Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Moja izkušnja:
Pivo od 3.20 do 3.50€, barčki dopoldan prazni, gostilne zvečer polne, s čakalno vrsto...
Okolice Malinske polne plaže, že blizu "sardince na plaži"
Na Krku je torej še možnost podražitev, ker je ljudi dovolj, tudi po gostilnah

Mi smo v naselju, kjer ni veliko oddajanja, je pa normalno.... Brez problema plac na plaži, tudi senca, če si malo bolj jutranji...
En dan v Pinezičih, prišli zjutraj, bilo prazno :) popoldan gužva, da si moral plavat cik cak, da si prišel na odprto morje... prvič in zadnjič....

sad

Guru
24. avg 2007
21.014
9.660
113
Odlično napisano. Glas razuma.

Še moj komentar na tole:

Vsi ponudniki turističnih storitev, razen nastanitvenih, ki niso zadovoljni z izkupičkom sezone, pogosto krivdo za slab zaslužek valijo na paradajz turiste, ki premalo zapravijo, in na pristojne, ki premalo naredijo, da bi na Hrvaško privabili bolj petične goste z debelimi denarnicami.

Vsi drugi so krivi, da se nič ne naredi. Za nategune je dovolj, da dvignejo cene vsako leto za 50% in to je to. So naredili svoje. Potem pa jokajo, ker ni turistov.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Če je nekaj mamljivo, človek zapravi denar, tudi če ga prej ni nameraval.
Težko pa preveriš, da je mamljivo, če vse že od daleč kaže na navaden nateg.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Včeraj je moj bratec povedal dober pojnt. V brunarici zbiti iz colarc ne bom dal 4 EUR za pivo v piksni in zraven kozarec od zenfa. V centru postreženo kot je treba pa ni tak problem. Sej pri nas ni nič bolje. Včeraj 4 pice za sabo in dva pira...61 EUR. Vse lepo in prav, pivo je blo kraft in dobro, pice pa tud niso ble švoh. Sam alergičen sem pa na postrežbo kraft piva. Enega dobiva natočenga v kozarec od Mali Grad pivovarne, drugega v Rooster, pivo pa od tretje pivovarne, računa pa dec 4,5 EUR. Če računaš toliko, pol se potrudi vsaj s tem, da ga točiš v pravi kozarec in da vsaj veš kakšno pivo točiš.
Tem ki ponujajo prigrizke in pivo na plažah pa nekaj ni jasno, tudi šefici v našem letošnjem kampu, pa ji je marsikaj, to pa ne. Povprečen dec ki iz apartmaja pritroga na plažo vse samo še kač ne, bo prvo stvar na ceniku pogledal kofe in pivo, ostalo ga ne bo zanimal. Če bo pivo po zmerni ali celo izredno nizki ceni, bo visel tam cel dan, da bo imel mir, bo kupoval frocom sladoled in kasneje burgerje in pomfri. Če bo pivo 4 EUR bo plačal enega maks dva, ostalo bo imel s sabo. Tko da v takih primeruih je boljš prodat sod piva kot flašo. Videno že mnogokrat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Evo mene...paradajz, pašteta in wc papir turist. Vedno smo doli bogato zapravljali, vsake 2 dni ven jest, cenikov ponavadi niti pogledal nisem.

Do lani. Takrat sem rekel zdaj pa se lahko iz koga drugega norca delajo. In smo postali paradajz turisti.
Tak malo kot smo letos zapravili verjetno nismo še nikoli

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Tud midva sva prinesla nazaj skoraj komplet budget namenjen zapravljanju v baru in gostilnah. Ker kot rečeno 4 EUR za pivo in 1,8 EUR za espreso pač ne dam več kot dvakrat. Po drugi strani sva pa za 50 EUR dobila soliden avto za 24 ur. Skor tok sem dal zadnji dan za dve rundi, ko sva sosede počastila za prevoz na koncert. Mal so preteral s cenami, pa ne avta, ampak piva in gemišta.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Vsi bi imeli turiste z debelimi denarnicami, za to ne rabiš biti brihten. Malo več pameti je potrebno da razumeš, kako je bogastvo po svetu razporejeno. Koliko ljudi zasluži preko 4000 eur, da si lahko privošči luksuz, in koliko je namestitev dejansko na voljo. Ko to skapiraš, potem veš da cela Hrvaška in vsaka prčvarnica narejena iz starih kontejnerjev, pač ne more biti luksuz oziroma ne more imeti luksuznih cen.

