Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.804
6.479
113
ja, Slovenci imajo neko fobijo pred biti nategnjen in jo tok daleč pripeljejo, da na koncu sami sebe nategnejo.

Zakaj tako osebno in kje je nateg? Oštarija ti da cenik na mizo/tablo. rečeš ok ali greš dalje.

nateg je, kar se pa že dogaja v grčiji en čas in počasi prihaja višje gor. to je pa da je napisana cena ena, obračunana na koncu pa druga. bolj obskurne države na vzhodu imajo prav posebej policijo za tovrstne podvige, da rešujejo svoj turizem. Nikakor pa ni nateg, če ubriše neko ceno in se mu na koncu sezone izide. Osnova kapitalizma, ki ga želimo. povpraševanje/ponudba in obratno.

• Všeč mi je
Reactions: tomi in sad

tomi

Guru
1. sep 2007
18.531
9.786
113
40
MB
ja, Slovenci imajo neko fobijo pred biti nategnjen in jo tok daleč pripeljejo, da na koncu sami sebe nategnejo.

Zakaj tako osebno in kje je nateg? Oštarija ti da cenik na mizo/tablo. rečeš ok ali greš dalje.

nateg je, kar se pa že dogaja v grčiji en čas in počasi prihaja višje gor. to je pa da je napisana cena ena, obračunana na koncu pa druga. bolj obskurne države na vzhodu imajo prav posebej policijo za tovrstne podvige, da rešujejo svoj turizem. Nikakor pa ni nateg, če ubriše neko ceno in se mu na koncu sezone izide. Osnova kapitalizma, ki ga želimo. povpraševanje/ponudba in obratno.

saj ta občutek ni vezan na hrvaško oz turizem, eni imajo glede vsega ta občutek.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Jabe in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.017
9.663
113

Tako pač je. Jaz sem že zgoraj napisal: sem videl ceno, se zahvalil in šel naprej. Veliko ljudi pa gre nekam, uporabi storitev in plača, potem pa po spletu lima račune in joka, kak te je drago to. Lool. Če ti je drago, potem ne uporabiš storitve.
Jaz sem tudi plačal Cedevito 3 EUR (in pire po ne vem koliko, sem izbrisal iz spomina :)) v Poreču. In? Smo bili s kolegi dol in smo šli na pijačo pač in je bilo takrat to vredno plačati. Če bi bil sam, mi ne bi bilo vredno. Ne bom pa zaradi tega jokal, saj sem odrasla oseba in sem to odločitev sprejel sam.
Kot je tomi napisal: eni pa imajo s tem povsod težave.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.505
1.099
113
Tega jaz v Halkidiki nisem opazil. Pa tudi prej v kakih 20 obiskih Grčije ne. Včeraj smo obiskali Korčulo in se sprehodili. Okoli starega dela mesta nore cene, ampak lepo urejeno vse. Tudi videt je bilo na nivoju. Na koncu preveril Google priporočila in smo stopili malce ven nad marino, Konoba Dida. Za 1kg dagenj na buzaro sem dal 13€, komaj sem pojedel. Brancin z blitvo, grill je bil ene 28€, dražje, ampak komad in zelo dobro. Grill pišč. prsa, skupaj s pečenim krompirčkom, 14€, 1 porcija velika, otroka sta mi pustila malo, nismo mogli snesti.

No, zaneslo me je. Google priporočila vam predlagam v izogib nategom. Nam je uspelo včeraj, zelo dobro je bilo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tega jaz v Halkidiki nisem opazil. Pa tudi prej v kakih 20 obiskih Grčije ne. Včeraj smo obiskali Korčulo in se sprehodili. Okoli starega dela mesta nore cene, ampak lepo urejeno vse. Tudi videt je bilo na nivoju. Na koncu preveril Google priporočila in smo stopili malce ven nad marino, Konoba Dida. Za 1kg dagenj na buzaro sem dal 13€, komaj sem pojedel. Brancin z blitvo, grill je bil ene 28€, dražje, ampak komad in zelo dobro. Grill pišč. prsa, skupaj s pečenim krompirčkom, 14€, 1 porcija velika, otroka sta mi pustila malo, nismo mogli snesti.

