Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
AvtoFun Ravnokar pokonzumirani junječi čevapi iz Plodin Korčula. Izredno dobri. Sem jih pa izbral, ker smo par dni nazaj delal smash burgerje iz njihove junjetine. Poleg seveda Pik junječi čevapi ki so poddn.
Pik so res poden od podna. Ne kupovat tega... Rabiš gasilsko cev direkt iz Velebita da lahko gasiš oglje, ker pod čevapi gori maščoba tako kot bi imel vrtino rafinerije...

• Haha
Reactions: aljoman

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.497
1.091
113
Zdaj teh "junečih" čevapov od Pika nimam zamerkanih, drugi izdelki, predvsem svinjski, se pa ne strinjam z vami, so nam pa dobri od Pika. Zanimivo, se bom še oglasil, če bom kaj drugače opazil. Pozdrav iz Paga, obupna gužva.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.512
1.225
113
Evo... Hrvati dvignili cene za 50% glede na lasnko leto!!!
Kuhani kukuruz je bil lani na plaži 15 kun.... Letos pa absurdnih 3€
Njam njam je pa dober :cheer: :cool:
Jutri spet

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

jezek

Guru
24. jul 2008
3.368
1.385
113
Za pikovo meso ne vem, eni iz plodin cevapi pred leti so bili res odurni, me se zdaj mora tlaci. So pa suhomesnati izdelki Pik vrhunski. (Kuhan in pecen prsut, puranje sunke, mortadele). Pri nas jih ima leklerk, tudi rinfuzo, pa pogoste akcije.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
V juliju smo se pasli 14 dni najprej v srednji Dalmaciji, jedli in pili v Zadru, Biograd n/m, na Krapanju in v Šibeniku, cene so letos primerljive s slovenskimi, ponekod kakšen evro nižje, drugje višje. (Patagonski) lignji po večini med 17 in 22 eur, kar je kar hud preskok od lani, dober biftek ali steak je bil med 25 in 28 eur, kvaliteten burger v gostilni 12 eur, kar je enako kot v Ljubljani ali v sosednji vasi.
Sladoled po večini 2 eur, edino v najbolj oblegani šibeniški slaščičarni 1,7 eur, ampak res skromne porcije.
Overall so Hrvatje podražili z evrom, tako trgovine kot gostilne. Še lani za prvega novembra so bile normalne cene, letos spomladi smo bili nekajkrat v Istri, tudi še kar okej, z glavno sezono je šlo vse gor.

Gostilne so bile vsak večer praviloma vsaj na pol prazne, precej manj gostov kot lani, Nemcev praktično ni, pa še tista tablica, ki je, vidiš, da so gasterbajtarji.

Trenutno smo na Zakintosu, kosilo / večerjo jemo vsak dan zunaj v restavracijah ob morju, povprečje za 4 ljudi skupaj s pijačo vred ranga 55 do 75 eur. Veliko Mythos pivo v steklenici je 4 eur, vse cole, fante ipd. 3 eur, lignji s prilogo 9 eur, dobra pica pa 8 eur.
Ležalniki in senčniki pa seveda brezplačni (enako kot lani na Santoriniju), ker itak piješ in ješ pri njih.

• Všeč mi je
Reactions: sad in AvtoFun

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Za pikovo meso ne vem, eni iz plodin cevapi pred leti so bili res odurni, me se zdaj mora tlaci. So pa suhomesnati izdelki Pik vrhunski. (Kuhan in pecen prsut, puranje sunke, mortadele). Pri nas jih ima leklerk, tudi rinfuzo, pa pogoste akcije.
Govorim o famoznih junječih čevapih, ki se uščijejo praktično v ocvirke, jih dobis pa povsod, tko v Lidlu kot Plodinah pod različnimi znamkami. Ostalo od PIKa je ok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.593
6.676
113
pri taščici
Primerjava cen: kumarice 1 EUR v SLO IN HR. Lubenica, 1.5 EUR v HR, 0,70 EUR v Sloveniji. Paradižnik v Sloveniji 1,5 EUR, na Hrvaškem od 2 EUR gor.
Na poti nazaj, sem se ustavil v dveh trgovinah ob meji v Sloveniji. Vsaj pol avtov je imelo hrvaške tablice.
Toliko o primerjavi cen živil.
Lubenico sem v nedeljo v Lidlu na Plocah kupil po pol evra. Odlično.
Pri nas jo "sadjarji" prodajajo tudi po 2. Koliko je v zadnjem mesecu ne vem, pred skabim mesecem so hotel 2.5 evre za kilo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.593
6.676
113
pri taščici
Navalite...razprodaje so se začele ker je pohlep kontra vsekal

Prejsnji teden v cetrtek zvecer sem se iz Albanije preko podgorice in Budve vracal v Trebinje.
V Budvi so kar skakal pred avto s kartoni in listi appartma, soba....
V Trebinjah pa sicer cene v trgovini podobne našim, dolocene tudi višje ((vloznine, konzerve, pakirana delikatesa) , za gostilne pa lahko recem da cene na polovico nasim ali hrvaškim.
Aquapark grad sunca vstopnina 25KM. Se pravi za 4 clane familije 50 evrov. Lezalnikov 5x vec kot obiskovalcev, v senci ,na soncu kjer hočeš. Fuzve za tobogane zelo malo.
Kosilo samopostrezbo 25KM v aquaparku, cene v njihovi restavraciji v hotelu v "centru" mesta pa ugodne da se ne splača stedilnika laufat
Menu imate nekje bolj proti dnu

sad

Guru
24. avg 2007
21.014
9.661
113
Lubenico sem v nedeljo v Lidlu na Plocah kupil po pol evra. Odlično.
Pri nas jo "sadjarji" prodajajo tudi po 2. Koliko je v zadnjem mesecu ne vem, pred skabim mesecem so hotel 2.5 evre za kilo
Pri nas sem jo tudi v petek ze za 50c dobil.
Navalite...razprodaje so se začele ker je pohlep kontra vsekal

Torej moja opažanja držijo. Jaz upam, da bo ta najbolj pohlepne fajn udarilo in jim bo morda buča razumela, da je treba dolgoročno delati v turizmu.
Se spomnite lani, ko so ponudniki na hrvaškem odpovedovali predsezoncem, ker so zavohali, da je povpraševanje veliko in lahko oddajo po višji ceni?
Karma, pohlepneži.