• Všeč mi je
Reactions: sad

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
Včeraj je moj bratec povedal dober pojnt. V brunarici zbiti iz colarc ne bom dal 4 EUR za pivo v piksni in zraven kozarec od zenfa. V centru postreženo kot je treba pa ni tak problem. Sej pri nas ni nič bolje. Včeraj 4 pice za sabo in dva pira...61 EUR. Vse lepo in prav, pivo je blo kraft in dobro, pice pa tud niso ble švoh. Sam alergičen sem pa na postrežbo kraft piva. Enega dobiva natočenga v kozarec od Mali Grad pivovarne, drugega v Rooster, pivo pa od tretje pivovarne, računa pa dec 4,5 EUR. Če računaš toliko, pol se potrudi vsaj s tem, da ga točiš v pravi kozarec in da vsaj veš kakšno pivo točiš.
Tem ki ponujajo prigrizke in pivo na plažah pa nekaj ni jasno, tudi šefici v našem letošnjem kampu, pa ji je marsikaj, to pa ne. Povprečen dec ki iz apartmaja pritroga na plažo vse samo še kač ne, bo prvo stvar na ceniku pogledal kofe in pivo, ostalo ga ne bo zanimal. Če bo pivo po zmerni ali celo izredno nizki ceni, bo visel tam cel dan, da bo imel mir, bo kupoval frocom sladoled in kasneje burgerje in pomfri. Če bo pivo 4 EUR bo plačal enega maks dva, ostalo bo imel s sabo. Tko da v takih primeruih je boljš prodat sod piva kot flašo. Videno že mnogokrat.

no, jest sem prejšnji teden bil v Bovcu, šel v čezsočo, in prvi bife desno, pred mostom - zbit iz colarc, samopostrežno, smeti po tleh, mize umazane... pivo 4€. Me je kar na rit vrgl!

in pol gremo čez most, v nek kajak center, lepo urejeno, tudi za kopat je ob strugi, lepa USA style prikolica, samopostrežno, čisto, easy muzika, pivo 3,7€...

Tko da ja... tudi našim gostincem marsikaj ni jasno.

In na koncu si pravilno opisal. Mene takoj odbije, da je pir 4€. če je 3,70 je že lažje, če je pa 3,5€ pa naj teče! In točno tako je bilo na morju, kot si opisal. Šli smo na eno pijačo + sladoled, 1x na dan in to je bilo to. Včasih sem tam visel vsako popoldne kakšne 2-3 runde bp.

In tudi se vidi, da hrane niso tako veliko podražili, ker restavracije so polne. Bifeji pa malo manj, ker res navili pir in razne koktaile.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Oni bi imeli premožne goste....super, samo takim moraš tudi nekaj ponudit. Poznam nekaj takih, ki imajo mnogo preveč in ti ljudje niso naivni in ravno tako iščejo vrednost za svoj denar. Če bo dal 1k na noč za prenočišče, se mu mora zdeti vredno toliko. Iščejo price / performance ravno tako kot mi siromaki, samo na višjem nivoju.