No, zaneslo me je. Google priporočila vam predlagam v izogib nategom. Nam je uspelo včeraj, zelo dobro je bilo.

Tudi jaz sem dal skoz kar nekaj Grških otokov in se mi to ni zgodilo. To je doživela samo Jabe. Verjetno je zabrklala Turčijo in Grčijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113

Ti le glej da letos spraviš skoz domsko zavarovanje +30% brez da doživiš živčnega, pol pa tukaj pametuj kaj je poceni in kaj drago, kaj je normalno in kaj ne. Eno po eno lepo :valjamse:

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Tudi sam sem trenutno (sicer prvič) na Pagu (Pag), prebicikliral že enih 130 km, tudi do Novalje in gor do vetrnic, ostalo bom pa najbrž pregledal z avtom, ker baterija na kolesu do LUNa in nazaj najbrž ne bo zdržala :) Tu in tam se še malo vržem v vodo in je to to.
Pohvalno, da kolesariš in uživaš na Pagu. :aplauz:Ampak vseeno, a se nimaš nič rad in se upaš kolesariti po tistih cestah med Pagom - Šimuni - Novalja - Lun?
Jaz priznam da ne, celoten promet domačinov, kamioni, prikoličarji, avtodomi, 10 cm od balance....ne ne, to ni zame :poreden::obesise:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

jezek

Guru
24. jul 2008
3.372
1.391
113
To tudi mene zanima! Dnevno srecujem pajkicarje na pagu in se cudim! Death wish? God mode?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pohvalno, da kolesariš in uživaš na Pagu. :aplauz:Ampak vseeno, a se nimaš nič rad in se upaš kolesariti po tistih cestah med Pagom - Šimuni - Novalja - Lun?
Jaz priznam da ne, celoten promet domačinov, kamioni, prikoličarji, avtodomi, 10 cm od balance....ne ne, to ni zame :poreden::obesise:

Ko si cele dneve na njivi se ti jebe za vse :evil:

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Ne vem kaj ti beres, cene v trgovinah v zadru kjer sem bil vceraj so konkretno nizje kot tiste v novalji govorim v trgovini... in klientela v novalji je dalec od tega kar ti govoris tej klienteli se jebe za cene pa se prevoza nimajo tako da kupujejo po cenah kot so in ne morejo prav dosti izbire...

Enako je z nocitvami placajo kolikor morajo placati
Nimam nič proti, kam ti hodiš po nakupih. Ampak da grem na dopust in potem se vozim dobro uro daleč (Novalja - Zadar po fuknjeni cesti), da nabavim fasungo??? Zakaj že? Je pa res bolj pametno da jo potem pripeljem od doma.
No, vsakemu svoje, a ne.

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
300
396
63
Ti le glej da letos spraviš skoz domsko zavarovanje +30% brez da doživiš živčnega, pol pa tukaj pametuj kaj je poceni in kaj drago, kaj je normalno in kaj ne. Eno po eno lepo :valjamse:
Pusti ti babeJabe, v temi o električnih avtih je 3 mesece nabijala katerega bi, pa katerega ne bi, da je potem ugotovila, da itak nima denarja :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.559
3.074
113
Do Luna ne bom šel, predaleč v eno smer, drugače se pa kar strinjam, kolesarjenje po glavni cesti tukaj spada že pod ekstremne športe :)

Sicer imam neko 15+ let staro gorsko kolo predelano v električno in zadeva je res odlična. Kolikor se je dalo sem se sicer izogibal glavne ceste med PAGom in Novljo, je pa res, da konstantno biti na makadamu pa tudi ni ravno pretirano blagodejno. Prometa je sicer res ekstremno veliko. Včeraj sem naredil še en mali krog do Košljuna ob solinah in nato lagano nazaj v hrib do glavne ceste po asfaltu, tako, da si na glavni cesti samo za spust nazaj v Pag, danes pa bom morda potegnil še do Povljane, ravno tako po makadamu ob solinah, kolikor se bo dalo. Staro Baško in Lun bom pa najbrž obdelal z avtom.

• Všeč mi je
Reactions: godfather

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.804
6.479
113

To pa nehaj na PM fehat pol, kaj sem se odlocila.

Eno je drago/poceni, drugo pa nateg/nenateg. To dvoje konstantno mešaš.