V juliju smo se pasli 14 dni najprej v srednji Dalmaciji, jedli in pili v Zadru, Biograd n/m, na Krapanju in v Šibeniku, cene so letos primerljive s slovenskimi, ponekod kakšen evro nižje, drugje višje. (Patagonski) lignji po večini med 17 in 22 eur, kar je kar hud preskok od lani, dober biftek ali steak je bil med 25 in 28 eur, kvaliteten burger v gostilni 12 eur, kar je enako kot v Ljubljani ali v sosednji vasi.
Sladoled po večini 2 eur, edino v najbolj oblegani šibeniški slaščičarni 1,7 eur, ampak res skromne porcije.
Overall so Hrvatje podražili z evrom, tako trgovine kot gostilne. Še lani za prvega novembra so bile normalne cene, letos spomladi smo bili nekajkrat v Istri, tudi še kar okej, z glavno sezono je šlo vse gor.
Gostilne so bile vsak večer praviloma vsaj na pol prazne, precej manj gostov kot lani, Nemcev praktično ni, pa še tista tablica, ki je, vidiš, da so gasterbajtarji.
Trenutno smo na Zakintosu, kosilo / večerjo jemo vsak dan zunaj v restavracijah ob morju, povprečje za 4 ljudi skupaj s pijačo vred ranga 55 do 75 eur. Veliko Mythos pivo v steklenici je 4 eur, vse cole, fante ipd. 3 eur, lignji s prilogo 9 eur, dobra pica pa 8 eur.
Ležalniki in senčniki pa seveda brezplačni (enako kot lani na Santoriniju), ker itak piješ in ješ pri njih.