Covid-19 Cepiva

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Če je to res, potem je cepljenje na mestu.

žal pa iz osebnih izkušenj ne verjamem temu, vsi ki jih poznam so imeli manjse stranske ucinke kot pri gripi. Bomo pa videli na dolgi rok, veliko se jih namrec cuti posledice, ker so preboleli sele pred kratkim.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
No, jaz imam kolega iz prvega vala, v 30ih letih, na respiratorju več tednov. Komaj se je izmazal. Imam tudi bivšega kolega (bivšega, ker je pokojni), piko čez 50 let, umrl prejšnji teden. Prvi ni imel resnih zdravstvenih težav, drugi blažje težave s pljuči. Kolegica je izgubila dva bližnja žlahtnika. Res blažje kot gripica. :mad:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
No, jaz imam kolega iz prvega vala, v 30ih letih, na respiratorju več tednov. Komaj se je izmazal. Imam tudi bivšega kolega (bivšega, ker je pokojni), piko čez 50 let, umrl prejšnji teden. Prvi ni imel resnih zdravstvenih težav, drugi blažje težave s pljuči. Kolegica je izgubila dva bližnja žlahtnika. Res blažje kot gripica. :mad:
Čez 2500 jih je pri nas že unrlo, tak da ne vem, kaj želiš povedati?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Sem preprican, da smo bolj prekuzeni, kot si mislis. Ves koliko folka si ne upa povedati, da so preboleli in sele, ko jaz povem, da sem dal cez, se sele odprejo in povejo, da je njihova cela druzina dala tole ze cez.

Si mogoce opazil, da stevilo novookuzenih, ki so testirani s PCR testom, pada, pada pa tudi dnevno stevilo mrtvih. Mislis, da je to zaradi enih in istih ukrepov, ki jih imamo ze 3 mesece in so okuzbe do nedavnega rastle? Mislis, da stevilo pada zaradi militve ukrepov?

Kot sem ze zdavnaj napovedal, da se bo to zgodilo, se dogaja in to je, da bo stevilo okuzb zacelo padati pred novim letom.
Super... to kaj si povedal je tipični balkan. Šele ko jim poveš da si njihov ti zaupajo da so že preboleli. Vmes pa veselo obiski vrtcev, šol, služba... Pa Presneto... pol pa ni čudno da smo že 3 mesece zaprti, ko bi pa že po enem mescu morala bito situacija umirjena.

Koliko se spomnim je nekdo tvojo teorijo o prekuženosti trdil že meseca maja. In sprostitev ukrepov junija seveda po tej teoriji pripisal prekuženosti, pa virus je izgubljal na moči ipd... No vemo pa kje smo danes. Drugače pa super da pada umrljivost, da pa zaradi prekuženosti in ne zaradi ukrepov pa me danes ne boš prepričal.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Kaj misliš, zakaj? Morda so pa covid ukrepi preprečili širitev gripe, ki bi najbolj potamanila tiste s šibkim imunskim sistemom.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po Kreku, naj bi do julija cepili 1.200.000 ljudi. Pri 100.000 enotah cepiva mesečno, kolikor naj bi ga dobivali, je to izračunal s pomočjo kake kvantne mehanike, ker z navadno matematiko to nekako ne gre. :evil:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Do 5% manj umrlih, primerjano po četrtletjih (interne informacije). Tudi zadnje tromesečje je zraven šteto.

Nekaj stvari sem v zadnjih 2 mesecih prebral o DSO tako da takole na hitro bi rekel da so to buče (mogoče jelja samo za dotični dom od tvoje interne informacije). V sloveniji je v domovih malo manj kot 20 tisoč starostnikov. Letno jih umre nekaj čez 3 tisoč, ta podatek je sicer star nekaj let dvomim pa da se je kaj spremenilo ker število v domovih se ni povečalo.
NIZJ že nekaj časa podatkov ne daje več ven. V domovih je umrla več kot polovica vseh torej 1200+ kar je vsaj 30% letnih smrti v vseh DSO. Tako da ta številka -5% ne pije vode.
Si jo dobil od enega od tistih 85% zaposlenih v DSO ki se ne mislijo cepit.?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Super... to kaj si povedal je tipični balkan. Šele ko jim poveš da si njihov ti zaupajo da so že preboleli. Vmes pa veselo obiski vrtcev, šol, služba... Pa Presneto... pol pa ni čudno da smo že 3 mesece zaprti, ko bi pa že po enem mescu morala bito situacija umirjena.
Za to je pa kriva vlada in Kacin, ker so stalno kazali s prsti na drzavljane, ces zaradi vas imamo tako slabe stevilke (vsakic s kaksnim razlogom) in vi ste krivi za smrti in niti slucajno ne njihovi butasti ukrepi.
Je pol cudno, da se ljudje raje potuhnejo, ce so malodane skoraj oznaceni za zlocince, ce fasejo tole?

Samo poglej ta forum. Ko sem jaz povedal, da sem tole prebolel, so bila prva vprasanja kdaj sem imel (jasno, da bi me zasačili), koga sem še okuzil in ce sem jaz okuzil svojo mamo, ki jo vidim 1x na mesec.

Pa kdo se bo sel potem izpostavljat? Raje si tih, pa imas mir.

Zato pa pravim, da so stevilke okuzenih podcenjene - folk se skriva.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Zakaj diskreditacija? Zato ker je napisal resnico? Da vodstva dsojev podpihujejo ne cepljenje je katastrofalno. Tako kot sem že napisal pač sd kader.
Zato ker nima pojma, od kje mu podatki, pa mu vseeno podtika vir zato, da podatke ze vnaprej iznici. Je tako tezko pocakati, da sam pove od kje mu podatki?

Zdaj pa prosim ti navedi vir, od kje ti informacija o vodstvih DSOjev, da podpihujejo necepljenje.