Ceneje.si vs. Mimovrsteino stvari, ki jih kupujemj

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Cilj je isti ampak očitno ne vidiš. Ti pogledaš samo ponudnike z "liste zanesljivih" in "ročno" primerjaš njihove cene, jaz pa grem na ceneje.si in pogledam vse ponudnike (ker so pač vsi gor) in na to izberem najcenejšega iz "liste zanesljivih". Ker se mi pač ne da ročno primerjat, jih imam raje vse na istem kupu in sam filtriram slabe od dobrih ponudnikov... Zato sem tudi napisal, da bi bilo dobro, da bi mimovrste vseeno sodeloval na ceneje.si (ker so eni izmed zanesljivih ponudnikov), čeprav ni nujno da so najcenejši. Bo šlo?

In mene boli [censored], če so mimovrste super in pobirajo gazele. Če dobim isto stvar v npr. Big bangu 10% ceneje jo bom kupil tam. Se ne navežem čustveno na trgovce, tako kot očitno nekateri.
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Res nič ne komplicirajo, na računalnik ti lahko vindovse gor dajo
S takimi se rajši ne hvalit okoli.
rolleyes-1.gif

Kakor vem so v preteklosti na račun tega že imeli probleme z inšpekcijo.

ja, res super. Resnično bedasta firma. Da sem jaz njen lastnik in izvem, da je to storil zaposleni, ga vržem takoj na cesto v poduk ostalim. briga njih ker itak ne bi plačevali kazni.

Ne saj moraš svoj CD prinesti. Včasih so pa res nalagali svoje ja. Samo tako prineseš jim CD pa ti vse zrihtajo, ni se treba doma nič zajebavati z inštaliranjem. Pa tudi če samo računalnik pri njih kupiš, pa recimo nekaj pokvariš software ga neseš nazaj pa vse uštimajo. Uglavnem res se potrudijo pa naredijo tudi marsikaj kar ni njihovo delo (čiščenje virusov recimo).

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Office 2007 se lahko, a to velja le, če ti jih naloži prodajalec-diler-uvoznik. Pa to je 60 ali 90 dni brezplačne uporabe.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Cilj je isti ampak očitno ne vidiš. Ti pogledaš samo ponudnike z "liste zanesljivih" in "ročno" primerjaš njihove cene, jaz pa grem na ceneje.si in pogledam vse ponudnike (ker so pač vsi gor) in na to izberem najcenejšega iz "liste zanesljivih ".

Ni res. Napisal si najzanesljivejšega z liste najcenejših

Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Verjetno se vsi potrošniki odločamo tako, da najprej pregledamo cene, potem se pa odločimo za tistega, ki je med najnižjimi cenami najbolj zanesljiv.

In to, ne glede na to, kako to ti poskušaš predstavit, in isto ...
grims-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Cilj je isti ampak očitno ne vidiš. Ti pogledaš samo ponudnike z "liste zanesljivih" in "ročno" primerjaš njihove cene, jaz pa grem na ceneje.si in pogledam vse ponudnike (ker so pač vsi gor) in na to izberem najcenejšega iz "liste zanesljivih ".

Ni res. Napisal si najzanesljivejšega z liste najcenejših

Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Verjetno se vsi potrošniki odločamo tako, da najprej pregledamo cene, potem se pa odločimo za tistega, ki je med najnižjimi cenami najbolj zanesljiv.

In to, ne glede na to, kako to ti poskušaš predstavit, in isto ...
grims-1.gif

No povej mi kakšna je razlika med "najzaneslivejšim med najcenejšimi" in "najcenejšim med najazaneslivejšimi", če je lista zanesljivih enaka. Če nisi razumel zadnjega posta, kjer sem ti lepo počasi opisal (da ja vsak razume), potem itak ne boš.
priden.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
To, da je lista zanesljivih enaka, si dodal šele sedaj ... In to stvar seveda popolnoma spremeni. Prej pa si trdil neumnost.

