Ceneje.si vs. Mimovrsteino stvari, ki jih kupujemj

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
To je bistvo tega. Nekaj časa nazaj sem bral intervju s Petkovičem (lastnikom mimovrste) in je rekel, da oni ne bodo sodelovali v tekmi za nižje cene.

Fora je v tem, da v mimovrste ne želijo biti najcenejši ampak najboljši. Imajo super pregledno štacuno (sigurno daleč najboljšo v SLO), odličen support in poprodajne storitve. Jaz vem, da raje kupim pri njih za 2€ več, vedoč da če bo kak problem, bom lahko brez kakih komplikacij vrnil. (Isto zaupam tudi Enaa) Kot pa da kupiš v 3€ cenejši štacuni in potem jebeš ježa. Se mi je v X štacuni namreč že zgodilo, da sem izdelek plačal, potem pa so ga odstranili iz ponudbe jaz pa sem se potem 14dni jebal da sem dobil denar nazaj.
uf-1.gif

To da je takšna politika mimovrste pravilna se vidi tudi iz njihovih rezultatov:
Citat:

Dejstva in številke:
* 13 oddelkov,
* 30.000 artiklov,
* mesečno nas obišče 400.000 obiskovalcev,
* od katerih je 120.000 registriranih uporabnikov,
* dnevno pošljemo 450 paketov,
* 8.000 zaključenih naročil vsak mesec,
* 60 zaposlenih, ki skrbijo za celostno in prijetno nakupovanje,
* 100-odsotna rast že štiri leta zapored (promet 2007: 7,64 milijona evrov).
Vir:
http://www.mimovrste.com/info/106/o-mimovrste

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Samo z eno točko se ne strinjam ... support je takšen, kot je povsod. Če si napredni uporabnik, si zmeraj mislijo, da pametuješ, da se delaš norce in hočeš priti do rešitev, do katerih se pravno-formalno ne da! Potem se pa izkaže, da je navsezadnje res to, kar praviš ti, in ne tisto, kar ti pravi TRGOVEC.

Še malo polente bodo pa zares morali pojest. Pa tudi nenapovedana draženja mi grejo silno na taspodnjega ... R4850 so imeli prvi teden na zalogi, jaz pa seveda cel masten interesent. Okej, dam v košarico za 150,80 EUR in pustim, da prespim stvar. Naslednji dan - cena 157,80 EUR. Ne boli me 7 EUR, prav tako nekje obstaja meja, kdaj se nekaj izteče/začne, ampak taka oderuška draženja niso smiselna. Jaz nisem kriv, da oni niso zijali takrat h konkurenci, ko so za artikel zaključili prevzemni nalog ... Ampak dobro, ne bom se prepiral, ker običajno dobim na telefon samo žensko in bi jo najraje potem na gobec preko telefona ...

Pa ne blatim jih in jih niti ne mislim. Dokler imaš z njimi za zrihtat edino poravnavo računa in prevzameš robo, ki si jo želel, ni problemov. Ko pa stuff vračaš, so pa bolj ko ne kot neandertalci. Tako kot povsod.

Se spomnim, ko so še pri Jerovšek Computers imeli politiko, da kupljenega blaga ni mogoče vrniti. O, kako da ne? Najprej vas vse s pultom odnesem ven iz štacune pa mi potem povejte, če je možno ali ne ...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Se spomnim, ko so še pri Jerovšek Computers imeli politiko, da kupljenega blaga ni mogoče vrniti. O, kako da ne? Najprej vas vse s pultom odnesem ven iz štacune pa mi potem povejte, če je možno ali ne ...

V nobeni fizicni trgovini jim kupljenega blaga ni treba prevzeti nazaj. Ampak imam obcutek, da to ze ves...

lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
čakaj malo, ti si gledal artikl, za nakup se nisi odločo, medtem se je pa cena spremenila.
grin1.gif

si ti ziher da si napredni uporabnik, al samo pametnjakovič
grin1.gif

carkos

Zelenc'
20. okt 2008
1
0
1
Teh primerjalnikov je kar nekaj. Meni je bolj všeč iskalnik Nulta na naslovu http://www.nulta.com . Konec koncev vem kaj iščem in ne rabim kaj dosti filtrov. Par informacij, da kakšne ugodne ponudbe ne zgrešim in to je to...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Včeraj sem zaradi radovednosti šel pogledati na lovecnacene. S ceneje.si se tudi slučajno ne more primerjati.

Primer:

Zanima me nakup LCD monitorja NEC. V lovecnacene sem lahko vpisal le znamko, možnost je bila tudi omejitev cene navzgor in navzdol.

Rezultat:

Ponudil mi je 173 zadetkov, možnost urejanja po ceni ali imenu, nič več!

Na ceneje.si sem lahko "prefiltriral" izdelke po kar nekaj kriterijih in bistveno zožil izbor. Pričakoval bi vsaj zožitev na dimenzije ekrana, zamenjal bi jo za znamko, tu bi prišlo prav sortiranje po imenu (za silo).

