Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Oni bi imeli premožne goste....super, samo takim moraš tudi nekaj ponudit. Poznam nekaj takih, ki imajo mnogo preveč in ti ljudje niso naivni in ravno tako iščejo vrednost za svoj denar. Če bo dal 1k na noč za prenočišče, se mu mora zdeti vredno toliko. Iščejo price / performance ravno tako kot mi siromaki, samo na višjem nivoju.

En primer, ker je ravno svež...znanec ima premoženje v desetinah mio €. In kupuje mercedes amg. Ne kupi novega, ker se mu zdi cena napihnjena in raje vzame 2 leti rabljenega.
Žena njegova ima bmw in ga vozi v sosednje mesto, ker jo na lokalnem servisu lupijo.

Analogijo lahko najdeš tudi pri sebi, če hočeš, samo pač verjetno nimaš ravno 10mio€ premoženja..

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Ja seveda, samo hočem povedat da hrvati mislijo, da če bodo take privabili, da jim lahko uturijo 80's apartmaje in frigane lignje po navitih cenah do nebes. Težka bo

• Všeč mi je
Reactions: sad in msenjur

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Ja seveda, samo hočem povedat da hrvati mislijo, da če bodo take privabili, da jim lahko uturijo 80's apartmaje in frigane lignje po navitih cenah do nebes. Težka bo

O tem sem pisal že nekaj nazaj. To na hrvaškem je stalnica, za 200€/dan apartma in dobim izkušnjo back to the future.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.512
1.225
113
Jaz tudi nisem dal 6€ za wafelj.... Pa mogoče še bi ker je tamali bil lačen kot volk in je težil.... Je lepo dišalo,
Sem se približeval vrsti... Ampak pol ure za čakat pa mi res ni blo. Je bla lokalna pekarna bližje.
Sem se mu odkupil naslednji dan s koruzo za 3€ :cool:

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Vprašaj koga, kateri je že letoval na Viru, kako je z vodo.
Glede na to, da imamo že skoraj 30 let bajto na Viru....v kolikor si priklopljen na vinski vodovod nimaš nikakršnih problemov z vodo. V kolikor si pač ne priklopljen na vodovod in imaš lastno vrtino, po možnosti pa še kakšno greznico zraven, piješ "bočato" vodo, glede na to da že ime pove Vir, je le ta zelo vodnat, ampak se sladka voda meša z morsko. Pred najemom je pa najbolje preveriti kako je s tem. V kolikor imajo vrtino, kupuješ 5 litrskega balone z vodo za konzumacijo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.214
1.360
113
Hvala. No za pitje tudi trenutno na Ugljanu kupujemo 6l balon za pitje. Voda ze zgleda cudna, okus pa je se slabsi. Ni problem, dokler je 6l vode 2€.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
V glavnem tile hrčki ne bodo nikoli naštudirali turizma. Pa ni turizem samo umetno nasuta plaža, nek brezvezen bife na plaži in vsesplošna draginja.

Oni bi vložili malo, delali še manj in zraven lupili folk. E, ne ide to tako.
Če hočejo dober denar bi morali kaj dobrega ponuditi, pri njih je pa vse isti krščen duš že zadnjih xx let.

Mi smo bili letos tudi več ali manj paradajz turisti, samo 2x smo šli ven jest in to v neke kao malo boljše oštarije, da bo dobro, če že plačam. Srednja žalost za veliko denarja bi rekel, ni to to.

• Všeč mi je
Reactions: sad

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.214
1.360
113
Jaz sem doma dvignil kes za trgovino in gostilne. Ko zmanjka, dvignem na Hrvaskem dodatno. V cetrtek gremo domov, mamo pa se vec kot pol tega, kar sem dvignil. Pa froci vsak vecer skacejo po trampolinih pa teh zadevah. Plan je bil, da vsak vecer jemo zunaj. Ampak sem odnehal po treh dneh. Vsaka gostilna v moji okolici ponuja okusnejso hrano. Pa so na Ugljanu cene odlicne. Kaj bi sele bilo, ce bi me upalili vec.

O palacinkah za 5€ in podobne bedarije pa lahko samo sanjajo. Se mamo fajn vseeno.