Ti pa lahko dam lepo primerjavo iz avtomobilskega sveta (ki seveda velja v primeru, kot je bil na začetku, torej da lista zanesljivih ni enaka):
Zame so zanesljivi BMW, MB, Audi, Jag ... In med njimi je najcenejši Audi, zato kupim avto pri njih.
Ti najdeš najcenejše Kia, Hyundai, Chevrolet, Dacia ... In ti je med njimi najzanesljivejši Chevrolet, pač kupiš avto pri njih.
Jaz sem pristal na Audiju, ti na Chevroletu ... Jaz na najcenejšemu med najzanesljivejšimi, ti na najzanesljivejšem med najcenejšimi.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To, da je lista zanesljivih enaka, si dodal šele sedaj ... In to stvar seveda popolnoma spremeni. Prej pa si trdil neumnost.

Ti pa lahko dam lepo primerjavo iz avtomobilskega sveta (ki seveda velja v primeru, kot je bil na začetku, torej da lista zanesljivih ni enaka):
Zame so zanesljivi BMW, MB, Audi, Jag ... In med njimi je najcenejši Audi, zato kupim avto pri njih.
Ti najdeš najcenejše Kia, Hyundai, Chevrolet, Dacia ... In ti je med njimi najzanesljivejši Chevrolet, pač kupiš avto pri njih.
Jaz sem pristal na Audiju, ti na Chevroletu ... Jaz na najcenejšemu med najzanesljivejšimi, ti na najzanesljivejšem med najcenejšimi.

To si pa zdaj čisto pobrkal. Midva sva govorila o cenejših ponudnikih, ne o cenejših firmah. Npr. da bi jaz kupil Sony LCD TV pri najcenejšem ponudniku, ne pa da bi namesto Sony-ja kupil Matrix ali kaj podobnega. Da se ne bomo tok oddaljil od tehnike. Ker je bilo že od samega začetka govora o ceneje.si kjer se primerjajo ponudniki enakih artiklov.

In nikol nisva govorila, da je bila lista zanesljivih različna. O listi zanesljivih ponudnikov se sploh ni debatiralo.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz sem te tudi razumel tako kot SJTV1.

Brez kakršne koli predpostavke, ki je tudi ni bilo, stavka nista enaka. Najcenejši med najzanesljivejšimi in najzanesljivejši med najcenejšimi sta dva popolnoma druga pojma.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik netko pravi:

mizarju, ki se gre kvazi internetno prodajo želim, da s čimprej poreže prste, da bo potem videl kako je, če si je treba služit plačo z artikli na katerih zaslužiš 5 eur prodaš jih pa 23 v enem mesecu...

Sicer ugibam, ampak če gre za Mizarstvo Zupanc, so imeli pred dobrim mesecem edini Bosch skrinjo za približno podobno ceno kot v tujini, vsi ostali ponudniki so bili za vsaj 200€ dražji. Sedaj vidim, da so tudi drugi spustili ceno, ampak mene res ne zanima s kako maržo mizar prodaja zadeve, prej bi rekel da drugi pri artiklih, ki se ne prodajajo v velikih količinah, nategujejo.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:

Brez kakršne koli predpostavke, ki je tudi ni bilo, stavka nista enaka. Najcenejši med najzanesljivejšimi in najzanesljivejši med najcenejšimi sta dva popolnoma druga pojma.

Bomo doktoriral iz teh dveh stavkov.
grin1.gif
Očitno je prišlo do zmede, ker sem jaz (že skoz) govoril o različnih ponudnikih (za isti artikel, se pravi ista firma, isti model...) in ne o različnih (cenejših) firmah.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem prejšnjič spregledal, da so v tej temi omenjeni tudi mizarji.
Potem pa mi povejte. Komu boš prej zaupal, če boš kupoval preko interneta?
Mizarju z dvajsetletno tradicijo, ki je začel prodajati tudi belo tehniko ali spletni trgovini, ki se ukvarja eno leto z belo tehniko in ima v najemu eno garažo?

