dati po 12-tednih, ko bo pa cepiva dovolj se bo pa gledalo še druge stvari (če bi kdo želel 2. odmerek prej zaradi potovanj, ...., ter daj se znotraj časovnega okna 4-12 tednov doseže največji efekt).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Lažeš ti!

Sa čisto enostavno pokliče v center in reče da se pred 12 tednom ne bo cepila.

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Tudi sam sem že dobil datum za 2. dozo AZ, ki bo že 6 tednov po prvi.

Preprosto je realnost takšna, da se nas bo cepilo takrat, ko bo cepivo na voljo. Drugače ne more biti, ker cepiva enostavno ni dovolj. Tako kot ga, na primer, ni dovolj ta teden. Če ni, še vojska ne vzame.

Šparajte živce in internetno povezavo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Lažeš ti!
Točno tako. In ko je kazalo, da bo dobava AZ usahnila, je govorila o optimalnih 36- tednih, ter o optimalnem mešanju z drugimi cepivi.

• Všeč mi je
Reactions: Car

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Točno to je že pred dnevi povedal direktor Bie Separations.

In z znanjem o čiščenju nečistoč pri pripravi cepiv je EU ponudila pomoč Gamaleja (proizvajalec Sputnika), na "naši" strani pa se nismo potrudili niti toliko, da bi jih odje6ali.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri Sputniku so pa bojda odkrili vektorske adenoviruse, ki se še razmnožujejo. Torej ti vcepijo še prehlad. :)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
To je pri vseh. Problem je, da je bilo tega pri sputniku dosti več, kot je sprejemljivo

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.575
4.723
113
Citat:
Razmere v DSO so se, odkar imamo na razpolago cepivo, izrazito normalizirale, je poudaril minister Cigler Kralj: "Okužb med stanovalci in med zaposlenimi je zelo malo. V zadnjem tednu je bilo pet okužb med stanovalci in pet okužb med zaposlenimi." Izpostavil je, da so zelo veseli tudi, da v zadnjem mesecu v DSO zaradi covida-19 ni umrl noben stanovalec. Kdor je bil cepljen ter se je okužil, je okužbo prebolel skoraj brez znakov bolezni, je dodal."

Ampak naši Alter znalci pravijo, da se cepljeni enako okužujejo in enako zbolevajo, polnijo bolnice in umirajo kot necepljeni. Vsi lažejo, a ne.

Če bom jeseni/pozimi zaprt zaradi pametnih necepljenih, ki bodo hlastali za zrakom v bolnici, priklopljeni na cevke in polni igel (ker ni hotel po eno iglo cepiva, ker roka buba, ima promil promilov šanse za nek strdek in ne bo doživel 120 let), bi mu dal spisek stranskih učinkov vseh zadev, ki mu jih bodo vbrizgali in dajali v času zdravljenja in počakal, da se odloči, če zdaj pa sprejme medicino ali ga napokajo domov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Cepivo je v DSO na razpolago od konca lanskega leta in kar niso bilio prekuženi (60% je uradna številka konec lanskega leta PREDEN so zasčeli cepljenje) so bili v januarju cepljeni. Umrlo jih je v tem času manj lahko zaradi cepiva, lahko zaradi prekuženosti .. vsekakor pa so umirali še marca, aprila, maja. Tako da razlog da en mesec ni noben umrl je v tem da je virus izginil ker se je začelo poletje.