En primer, ker je ravno svež...znanec ima premoženje v desetinah mio €. In kupuje mercedes amg. Ne kupi novega, ker se mu zdi cena napihnjena in raje vzame 2 leti rabljenega.
Žena njegova ima bmw in ga vozi v sosednje mesto, ker jo na lokalnem servisu lupijo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Pir je edina stvar, ki se v trgovini praktično ni podražila v zadnjih štirih letih, še vedno je okol 1 EUR na piksno, tko da mi ni jasno kje so zdej na 4 EUR. Od dva do dva pa pol je realno, kar je višje je nateg.
Tko je blo v Biogradu, če kaj poznaš. Cel kup lokalov direkt nad glavno plažo, v enem pir 12 kun ( v trgovini je bla piksna 10), v vseh ostalih 20. Eno pipo in dečvo je mel dol na škarpi, ni sprotala točit v plastične kozarce, druga je pa frocom ki so prišli s fotri prodajala lučke (po ne tok zmerni ceni) Cene ostalega so ble povprečne. Lučke, zmrznejne sardele, pleske, pomfri, bombice za burgerje in sode piva so s kamionom vsak dan na veliko dovažal. Ostali so mel bolj ali manj prazno, pa ni nobenmu potegnil, ker od njih ma jackpot, al pa pamet.

sad

Guru
24. avg 2007
21.014
9.660
113
Meni dol visi. Smo že nekaj časa paradajz turisti. Če jim to ne ustreza, tudi prav, se gre pa drugam.
Mi smo letos zapravili 700 EUR za 1 teden. Res, da je bil apartma malo dlje, vključuje pa ta cena tudi prevoz in vse. Zunaj praktično nismo jedli.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Katera "platforma" je trenutno nabolj primerna za iskanje apartmajev (booking se mi ne zdi preveč ažuren in so tam objavljene cene še vedno previsoke).

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.214
1.360
113
Jaz sem ze rezerviral za naslednje leto v sezoni. Otok vir, 100m do najlepae plaze. Lep apartma, 650€ za 10 nocitev. Brezplacna odpoved do konca maja.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.394
1.397
113
Katera "platforma" je trenutno nabolj primerna za iskanje apartmajev (booking se mi ne zdi preveč ažuren in so tam objavljene cene še vedno previsoke).
A ti res misliš, da tako spuščajo cene kot novinarji pišejo :):) Še vedno lahko pogledaš na bookingu in potem apartma poiščeš na google maps pa direktno pokličeš.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
Pir je edina stvar, ki se v trgovini praktično ni podražila v zadnjih štirih letih, še vedno je okol 1 EUR na piksno, tko da mi ni jasno kje so zdej na 4 EUR. Od dva do dva pa pol je realno, kar je višje je nateg.
Tko je blo v Biogradu, če kaj poznaš. Cel kup lokalov direkt nad glavno plažo, v enem pir 12 kun ( v trgovini je bla piksna 10), v vseh ostalih 20. Eno pipo in dečvo je mel dol na škarpi, ni sprotala točit v plastične kozarce, druga je pa frocom ki so prišli s fotri prodajala lučke (po ne tok zmerni ceni) Cene ostalega so ble povprečne. Lučke, zmrznejne sardele, pleske, pomfri, bombice za burgerje in sode piva so s kamionom vsak dan na veliko dovažal. Ostali so mel bolj ali manj prazno, pa ni nobenmu potegnil, ker od njih ma jackpot, al pa pamet.

hehe... pri nas v kampu v trgovini je pir tudi 3,7. laško je bil najcenej, 2,90 se mi zdi... ampak, ker je zraven bife s 4€, ima trgovina potem lahko take cene, ker folk itak hodi v trgovino po pir in ga spije na plaži.

Kakšna pa je bila cena v mestu v trgovini, pa nisem pogledal...

kar ne dojamejo, da se da tudi na masi veliko narest.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113

Tudi mene to zanima, septembra bi še šli kam, pa berem mnoge članke kako letijo cene nastanitev na hr dol, imam pa v bookingu že 1 mesec pod priljubjenimi določene destinacije in na bookingu ni niti ena zletela dol.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.603
-1.372
63
mi smo letos prvič uporabili airbnb. Najprej pregledali ocene, revjuje in cene in se na podlagi tega odločili. Vse ok, kot je bilo predstavljeno.