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:

Bomo doktoriral iz teh dveh stavkov.
grin1.gif
Očitno je prišlo do zmede, ker sem jaz (že skoz) govoril o različnih ponudnikih (za isti artikel, se pravi ista firma, isti model...) in ne o različnih (cenejših) firmah.
Vseeno je ali gre za ponudnika ali za produkt - debatirali smo samo o smislu dveh različnih fraz. Govorita lahko o ponudnikih, dobaviteljih, produktih, znamkah ...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
To spet ni res, da je enako ali gre za ponudnika ali znamko. Ker, če je isti artikel in različen prodajalec, dobiva midva isto kvaliteto, kar se artikla tiče. Če je pa različna znamka, je pa kvaliteta zelo različna. Pri različnih prodajalcih je pa razlika samo takrat, če se slučajno kaj zakomplicira. Garancija se pri vseh enako uveljavlja, servisira pa tako pooblaščeni servis, ki je za isti artikel enak (pa če si ga kupu kjerkoli v Sloveniji). Razen, če misliš, da npr. sony za big bang al pa mimovrste dela televizorje različne kvalitete.
crazy1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jao, en najprej uredi po stolpcih, nato po vrsticah, drugi pa obratno. A lahko zdaj to zaključimo ?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
To spet ni res, da je enako ali gre za ponudnika ali znamko. Ker, če je isti artikel in različen prodajalec, dobiva midva isto kvaliteto, kar se artikla tiče. Če je pa različna znamka, je pa kvaliteta zelo različna. Pri različnih prodajalcih je pa razlika samo takrat, če se slučajno kaj zakomplicira. Garancija se pri vseh enako uveljavlja, servisira pa tako pooblaščeni servis, ki je za isti artikel enak (pa če si ga kupu kjerkoli v Sloveniji). Razen, če misliš, da npr. sony za big bang al pa mimovrste dela televizorje različne kvalitete.
crazy1.gif
Dosti bo. Če ne razumeš niti najosnovnejše logike (in ne ločiš med principom, primerom in dejanskim stanjem), se mi ne da več. Javi se, ko bo kak razred OŠ dokončan ...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
crazy1.gif
Dosti bo. Če ne razumeš niti najosnovnejše logike (in ne ločiš med principom, primerom in dejanskim stanjem), se mi ne da več. Javi se, ko bo kak razred OŠ dokončan ...

Tebe mal logika jebe. Sam to je očitno iz vsega tega. Nimaš razpucanih osnovnih pojmov in daješ za primerjavo različne firme artiklov, ki nimajo nič skupnega s tem, če ti za en artikel izbereš najcenejšega prodajalca.
priden.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Ko se boste nehali prepirat o semantiki, se mogoče lahko vrnete na osnovno temo.

Po moje v boju (če sploh boj obstaja) ceneje.si vs. mimovrste lahko krajšo potegnejo slednji. Zakaj? Ceneje.si je za vedno več ljudi prva postaja pri nakupovanju prek spleta. In če ponudbe mimovrste tam ne bo, bo najbrž počasi tudi trgovina spolzela iz spomina potrošnikov - sploh tistih, ki bodo se online šopinga lotevali na novo.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ravno o tem sem jaz govoril ampak smo se pol zapletl o debato o dveh različnih načinih zbiranja prodajalcev.

Jaz sem tud mnenja, da bi blo dobr, da bi mimovrste sodeloval na ceneje.si, ker grem vedno, ko kaj kupujem najprej tja pogledat. In ni nujno, da bom kupil pri tistem, ki je najcenejši ponudnik. Je pa to vseeno prednost, če je nizka cena. Vsak ima listo prodajalcev s katerimi ima dobre izkušnje in imajo dober ugled med potrošniki. Na moji so npr. enaa, big bang, mimovrste, merkur... ampak prihajajo tudi novi "igralci" na sceno.