Cene servisov, olja in inflacija

jezek

Guru
24. jul 2008
3.802
1.615
113
Za porša je mini servis (ole in 3 filtri - pa se to nisem ziher da je kabinski v ceni) 1200e. V lastni reziji max 200e. In kaj zdaj?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.166
11.232
113
nič, lupaža je, glup folk...tam se sicer že začne pri nakupu, ko bereš te zgodbe.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.508
873
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
z ddv je to.
kao regularne cene, brez drobnega materiala in dodatkov za uničenje..verjetno pa ti na vse skup dajo kak popust verjetno max 5 do 10%.

ja krejzi šit je tole. Večina očitno vse to požre. Sej ni nič drugače na kakšne kmagu in podobno, tudi za "plebejske" znamke.

Jaz sem na svojem W213 naredil servis B za manj kot 400€...Ne vem točno iz glave, ker imam mapo doma. Je pa res, da ne na pooblaščencu ampak pri kozolčarju**, ki itak samo mečke servisira. Ne vem pa iz glave kaj vse je blo menjano, vem samo da nič izrednega, redni servis pač..

**dečko na d.o.o, ki je nekoč delal na pooblaščencu, zdaj pa ima svojo garažo in še 2 zaposlena. Seveda vse z računom in by the book. Servis je tudi vpisal v centralni računalnik al kaj je že..

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in sajkek

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.185
4.151
113
Vedno je opcija da drugje servisiraš ali pa koneckoncev narediš to sam, če misliš da te lupijo. Recimo za menjavo vložka zračnega filtra, ki tudi za MB nebi smel stat več kot 30 eur, je 5x cena lupljenje pri belem dnevu (pa če vidijo da je čist ti ga bodo po možnosti samo spihali pa dali istega noter).

Kupiš filter pa zamenjaš (itak zračni filter ne pogojuje garancije in jamstev), ponavadi še orodja ne rabiš za ta poseg. Če bi res rad bil nategnjen za razliko v ceni najameš eno prostitutko pa ti ga ona zamenja, ti jo pa še nažgeš zraven.

Ko se ravno MB oemnja pa MG, tam na gorenjskem v istem salono prodajajo oba, poleg renaultov. Servis ima ista vrata, noter isti mehanikar popravlja vse od A do Ž. Delovna ura za MGja oz. servis je bila podobna kot za renault, tako da ne vem kje se dobivaja cene 500eur+? Najbrž tudi težko za mercedesa računajo delovno uro 5x cene, ker bi to bilo že za kakšno tržno inšpekcijo. Ali se motim in lahko isti servis delovno uro za vozilo A računa dražje od vozila B?

B81

22. jul 2007
37.903
11.105
113
KSZ

ti vpisi v el. knjigo so bolj tako tako...prejšnja lastnica je zamudila en servis, ni šla pravi čas in je bil oranžen namesto zelen. Sem dal na velik servis lokalnemu "pooblaščencu", ki je uredil vpis in blo vse zeleno. Potem grem na Selmar Celje nekaj menjat, vpišejo noter in oni servis od babe je bil spet oranžne barve :D
Pravi vpis naredi izključno pooblaščenec, zgleda?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.802
1.615
113
Pooblasceni za zvezdo ima gotovo definirano ceno vsakega posega (v cekinu, tockah ali casovni enoti), tako da gotovo JE drazje kot reno. Zanic zracni filter lahko naredi enako, ce ne vec skode kot oljni. In NISO vsi neoriginalni deli enako dobri kot original. Stavim da vsak kozolcar (razen tistih, ki dopoldne kradejo pri pooblascencu) v bimer šestaka vgradi tako oljni kot zracni filter, ki imata 50posto moznosti da razpadeta

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.494
5.693
113
Danes pri večini odpreš tlačno posodo in čep na hladilniku, spodaj na hladilniku odviješ pipico in stočiš tekočino ven. Potem zapreš čep, naliješ novo noter t 1h.

Noben ne odpira čepa spodaj na hladilniku...ker rad odleti...je bolje cev snet iz hladilnika...manj rizika...

Kamele0N

23. jul 2008
42.494
5.693
113
. In NISO vsi neoriginalni deli enako dobri kot original. Stavim da vsak kozolcar (razen tistih, ki dopoldne kradejo pri pooblascencu) v bimer šestaka vgradi tako oljni kot zracni filter, ki imata 50posto moznosti da razpadeta

Kupiš na GMT...Bartog..Euroton...

Mahle...Mann....Purflux.,...nima kaj razpadit..,

Kamele0N

23. jul 2008
42.494
5.693
113
No potem pa ti nenapamet povej kake barve je zadevni AF?
Vsak proizvajalec ima svojo barvno lestvico...

Renault/Nissan rumen ni isti kot od BASF G05 rumen

PSA zelen je svoj....ni generičen G48/G11.... čeprav so skoraj iste barve...

Toyotin Pinky ni isti kot VAG pinky ker je Toyotin brez fosfatov (kao eko itd)....

jezek

Guru
24. jul 2008
3.802
1.615
113
Vsak proizvajalec ima svojo barvno lestvico...

Renault/Nissan rumen ni isti kot od BASF G05 rumen

PSA zelen je svoj....ni generičen G48/G11.... čeprav so skoraj iste barve...

Toyotin Pinky ni isti kot VAG pinky ker je Toyotin brez fosfatov (kao eko itd)....

Ja pa koga zdaj to briga? Poglej komu sem odgovarjal in glede česa

Kamele0N

23. jul 2008
42.494
5.693
113
Evo tukaj maš pa še barvno lestvico....ampak ta velja samo za BASF/Glisantin....drugi proizvajalci imajo svoje

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.822
2.847
113
Jaz sem na svojem W213 naredil servis B za manj kot 400€...Ne vem točno iz glave, ker imam mapo doma. Je pa res, da ne na pooblaščencu ampak pri kozolčarju**, ki itak samo mečke servisira. Ne vem pa iz glave kaj vse je blo menjano, vem samo da nič izrednega, redni servis pač..

**dečko na d.o.o, ki je nekoč delal na pooblaščencu, zdaj pa ima svojo garažo in še 2 zaposlena. Seveda vse z računom in by the book. Servis je tudi vpisal v centralni računalnik al kaj je že..
Po mojem vedenju (2 mečki v družini) je B servis t.i. redni mali servis - olje filtri in kontrola. Pod 400€ nam je AvtoCommerce (sedaj EFrey) vzel za to na Bju.