In si jim poslal kak mail s vprašanjem zakaj ne moreš bolj podrobno izbirat ?
Jaz sem jih na ceneje poslal kar nekaj, in v par dneh so bile nove funkcije dodane...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:

V nobeni fizicni trgovini jim kupljenega blaga ni treba prevzeti nazaj. Ampak imam obcutek, da to ze ves...

lp

To že ... ampak v teh letih, se kaj takega skoraj ne bi moglo zgodit. Predstavljaj si, da kupiš TV za 2k EUR, in ko ga sprobaš doma, ugotoviš, da pač ni v redu. Ne bi bilo potem bedno imet nek TV pod prisilo, samo zato, ker je trgovec tak in tak?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Imajo super pregledno štacuno (sigurno daleč najboljšo v SLO),

No s tem se nekako ne strinjam. Poglej si www.agt.si, pa potem govori dalje
wink-1.gif

Tudi cene majo dost boljše kot mimovrste in podobni.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj se meni zdi ali na agt nemoreš razvrstiti artiklov glede na ceno, priljubljenost, oceno in še kaj? Sicer je na vrhu iskalnik ampak vseeno. Toliko o preglednosti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
pusti ga, tip je pameten ko sto mater. Da sem jaz trgovec bi take v klet zaprl in jih s svojimi artikli tepel do kri.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Imajo super pregledno štacuno (sigurno daleč najboljšo v SLO),

No s tem se nekako ne strinjam. Poglej si www.agt.si, pa potem govori dalje
wink-1.gif

Tudi cene majo dost boljše kot mimovrste in podobni.

Agt je ql (poznam in tudi kupujem pri njih), samo štacuna po funkcionalnosti vseeno ni primerljiva z mimovrste. Tudi število artiklov je zelo skromno.
Vem tudi, da si ti včasih delal tam in jih zdaj vedno hvališ na vse pretege.
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pusti ga, tip je pameten ko sto mater. Da sem jaz trgovec bi take v klet zaprl in jih s svojimi artikli tepel do kri.

ne sej ni problema, tudi s takimi se je treba soočit, me zanima njegov predlog kak bi se dalo problem rešit, ob dveh pogojih, da stranka ni nezadovoljna, in pa da trgovec ne dela v minus, ker s tem ko maš en artikel v košarici, še nisi neke pogodbe sklenil oz. se zavezal k nakupu.

zdaj edino če bi nekdo cele dneve čekiral košarice uporabnikov, pa poskrbel, da dokler jih ne kupijo al pa ne dajo iz košarice cena ostane nespremenjena
evil.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
am, js nisem nikoli delal tam, tako da imaš napačne informacije
wink-1.gif
O stem postom zaključujem ta oftopic ampak...
A te skleroza daje? Ker te namreč poznam in sem tudi kupoval v Agt, še v času ko si ti tam delal, ok mogoče nisi delal ampak se pretvarjal da delaš, ampak bil si pa tam za pultom 100%, še pogovarjala sva se o mobisuxu.
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

ne sej ni problema, tudi s takimi se je treba soočit, me zanima njegov predlog kak bi se dalo problem rešit, ob dveh pogojih, da stranka ni nezadovoljna, in pa da trgovec ne dela v minus, ker s tem ko maš en artikel v košarici, še nisi neke pogodbe sklenil oz. se zavezal k nakupu.
V Big Bang-u sem brez kompliciranja vrnil miško za 50 EUR. Po nekaj dneh mi ni bila všeč.
Sicer mi niso dali denarja, ampak njihove bone (upam, da vmes niso že potekli...)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No ja, iskanje pri ceneje.si tudi ni popolno.

Recimo "642JJ" sploh nič ne najde. Moraš vpisat "HD642JJ". Niti "*642JJ" ne prime.

Torej če ne veš oznake izdelka točno tako, kot imajo oni v bazi, lahko začneš diplomo pisat...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ne morete primerjat štacune kot je agt z mimovrste. Mimovrste je spletni center in pri njih je hudi problem narediti zadeve pregledne, sploh če je res, da bi naj imeli 30.000 artiklov.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ali ima kateri od teh treh iskalnikov (ceneje/lovec/nulta) avtomaticno osvezevanje strani preko spiderjev ali cesa podobnega ali se vsi trije zanasajo na rocni update preko CSV ali kaj podobnega export datotek?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Export baze potem pa osveževanje.

Koliko pa računata ceneje.si in nulta za objavo? Lovec kasira na vsak obisk trgovine iz njihove strani od 0,2-0,4€.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ceneje.si 100% uporablja spiderje. Ker mimovrste je nekaj časa imela cene v grafikah, zato da jih spider nebi mogel sparsat.
Pa tudi sedaj, ko so javno objavili, da ne sodelujejo s ceneje.si, so njihove cene še vedno objavljene, kar seveda nebi bilo mogoče če bi se update vršil preko xmljev ali csvjev.