To pa nehaj na PM fehat pol, kaj sem se odlocila.
Eno je drago/poceni, drugo pa nateg/nenateg. To dvoje konstantno mešaš.
za cestn bajk na dopustu se mi zdi istra super, sploh severno od vodnjana ter notranjost.Pohvalno, da kolesariš in uživaš na Pagu. Ampak vseeno, a se nimaš nič rad in se upaš kolesariti po tistih cestah med Pagom - Šimuni - Novalja - Lun?
Jaz priznam da ne, celoten promet domačinov, kamioni, prikoličarji, avtodomi, 10 cm od balance....ne ne, to ni zame
Razumem foro. Tako pač je, je treba včasih povedati kako stvari stojijo (sploh ko nekdo še pribije saj imaš subvencije), čeprav to izgleda kot jamranje. Letos je pač ravno tako čisto zmešano leto, lani je bilo še super, sedaj pa po ekstremnih cenah gnojila dež na dež, tako, da sploh ne veš ali bo pšenica sploh šla z njive (spodaj ilovica in takoj vreže), pa še ta bo prodana po taki ceni, kot takrat, ko je bil kruh vsaj 1x cenejši kot sedaj. In je pač treba povedati, da niso kmetje tisti, ki določajo kakršnokoli odkupno ceno. Ampak bodi dovolj o tem, je čisti offtopic, 3 dni dopusta še imam, potem pa vprašanje, če bo kaj, do drugega leta.Saj veš da je bila fora, spoštujem kmete, imam nekaj res dobrih prijatlov velikih kmetov. Edino napako imate da jamrate, nič vam ne paše
ja seveda v Zadar sem se peljal, zato da sem kupil fasungo... no da te potolažim kupoval sem posteljo in jogi in mimogrede skočil še po hranoNimam nič proti, kam ti hodiš po nakupih. Ampak da grem na dopust in potem se vozim dobro uro daleč (Novalja - Zadar po fuknjeni cesti), da nabavim fasungo??? Zakaj že? Je pa res bolj pametno da jo potem pripeljem od doma.
No, vsakemu svoje, a ne.
misliš staro novaljo? iz paga greš lahko ob vodi proti novalji, namesto da greš po glavni gor v hrib se pod spodaj držiš smeri bošana in prideš po makadamu do svetega duha in potem zaviješ gor na glavno cesto proti novalji... v 20 letih se na glavni cesti nisem počutil nikoli ogroženega ne v msei proti pagu ne proti metajni še najmanj pa iz novalje proti lunu... promet iz novlaje porti lunu ali metajni je res vse prej kot velik... ure zjutraj od 7 do 11Do Luna ne bom šel, predaleč v eno smer, drugače se pa kar strinjam, kolesarjenje po glavni cesti tukaj spada že pod ekstremne športe
Sicer imam neko 15+ let staro gorsko kolo predelano v električno in zadeva je res odlična. Kolikor se je dalo sem se sicer izogibal glavne ceste med PAGom in Novljo, je pa res, da konstantno biti na makadamu pa tudi ni ravno pretirano blagodejno. Prometa je sicer res ekstremno veliko. Včeraj sem naredil še en mali krog do Košljuna ob solinah in nato lagano nazaj v hrib do glavne ceste po asfaltu, tako, da si na glavni cesti samo za spust nazaj v Pag, danes pa bom morda potegnil še do Povljane, ravno tako po makadamu ob solinah, kolikor se bo dalo. Staro Baško in Lun bom pa najbrž obdelal z avtom.
V prenocitvah skoraj ziher ne, gostilne pa znajo zabelezit padecJest mislim da ne bo in prav potiho upam, da bi se jim zgodil en konkreten padec
Kaj imaš to za en motor?Pag, Povljana, Vidikovac Povljana, Mali Dubrovnik, Veliko Blato, Vlašiči, Smokvica, Povljana, Pag. 60 km, pa še je ostalo 41% baterije. Solidno.
Je dobra da žar zagori med grilanjem, ker je tako mastna kot Ihanski prašič.Ne ne
Riba Mljet, je pa gojena ampak moram priznati, da je dobra.
Roko na srce, ni ultra poceni. Spminmim se par let nazaj, ko sem naročil temnega Tomislava pivo, pa se mi 17 kun zdel luksuz. Navadni pir pa ke bil 14 kun. Danes pa za 24 kun ploskamo. Ne vem no...Evo, vidite da gre, če se hoče.
Takole imamo, če nas vodijo srbjanci in njihove oprodeNimaš kj...Hrvaška postaja vse bolj uspešna...Slovenija pa vse bolj podobna srbiji in tone na dno...