Ma kdo kako priporocilo na Ugljanu. Plus Pasman recimo. Rib ne trosimo prevec. Meso pa konkretno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.675
113
pri taščici
Bil na obisku v kampu Dole v Zivogosce.
Pa imajo zraven recepcije gostilno in lepe slike cevapov pa pizz itd po normalni ceni (9 ali 10€)
In narocim in kaj dobimo?
Majhno pest pomfrija in pet zanic cevapov v velikosti majhnega mezinca.
Nisem vedel ali bi jedel ali vstal in sel.
Na krožniku je bila tretjina tistega kar je bilo na sliki.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Zadnjic sem pisal cene za Ibizo; se ena s prve vrste ob obali na Tenerifih. Da se dobiti tudi ceneje ali drazje, so pa cene nekje tu okoli. Hrana tudi primerljiva, pice 7-10€, steak/paella za 2 + liter vina 29-39€
K hrckom pa verjetno drugo leto, ker je otrok na poti.

Priponke

• IMG_20230801_193101_50.jpg
    IMG_20230801_193101_50.jpg
    1,3 MB · Ogledi: 113
  • IMG_20230801_193120_50.jpg
    IMG_20230801_193120_50.jpg
    990,4 KB · Ogledi: 103
  • IMG_20230801_193208_50.jpg
    IMG_20230801_193208_50.jpg
    1,7 MB · Ogledi: 102
  • IMG_20230801_200140.jpg
    IMG_20230801_200140.jpg
    3,6 MB · Ogledi: 93
  • IMG_20230801_200133.jpg
    IMG_20230801_200133.jpg
    3,6 MB · Ogledi: 103
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl in novaa

matej_

Guru
25. okt 2007
2.116
649
113
Jaz sem doma dvignil kes za trgovino in gostilne. Ko zmanjka, dvignem na Hrvaskem dodatno. V cetrtek gremo domov, mamo pa se vec kot pol tega, kar sem dvignil. Pa froci vsak vecer skacejo po trampolinih pa teh zadevah. Plan je bil, da vsak vecer jemo zunaj. Ampak sem odnehal po treh dneh. Vsaka gostilna v moji okolici ponuja okusnejso hrano. Pa so na Ugljanu cene odlicne. Kaj bi sele bilo, ce bi me upalili vec.

O palacinkah za 5€ in podobne bedarije pa lahko samo sanjajo. Se mamo fajn vseeno.

Ma kdo kako priporocilo na Ugljanu. Plus Pasman recimo. Rib ne trosimo prevec. Meso pa konkretno.
Za Ugljan ne vem, na Pašmanu je scena:
- Mrljane: Marinero
- Pašman: DeLoro, Mureta, SanMarko (čist ribji), steak Lanterna, pice Amfora in DeLoro
- Tkon: Sovinje, TrtaMrta za pice, pa še ena ko sem pozabu ime.
- Dobropoljana: Zrinski

Jemo pa 95% zmeraj meso :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Ravno sedaj se vračam iz šetnje po naši destinaciji na Pagu. Res vse restavracije polne, tako da očitno so premalo dvignili cene. Tako sem imel občutek, da sen edini revež na oroku, ki ne zavije v gostilno. Je pa res da sem se letos odločil da bom glasoval z denarnico. Očitno edini. Je pa letošnji buđet z to odločitvijo občutno nižji. Bo ostalo za kaj drugega...

• Všeč mi je
Reactions: sad

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
Ravno sedaj se vračam iz šetnje po naši destinaciji na Pagu. Res vse restavracije polne, tako da očitno so premalo dvignili cene. Tako sem imel občutek, da sen edini revež na oroku, ki ne zavije v gostilno. Je pa res da sem se letos odločil da bom glasoval z denarnico. Očitno edini. Je pa letošnji buđet z to odločitvijo občutno nižji. Bo ostalo za kaj drugega...

nisi edini, ne skrbi.

le % tistih, ki grejo bogato na dopust je tako velik, da pac nafilajo gostilno.

dejstvo pa je, da hrana se ni tako zelo podrazila, kot pijaca.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in sad

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
V glavnem tile hrčki ne bodo nikoli naštudirali turizma. Pa ni turizem samo umetno nasuta plaža, nek brezvezen bife na plaži in vsesplošna draginja.

Oni bi vložili malo, delali še manj in zraven lupili folk. E, ne ide to tako.
Če hočejo dober denar bi morali kaj dobrega ponuditi, pri njih je pa vse isti krščen duš že zadnjih xx let.

Mi smo bili letos tudi več ali manj paradajz turisti, samo 2x smo šli ven jest in to v neke kao malo boljše oštarije, da bo dobro, če že plačam. Srednja žalost za veliko denarja bi rekel, ni to to.
Se mi je že zazdelo, da si opisal Slovenijo, ker točno isti sistem laufa že pri nas kar nekaj let, očitno je to na Balkanu kar popularno