Covid-19 Cepiva

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
Je TO dovolj velik razlog, da se NE bi cepili?
tole manjka
Anketa.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
A res? vabljen k meni na oddelk, pa to povej tistim na ventilatorjih, pa tistim, ki delajo brez prostega dne že 3 mesece, zdrav človek preživi tudi brez antibiotika, vendar ima posledice, tudi po covid19 ima lahko zdrav človek posledice, ampak za nekatere je to že višja matematika

Zanimivo, kako se je prvo šlo v ukrepe, ker je bila virus napovedan kot kuga^2. Potem se je izkazalo, da je "masaker" v Bergamu tudi krivo napačno ukrepanje zdravnikov, kot posledica prve napovedi. Potem se izkaže, da vsak normalen človek brez problem preživi ta virus (kar lahko vsak od nas verjetno sedaj že potrdi), in zdaj se pa straši s posledicami, ki so lahko vidna še leta. Seveda...virus se pozna komaj leto dni in že vemo, kakšno škodo bo pustil v človeku čez 5 ali 10 let.

Ko bo prišlo cepivo, in se ne bo doseglo zadostne precepljenosti pa se bo šlo v moralne kampanije ala "cepimo se za starejše", "Matic, pomagaj da babi ne umre", ipd, sprevržene metode.

2. okt 2007
3.803
2.283
113
navaden lekadol lahko, vsaj tako v navodilih, izzove pri določenih ljudeh slabost, alergijsko reakcijo....
oz, vsako zdravilo ima stranske učinke, pa so jih lekarne polno. Pač so določeni ljudje, ki ima določena mešanica "kemikalij" ne ustreza.

Ogromno jih je alergičnih npr. na arašide, in so še vedno v prodaji...

• Všeč mi je
Reactions: corsol
2. okt 2007
3.803
2.283
113
npr. sam imam tablete proti alergiji (pršica, ambrozija), pa v navodilih piše, da 10% ljudi lahko po jemanju tablet čuti utrujenost, glavobol in suha usta (no, na štajerskem težko :fredi: ), 1 od 10000 pa lahko dobi izpuščaje, hude alergijske reakcije (tablete so proti alergiji), hitro bitje srca.....

dejansko vsako zdravilo lahko oz. ima neke stranske učinke za določeno populacijo ljudi...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Dobro, če je problem za tebe, da te nekaj dni boli glava ali izgubiš okus za nekaj tednov, potem res ne. Ampak telo marsikaj prenese in se obnovi.

Problem za mene je, ko človek potrebuje zdravniško oskrbo oz postane breme zdravstvene oskrbe.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Dobro, če je problem za tebe, da te nekaj dni boli glava ali izgubiš okus za nekaj tednov, potem res ne. Ampak telo marsikaj prenese in se obnovi.

Problem za mene je, ko človek potrebuje zdravniško oskrbo oz postane breme zdravstvene oskrbe.
Ja, in takih je zaradi covid19 vsak dan precej, kaj ti ni jasno, včasih se mi je zdelo da se zajebavaš, ampak sedaj vidim da je nekaj bolj resnega

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
V četrtek, pri 12 pacientih, 74 let
Od teh 12 jih polovica ne bo prišla nazaj zaradi invazivnega zdravlenja, tisti, ki pa bojo, bodo pa bolj kot ne nepokretni, če že prej niso bili. Ful dobr, važno, da se rešuje življenja.
Po drugi strani pa nihče ne vidi stiske mladih, tistih od nekje začetka srednje šole do konca faksa. Te imajo velike psihične probleme, samo se te probleme pometa pod preprogo, češ saj so mladi, bojo že nekako.
Ampak, hej je treba za babico mal potrpet.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR
Zdej si pa dal dreku klofuto. Ker če ti ne poznaš, to ne obstaja
Ne sej si ti tko napisal, da vsak normalen človek ne preživi brez problema. Napisal bi vsaj, da je precej takih ki ne preživijo brez problema, ne pa da vsak. A ne?
Jest se strinjam s tem da ima marsikdo posledice, samo ne pa vsak.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Tole javno cepljenje prvih treh Slovencev je bilo kr neki. En duhovni en direhtor pa ena mamca da ne bo očitkov, da se cepijo prvi izbranci.
Me pa čudi, da se Veliki Vodja Maršal Twito ni nič pohvalil, da se je on tudi že cepil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kako smo prišli do točke, ko je glavobol zaradi kovida tako hud stranski učinek, da bi se morali vsi cepit?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Ne sej si ti tko napisal, da vsak normalen človek ne preživi brez problema. Napisal bi vsaj, da je precej takih ki ne preživijo brez problema, ne pa da vsak. A ne?
Jest se strinjam s tem da ima marsikdo posledice, samo ne pa vsak.
Kokr vem nisem napisal "vsi imajo probleme".
Ampak trditev, da vsak normalen preživi brez problema, ne drži.